Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] antypicki i rankedy

Prol3oszcz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siemanko ostatnio wbiłem 30lv do tej pory zagrałem 7 rankedów z tego tylko 2 wygrane :( powiedzcie mi do jakiej dywizji trafie jęzeli będe grał tak dalej ? oraz powiedzcie mi jakie są antypicki na Warwicka/dariusa/fizza bo nimi gram najczęsciej :) za pomoc polecą like

Nie Udzielę Wam Sakramentu Bierzmowania

Opublikowano

Fizz- ryze/morde

Darius - kazdy carry

WW - ciezko mi tu napisac cos na ten temat ale wydaje mi sie ze przegra z irelia czy garenem, mocnymi melee.

Dywizja:

Braz 1/2

sstwc.jpg

Opublikowano

fizz - akali, morde (ryze to nie kontra, to jakaś sciema, bo fizz wpierdala sie na 3 lvlu w ryze i ten nie ma połowy życia...)

darius - yorick, kayle, elise i jayce ma z nim szanse jak gra pasywnie i go harrasuje

ww - kayle, olaf, malph

Opublikowano

fizz - akali, morde (ryze to nie kontra, to jakaś sciema, bo fizz wpierdala sie na 3 lvlu w ryze i ten nie ma połowy życia...)

darius - yorick, kayle, elise i jayce ma z nim szanse jak gra pasywnie i go harrasuje

ww - kayle, olaf, malph

dobre dobre mozemy zagrac ja ryze ty fizzem na 2 lvl nie bedziesz juz mial wiekszosci zycia :)

a co to ontr

fizz-akali,morde,fizz bardzo dobra kontra jest tez kassadin ale trzeba umiejetnie grac

darius-postacie z zasiegowym harassem, garen

ww-olaf(true dmg),malph

Opublikowano

Fizz- ryze/morde

Darius - kazdy carry

WW - ciezko mi tu napisac cos na ten temat ale wydaje mi sie ze przegra z irelia czy garenem, mocnymi melee.

Dywizja:

Braz 1/2

ww kontroluje irelię, ryze kontrolują champy z sliencem, dużym range, więce na pewno nie fizz.

Ja miałem 5/10 i trafiłem do bronze 2 więc ty gdzieś ok. 4.

xxx

Opublikowano

ww kontroluje irelię, ryze kontrolują champy z sliencem, dużym range, więce na pewno nie fizz.

Fizz'a tez kontruje.

A co do ww nie bylem pewien, rzadko widze ww w grze, zazwyczaj jest brany po to by wlasnie to ww kogos skontrowal.

sstwc.jpg

Opublikowano

dobre dobre mozemy zagrac ja ryze ty fizzem na 2 lvl nie bedziesz juz mial wiekszosci zycia :)

a co to ontr

fizz-akali,morde,fizz bardzo dobra kontra jest tez kassadin ale trzeba umiejetnie grac

darius-postacie z zasiegowym harassem, garen

ww-olaf(true dmg),malph

pasywna gra fizzem do 3 lvla to normalka, ryze nie ma najmniejszych szans w otwartym pojedynku, bo po użyciu e moge włączyć W+Q i nie masz połowy życia, po 6 lvlu nawet nie zdążysz rzucić klatki bo ult fizza cie podrzuci

Opublikowano

Mając statystyki 2:5 w najlepszym przypadku tj, gdybyś 3 ostatnie rankedy z dziesiątki wygrał byłoby 5:5 i dostałbyś się do Silver 5, w najgorszym wypadku tj, gdybyś 3 ostatnie rankedy z dziesiątki przegrał byłoby 2:8 dostałbyś się hmm... Bronze 3/4

Counterpicki

Warwicka kontrują: Lee Sin, Olaf i Kayle

Dariusa kontrują: Malphite, Amumu, Jayce i ew. Rengar

Fizza kontrują: Ryze, Talon i rzadziej Galio.

Opublikowano

Koledzy wyżej dokładnie opisali Ci counter-picki. Łap jeszcze stronkę : http://www.lolcounter.com/ ( możesz sprawdzić Counter picki w raz z opiniami do każdej postaci. )

Co do Dywizji. Ja miałem 7 wygranych i 3 przegrane. Trafiłem do Silver V.

Jak wygrasz resztę rankedów to może trafisz do Bronze I/II

Diss_Stream.png

Opublikowano

fizz to syf wystarczy mieć pojęcie o nim i można wygrać mida każdym championem.

darius po nerfach nie robi tego samego ale można wygrać nim ww, olafem najlepszym counter pickiem będzie ap kayle

ww zależy czy masz jakieś ap na start i jak się nim budujesz ... inaczej ciężko jest mi coś powiedzieć na ten temat.

@@edit aha, i napewno trafisz do bronz 4

Metin2: TheLasVegas / JOINTOWO

LOL: TheLasVegas 1800+ BAN

Opublikowano

po zagraniu kilku rankedów dostałem sie do bronze 4 z tego powodu nie jestem zbyt zadowolony , powiedzcie mi jeszcze jak sie wydostać z bronzu 4 ? aktulanie wygrałem już w nim 4/5 meczy i mam 100pkt. co teraz musze zrobić by awansować do bronze 3?

Opublikowano

ale ja juz wygrałem 4/5 3 razy z rzedu , nastepnie przegrana i potem znów wygrana

Opublikowano

Ale wygrałeś te gry mając 100 punktów?

Jeśli wbijesz 100 punktów to dostajesz się do serii kwalifikacyjnej i wtedy musisz wygrać dwie z trzech gier. Wtedy awansujesz.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

WW kontruje irelię, chyba na bronzie. Irelii ogólnie nic nie kontruje na lane, co najwyżej będzie to skill lane czego nie nazwałbym kontrą.

652601399840421198520.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...