Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Cho'Gath - OM NOM NOM

stokarz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1367076072-U331881.jpg

Witam was bardzo serdecznie moi mili, nazywam się Cho gath, a jako, że od nie dawna jestem dżentelmenem postanowiłem napisać dla was instrukcje obsługi grania moją skromną postacią. Będzie tu dużo pożerania ale nie martwcie się nie czeka was taki sam los jak moich wrogów, bo przecież nie jesteście moimi wrogami PRAWDA?!

Na początek może trochę o mnie, czyli jak znalazłem się w tej dziurze nazywanej przez was ligą.

historiao.jpg

No dobrze wiecie już coś o mnie, teraz czas byście przerazili się siłą moich statystyk:

Obrażenia 54.1 (+4.2 / na poziom)

Zdrowie 440 (+80 / na poziom)

Mana 205 (+40 / na poziom)

Prędkość ruchu 345

Pancerz 19 (+3.5 / na poziom)

Blokowanie zaklęć 30 (+1.25 / na poziom)

Regeneracja zdrowia 7.5 (+0.85 / na poziom)

Regeneracja many 6.45 (+0.45 / na poziom)

Ah, gdzie moja gościnność napilibyście się czegoś? Zapoznajcie się z moimi umiejętnościami a ja w tym czasie przyniosę wam jakieś porządne wino.

1367077390-U331881.jpg

Po zabiciu jednostki Cho'Gath regeneruje punkty zdrowia i many. Wartość zależy od poziomy bohatera.

1367077254-U331881.jpg

Rozrywa ziemię w wybranym miejscu, wyrzucając przeciwników w powietrze, zadając im obrażenia i spowalniając ich.

Rozrywa ziemię w wybranym miejscu. Wrogowie znajdujący się na ''obszarze rozerwania'' zostają wyrzuceni do góry na 1 sekundę, doznają 80/135/190/245/305 (+1) pkt. obrażeń magicznych i zwalniają o 60% na 3 sekundy.

Cena

90 pkt. many

Zasięg

950

1367077425-U331881.jpg

Cho'gath ryczy na obszarze w kształcie stożka, zadając wrogom obrażenia magiczne i uciszając ich na kilka sekund.

Ucisza wrogów na obszarze w kształcie stożka na 1.5/1.75/2/2.25/2.5 sek. oraz zadaje 75/125/175/225/275 (+0.7) pkt. obrażeń magicznych.

Cena

70/80/90/100/110 pkt. many

Zasięg

300

1367077450-U331881.jpg

Cho'Gath biernie wypuszcza przy ataku kolce zadające obrażenia jednostkom znajdującym się przed nim.

Przełącz: Podczas podstawowych ataków wypuszczane są kolce zadające 20/35/50/65/80 (+0.3) pkt. obrażeń magicznych. Kolce rosną wraz z awansem Cho'gatha.

Cena

Darmowa

Zasięg

0

1367077473-U331881.jpg

Pożera wrogą jednostkę, zadając olbrzymią ilość nieuchronnych obrażeń. Jeżeli cel zostanie zabity, Cho'gath rośnie, zyskując maksymalne zdrowie (do 6 razy). Ginąc, Cho'Gath traci połowę ładunków tego efektu.

Pożera przeciwnika, zadając 300/475/650 (+0.7) pkt. nieuchronnych obrażeń bohaterom lub 1000 (+0.7) pkt. nieuchronnych obrażeń stworom.

Jeśli przeciwnik zginie od Uczty, Cho'Gath urośnie, zyskując premię do maksymalnego zdrowia, wynoszącą 90/120/150 pkt. (maksymalnie 6 ładunków). W przypadku śmierci traci połowę ładunków.

Cena

100 pkt. many

Zasięg

150

No i jak, podobają się? MAM NADZIEJĘ!

Przyszedł czas na przystawkę, oto rozdawanie umiejętności. Musicie wiedzieć jak mną zarządzać.

1367088275-U331881.jpg

Jak na mój gust najlepiej sprawdza się ulepszanie ryku jako pierwszego aby uciszyć tych głupich wrogów, a potem kolców by zadać im jak najwięcej bólu.

Czas na główne danie! Lokaju proszę podać Masteries oraz Runy!

Runy:

1367077998-U331881.jpg

Masteries:

1367078042-U331881.jpg

Smakowało? Znakomicie!

Tutaj macie listę przedmiotów które uwielbiam zabierać temu szczurowi ze straganu.

1367078287-U331881.jpg

Niestety ten [szept] durny lokaj nie miał listy po polsku ale powinniście się domyśleć po obrazkach.

O nie. Co ze mnie za gospodarz. Byłbym zapomniał o tym jakie umiejętności przywoływacza macie ze sobą zabrać.

1367078471-U331881.png

1367078495-U331881.png

Zanim mnie opuścicie chciałbym wam pokazać coś o czym tylko ja wiem, a miano wicie listę typów których nie lubię / lubię.

Patrzcie uważnie bo nie zobaczycie jej drugi raz.

1367078658-U331881.jpg

Tych typów po lewej nie lubię bo jest mi z nimi ciężko ( szczególnie z tym ślepcem), a tych po prawej lubię bo nie stanowią dla mnie żadnych trudności. Powiem inaczej. Niszczę wszystko co się rusza (głównie Teemo) ale są tacy których zjadam szybko, i są tacy których zjadam szybciej.

Jeszcze jedno, w dżungli zaczynam od zeżarcia tych wilków a potem udaję się na niebieskiego golema. Następnie zabijam wszystko inne co chodzi, lata, pełza, skacze.

Jeżeli się już najedliście i napiliście rozkazuje ci zagrania mną, albo spotka was taka sama kara jak moich wrogów. ŚMIERĆ!!

Jeżeli o czymś zapomniałem proszę pisać, nie gryzę jak Cho gath.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Arcymistrz
Opublikowano

Chyba pierwszy tutorial do, którego się nie przyczepię xD

Dobrze opisane, build idealny, jesteśmy chodzącym czołgiem jedzącym wszystko = ;3

Ładnie opisałeś to mówiąc w pierwszej osobie Cho'Gath'a, jednak ( jedyne małe coś, do czego się przyczepię ) jak masz opis skilli, przydałoby się opisać to też w 1 os. lpoj.

Tak to super ;)

Opublikowano

Chyba pierwszy tutorial do, którego się nie przyczepię xD

Dobrze opisane, build idealny, jesteśmy chodzącym czołgiem jedzącym wszystko = ;3

Ładnie opisałeś to mówiąc w pierwszej osobie Cho'Gath'a, jednak ( jedyne małe coś, do czego się przyczepię ) jak masz opis skilli, przydałoby się opisać to też w 1 os. lpoj.

Tak to super ;)

Nie przyczepisz się do tego tuta, bo to nie jego.

Wszystko ściągnięte z innych stron.

SunzykPL

League of Legends player

Opublikowano

Build skopiowany z solomida.

Kontry z internetu, mogłeś sam podać, przeciw którym championom Tobie się źle gra.

Umiejętności przywołacza: Smite+Flash, a pierwsze bierzesz Q, pogratulować. Pierwsze Q do jungli Cho Gathem, best player.

Praktycznie nic od siebie nie dodałeś.

279981407253602336505.png
Opublikowano

Z tym q się pomylił miałem zaznaczyć e, zaraz poprawie. Dużo obrazków z internetu? I co z tego. Robiąc sam dodał bym dokładnie taki sam build oraz kontry a tak wygląda to bardziej estetycznie więc nie wiem w czym problem. Runy oraz masterki to zdjęcia zrobione z mojej kolekcji run i masteries.

Exast jak możesz pisać że poradnik jest nie mój jeżeli nic nie wiesz? Każdy w swoim poradniku używa obrazków z internetu bo inaczej musiał by je robić samemu.

Q jest całkiem dobrym wyborem jako 1 ponieważ po zabiciu wilków oraz blue buffa dostaniesz 2 lvl a połączenie q+w i flash to prawie 100% fb na midzie.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...