Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] lol normale,ranked,boty

konmi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcialbym o dokladniejsze info na temat botow np wiem ze za smoka i barona dostajemy wiecej ip za co jeszcze dostaniemy wiecej? Co do normali czy to prawda ze jak mam 6:3:0 a ktos inny ma 0:3:1 to dostane trudniejszych przeciwnikow (lepszych)? A co do rankedow czy ujemny wspolczynnik (wygranych) i staty maja wplyw na przeciwnikow i ludzi z mojego teamu?

pozdro

Opublikowano

O IP za smoka i barona pierwsze słyszę.

Dostajemy więcej ip za:

• Wygranie meczu.
  • Czas meczu (nie długość, najwięcej ip dostaniemy gdzieś na 45minucie)
  • First win of the day.

System dobierania przeciwników dobiera przeciwników nie za staty, tylko za ilość wygranych w krótkim odstępie czasu i poziom podnosi stopniowo, nie od razu.

Co do rankedów, ujemny współczynnik wygranych ma znaczenie, ale nieznaczne.

Arcymistrz
Opublikowano

Normale są pobierane pod wpływem " ukrytego ELO ", o którym RIOT nas informował. Oczywiście twoje win i lose są brane po uwagę.

IP za barona i smoka więcej nie ma, przynajmniej nie widziałem takiej nowinki.

Na rankedach oblicza twoje ratio i dobiera przeciwników.

Jak masz duże ratio czy tam średnią, to dobierze Ci kogoś, kto ma mniejsze dla równowagi systemu

Opublikowano

czyli statystyki jako tako nie sa brane pod uwage ani w rankedach ani w normalach licza sie tylko winy/przegrane?

Statystyki gry jeśli mają jakiekolwiek znaczenie, to niewielkie, ponieważ statystyki to tylko cząstka tego co musisz włożyć aby wygrać. Na rankedach nie wiem jak jest, podejrzewam jednak że znaczenie statystyk jest takie jak podczas rozgrywki normalnej.

Opublikowano

a jezeli nigdy nie gralbym rankeda to jak by mi na normalu ludzi szukalo wedlug czego a i na lolkingu jest normalne elo czyli 1157 i jakis lolking score -101

Opublikowano

a jezeli nigdy nie gralbym rankeda to jak by mi na normalu ludzi szukalo wedlug czego a i na lolkingu jest normalne elo czyli 1157 i jakis lolking score -101

Jeśli chodzi o normale, to poniższe punkty mają znaczenie w dobieraniu przeciwników:

• Według współczynniku wygranych/przegranych.
  • Jakieś lekkie znaczenie miałby również twój ostatni streak (wygrane pod rząd = poziom lekko wyżej, przegrane pod rząd = poziom lekko niżej)
  • Oraz według tego czy dostałeś raporty za "Słabą grę" to jest jeden z nielicznych reportów, które nie karają cię lecz są informacją dla systemu dobierającego przeciwników, tzn. zmniejszają poziom.
Opublikowano

jeszcze male pytanie troche odbiegajace od tematu co na lolkingu oznaczaja te score -101? wiem ze 1157 to moje elo a to drugie?

Opublikowano

jeszcze male pytanie troche odbiegajace od tematu co na lolkingu oznaczaja te score -101? wiem ze 1157 to moje elo a to drugie?

Gdzie dokładnie widzisz to -101? Żeby podać w pełni pewną odpowiedź chciałbym to zobaczyć na np. screenie.

Opublikowano

Ile ostatnio straciłeś (w przeciągu tygodnia), lub zyskałeś. Jeżeli masz 1200 i -120 to znaczy, że tydzień temu miałeś 1320 i spadłeś o te 120.

wikmk9.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...