Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Jaki champ 1v1

KDKJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mamy klasowy turniej 1v1 i wyszedłem z grupy. Jaki champ będzie dobry na 1v1 (mam zamiar kupić; dobrze by było, gdyby na 5v5 był dobry na mida/topa)

- Malph (nie przepadam)

- GP

- Heimer (zrefundowałem, ale mam zamiar go i tak kupić)

- Olaf (chyba 1v1 nie jest zbyt dobry)

- Panth (nie przepadam)

- Shaco (zrefundowałem, ale wątpię, że jest dobry na midzie/solo)

- Shen

- Urgot

- Xin

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Arcymistrz
Opublikowano

A spoza listy? Bo tak, to jedynie Heimer, a za dobry nie jest :F

Zed?

+ energia

+ dobry harras

+ double dmg

- trzeba ogarnąć ruch cienia

+ ultimate ze znakiem

+ slow

- słaby escape

A tak to Heimer

+ blink

+ AoE

+ pusher

+ slow po ultimate

- papier

- słaby jako postać i łatwy do kontry

Opublikowano

Pantheon oraz xin są najlepszymi wyborem z listy. Ogólnie są oni bdb 1vs1.

Jednak z poza listy to według mnie najlepszym wyborem był by Yorick on naprawde kosi 1vs1.

- gule niezły harras

- heal z E

- dobre ulti

SKRADZIONO MI KONTO NA TYM FORUM !

MÓJ DAWNY NICK TO: Ex?

JEŻELI KTOŚ JEST WSTANIE MI POMOC ODZYSKAĆ KONTO, PROSZE PISAĆ PW ! DAM PEŁNO LIKÓW

Opublikowano

Zeda - mam, Jaxa - mam. Nie nabije tyle ip na Yoricka. Czekam na dalsze propozycje (lista)

Opublikowano

Z listy na 1v1 polecę Xina

-combo z Q

-slow z E

-dobry pasyw

-life steal i attack speed z W

-dobre ult przydaje sie zeby uciec

-dobrze radzi sobie na jungli i solo topie

Opublikowano

Zagrałem sobie kilkoma champami na PBE i kilka wykreśliłem. O jakich jeszcze myślę:

- Heimer
- Olaf
- Panth
- Shaco
- Urgot
- Xin

Opublikowano

Zed ma genialny mechanizm ucieczki więc proszę nie pierdzielić głupot, zedem zjedziesz praktycznie wszystkich jest idealny na mida czy topa, można także nim junglować. A jak zedem nie chcesz to polecamm olafa dobry jest bardzo na 1v1

Opublikowano

Nie mówię, ze nie chce Zedem, ale Zeda mi banują (banujemy na drafcie i potem blind)

Opublikowano

z listy heimer, może się obstawić i jak ktoś podejdzie granat + blink :D, może być też jakiś nunu który ma op harras i sustain jeśli grać na mapie aramowej

459941400613567233746.png
By @Jowe.
Postwriter | Gold Member

Opublikowano

Czytając Wasze opinie i metodą eliminacji (lol) zostały mi 3 champy (podane w kolejności w jakiej mi się najlepiej gra):

- Xin

- Panth

- Heimer

Opublikowano

heimer nie będzie dobry bo dostaniesz offtanka i siemanko. jeśli chodzi o pare xin vs pantheon. ja bym wybrał xina z uwagi na masakre którą możesz zrobić nim w early, a w end robiony pod offtanka a nie pod full adc jak go osatnio widuje na moim zacnym silver I ,może zjeść każdego. Na pantheona wystarczy wziąć cleanse lub złożyć ten item co usuwa efekty i całe combo idzie się jebać.

Opublikowano

Czytając Wasze opinie i metodą eliminacji (lol) zostały mi 3 champy (podane w kolejności w jakiej mi się najlepiej gra):

- Xin

- Panth

- Heimer

najlepszy będzie panth, choć wg. mnie jest on słabszy od innych championów w 1v1...

jego plus to blok, stun i dobry harras, ult się w 1v1 nie przyda i to bardzo duży minus.

poza tym wystarczy troche hp i obrony i panth jest w dupie, jesli bylby taki dobry na prawdę to braliby go częsciej do gier, a widać go ostatnio bardzo rzadko.

xin po perfie jest znacznie słabszy, choć w 1v1 daje rade, ale musiałbyś się zrobić bardziej pod dps'a.

xin przed reworkiem w 1v1 był chyba jedną z najlepszych postaci do 1v1, po reworku nie jest taki fajny, choć zmienionu mu przeliczniki i zmieniono pasyw.

heimer ? jak dla mnie bardzo fajna postać, ale do zabawy, w 1v1 nie ma z niczym szans, przykładowo wezmę khazixa, wezmę dariusa, coś na czym można zrobić hp i mr i heimer jest w dupie. nie polecam

od siebie dam elise - ma 7 skilli, bije % hp, w 1v1 możesz zrobić ją nawet full ap jak wolisz, ma stuna dzięki czemu będziesz mógł przerwać jakiś ult, przykładowo katarina, nunu itp. do tego dobry harras, jeśli gracie 1v1 do zniszczenia nexusa to jej kolejnym plusem jest łatwe pushowanie, jest mele jak i ranged championem, do tego unik, mozesz uciec przed ultem np. katariny, fiddla itp. na czas jego trwania.

do tego mogę polecić khazixa - op shit, sam z siebie bije bardzo mocny dmg, ma mocnego heala, fajny passyw, jak wejdziesz do krzaków i wyjdziesz zadajesz więcej z aa jeden raz i możesz tak cały czas robić, jego Q kosztuje bardzo mało many, do tego ma banalną farmę i możesz uciec przeciwnikowi bez najmniejszego problemu, jego gównym atutem jest W czyli ogromny dmg z mocnym healem, polecam do 1v1 właśnie jego :P

Opublikowano

Dodam, że my gramy do pushu inhi/nexusa. W jednym z meczy Kha vs Xin; Kha został zjedzony. Został Xin i Panth :D

Xin 1-1 Panth

(od mojego poprzedniego posta)

Opublikowano

Dodam, że my gramy do pushu inhi/nexusa. W jednym z meczy Kha vs Xin; Kha został zjedzony. Został Xin i Panth :D

Xin 1-1 Panth

(od mojego poprzedniego posta)

weź xina, zrób go lekko pod przeciwnika + dmg, coś jak byś robił na zedzie do tego jakiś randuin (vs ad) i warmog i kosisz wszystko.

tak jak napisałem wcześniej, xin jest ok, ale przed reworkiem był o wiele lepszy (xin adc i kosił każdego bez straty hp, bo każdy padał na jego 3 aa)

Opublikowano

weź xina, zrób go lekko pod przeciwnika + dmg, coś jak byś robił na zedzie do tego jakiś randuin (vs ad) i warmog i kosisz wszystko.

tak jak napisałem wcześniej, xin jest ok, ale przed reworkiem był o wiele lepszy (xin adc i kosił każdego bez straty hp, bo każdy padał na jego 3 aa)

masz na mysli przed nerfem chyba , bo przed reworkiem xin byl slabszy niz jest. Tuz po reworku byl 100% op na topie/jungli/midzie

na 1vs1 elise/jax/olaf

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...