Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Terraria i Minecraft

lordwo1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Terraria jest bardziej złożona, więcej wszystkiego, różne rudy, biomy, dziesiątki przeciwników i broni.

Żeby grać w Terrarię długo trzeba się tej gry "uczyć" ale jest tego warta :)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Terraria, jako gra typu "sandbox" różni się chociażby tym , że jest nastawiona bardziej pod walkę, jest bardziej dynamiczna . Nie sądzę abyś wytrzymał przy niej długo tylko kopiąc i budując. Różni się typem grafiki (Chociażby to, iż Terraria jest 2D), jest bardziej "kolorowa" .

Człowiek człowiekowi wilkiem.

Opublikowano

W Terrari jest wiecej potworków i fajny system bossów . Moim zdaniem bardziej Mnie Terraria wkręciła jakoś bardzej dynamiczna i większą sadysfakcje daje mi wejście do podziemi i powiem szczerze można tam przesiedzieć kilkanaście godzin !

Opublikowano

ja uważam, że terraria różni się od miencefrat dużo aczkolwiek możnaby powiedzieć

Piękna sygnatura.

Ze 300x za duża.

Opublikowano

Terraria na płasko a minecraft w drugiej osobie ,rudy,zbroje(chyba ze mody wgrasz)klocki lepiej sam zobacz i się przekonasz :P

Opublikowano

Terraria ma bardziej rozbudowaną walkę i jest bardziej pod zręcznościową :P Minecraft jest świetnym sandboxem w którym wykazujemy się kreatywnością, ale obie gry dla mnie dobre.

Gość kalka762
Opublikowano

Według mnie ankieta i temat jest bez sensu, ponieważ dodałeś go na dziale Terrari, więc wiadomo, że więcej głosów będzie właśnie za tą grą. Natomiast jeśli byś dodał w dziale Minecrafta... i chyba już nie muszę kończyć.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Hmmm ;) terraria wieloma rzeczami różni sie od minecrafta Np: W terrari mamy dużo rodzaji biom'ów , Broni i innych bardzo ciekawych rzeczy ;) i przedewszystkim z tego co mi sie zdaje terraria jest 2d ;x laczy je tylko stawianie klocków

Odpowiadasz na mój post? użyj opcji ''zacytuj'' to nie takie trudne

;)

a ja na pewno odpowiem.

Opublikowano

Wszystko napisane powyżej, można dodać jeszcze to, że terraria ma mniejsze wymagania:P Osobiście polecam terrarie, jakoś bardziej przypadła mi ta gra do gustu.

btw. różni*

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Terraria jest bardziej nastawiona na walkę i zdobywanie przedmiotów, a minecraft na budowaniu no jest jeszcze różnica między grafiką bo terraria jest w 2D a minecraft w 3D

Opublikowano

Terraria jest o wiele bardziej urozmaicona wszystkim.

Tylko że jest perspektywa z obrazu, jednak mi to nie przeszkadza.

Tak po za tym lubię obie te gry i nie mam zamiaru walczyć jak inni fani minecraft a terrari.

25gs07c.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Minecraft i Terraria, pomimo, że mogą dla kogoś wyglądać tak samo, są jak ogień i woda. Minecraft to przede wszystkim wydobywanie i budowa, gdzie potwory są dodatkiem urozmaicającym rozgrywkę. Terraria do głównie eksploracja świata, walka i zdobywanie sprzętu. Jeżeli mówimy o czystych wersjach obu gier to MC jest dla kreatorów/budowniczych, a Terraria dla wojowników :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...