Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Piracki Dedyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wpadłem na pomysł żeby pliki serwerowe wgrać na serwer ftp. Wgrałem je i czy jest możliwość odpalenia serwera na nim (ftp) minecraft ?

Opublikowano

ftp www ale,(mam w zanadrzu jeszcze locala na wypadek). To co mam zrobic ?

@ftp na xaa mam, oraz jakiś stary na ownserver.

Opublikowano

nie nie zrobisz... bo nie masz dostępu do konsoli (ssh) a po 2 to jak sama nazwa wskazuje to serwer www jest wykorzystywany do stron www...

Ten twój pomysł nie wypalił...

1384891713-U294848.png

Robię strony WWW, fora i inne! Jak chcesz coś tego typu pisz na skype lub na pw (skype: bazyli1235)

Opublikowano

Czy ty jestes niespelna rozumu. Wpisz sobie w google co to jest ftp, dedyk, ssh. I na stronie hostingu co masz w ofercie hostingu www. A sie dowiesz ze nieda sie.

Mala podpowiedz shh to nie zaden program czy cos inego do wgrania.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

a jak wgrać tego ssh ?

Zastanów się trochę, czy jeżeli na serwerze FTP (który kosztuje 5zł) dało by się uruchomić serwer to po co ktoś kupował by VPSy/serwery dedykowane, czy chociażby sloty w tych dziecięcych hostach (które kosztują kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt razy więcej).

SSH jest to usługa którą dostarcza dostawca hostingu / serwera FTP. Jeżeli nie masz dostępu do jego konta (konta root na jego serwerze) to nie jesteś w stanie tego zainstalować.

Jak wgrać SSH ? Zainstaluj sobie na komputerze serwer, ew. kup sobie VPS/Dedyka. Proszę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...