Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie dot. gry

Diesiel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

1. Gram Aman/Slayerem gdzie można uczyć skilli? Wiem ,że w początkowej lokacji jest ,ale pozniej? Będzie jakaś ikonka na mapie ,że tam jest nauczyciel?

2. Gdy biorę misji i biorę nazwe w opisie to pokazuje mi na mini mapie gdzie są moby na pomarańczowo a jak zrobię misję to nadal tak jest. Co zrobić aby to znikało

3. Gdzie mogę kupywać EQ

4. Jak nauczyć się danej profesji ile i gdzie?

5. Czy są tutaj jak punkty talentu jak tak to jak je rozdawac?

6. Czy używanie skilli w odpowiedniej kolejności ma znaczenie?

To na tyle z góry thx

Szukam Grafika na zrobienie Sygnatury i Avatara.Więcej na PW

Opublikowano

1. Można to zrobić u NPCów, którzy nazywają się Tactics Instructor. Są w miastach, oznaczeni na mapce (nie pamiętam symbolu, ale jak najedziesz na różne, to się pojawi nazwa).

2. Spróbuj odznaczyć poprzez ponowne kliknięcie na nazwę moba w questlogu.

3. Nie opłaca się na początku kupować, bo dostajesz z questów/dropniesz z mobów. Kupować można u NPCów (vendor) albo z aukcji od innych graczy (NPC trade broker).

4. Nie do końca rozumiem o co Ci chodzi :P

5. Nie ma punktów talentu.

6. Tak, ma znaczenie, bo należy tworzyć dobre combo. Na ekranie pojawia się kolejny skill w "łańcuchu", którzy aktywujesz spacją. Warto patrzeć na cooldown skilli.

#don't care

Opublikowano

up@

Dzięki

O profesje chodzi mi czy trzeba się ich uczyć u jakiegoś nauczyciela czy nie? Druga sprawa mam misje ,w której chyba muszę ulepszyć przedmiot ,ale nie wiem jak ;/. Co to są kryształy? I co to jest tier przedmiotu?

Szukam Grafika na zrobienie Sygnatury i Avatara.Więcej na PW

Opublikowano

Jeśli dobrze rozumiem o co chodzi, to nie, nie ma czegoś takiego :)

Ulepszanie przedmiotu: Skrót klawiszowy "T", wsadzasz alkahest (kwiatek do kupienia) i drugi przedmiot tego samego tieru. Tier to klasa przedmiotu, którą możesz sprawdzić w opisie. Przedmiot, który chcesz ulepszyć musi być oznaczony ako "enchantable".

Kryształy.. to takie ulepszacze, które wkładasz do eq. Są kryształy do armora i do broni. Podnoszą one staty postaci. Gdy zaliczysz deada, to kryształy mogą zniknąć.

#don't care

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...