Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Rozwój umiejętności

zelltar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim!

Mam od jakiegoś czasu 30 lvl, gram tylko normale (~250 win) blind pick (czasem, gdy więcej czasu to drafty), rankedów wcale (2 przegranych nie liczę - kolega mnie ztrollował xD. Otóż chodzi mi o dalszy rozwój umiejętności: co robić, by dalej i szybciej się rozwijać (nie zaliczam odpowiedzi więcej grać - spam). Chodzi mi o to, czy np mając ledwie tyle wygranych jest JUŻ sens grać rankedy, czy lepiej może drafty. Mam kolegę z platyny, starać się z nim grać rankedy/normale?

Zapraszam do dyskusji :)

Zelltar_eune_45_7_logo.png

Opublikowano

po prostu graj rankedy, lol. normale są dla beki, dla nudów, albo jak ranki off są.

tylko na nich się nauczysz grać, z czasem wyjdziesz do czegoś.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Na pewno nie graj rankedów z kolegą z platyny.

Jeśli masz już runki, trochę postaci, potrafisz grać na 4/5 pozycjach i czujesz się na siłach to możesz grać rankedy solo.

Wiadomo, tam ludzie przyglądają do gry większą wagę.

Jeśli chcesz możesz także oglądać streamy/filmy jakiś lepszych graczy. Zawsze można coś popatrzeć.

Ja polecam jak najszybciej wziąć się za rankedy, a na normale już nie wracać.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Po prostu zacznij grać rankedy i olej normale jeżeli chcesz się czegoś nauczyć.

Polecam Ci też oglądać streamy profesjonalnych graczy i jakieś LCS'y.

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Opublikowano

Graj rankedy, obserwuj swoje błędy i staraj się je elimnować.

Opublikowano

Tylko najpierw zrób sobie runki AP/AD i parę stron masterek na każdy typ postaci po jednej, wtedy będziesz mógł nabijać skilla w rankedach :P

btw; Nie ma się co wkurzać na noobów na nordicu, to standard, tylko nerwy strzępisz o te 20-30-50 LP ;c

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

w zasadzie ja zepsulem rankedy - grałem z kumplem platyna i drugim gold

ja byłem na midzie vs zed - 0/11/8 i niecałe 100minionow w 2 min. jak się okazało ziomek był z platyny...

następne mecze solo to już ja cerrowalem

ogarnij 2/3 pozycje i kup runki jeśli ich nie masz

jeśli chcesz się uczyć - graj rankedy

Kliknij ,, Lubię to '' a postaram się odwdzięczyć ;D

dlayarkera.png

by

+

Bonus ;D

Ex Moderator NosTale x2 I Gold Member

Opublikowano

co mogę powiedzieć ... na normalach żeby nauczyć się grać musiał byś rozegrać przynajmniej 800 wygranych gier żeby miec pojęcie o lolu

graj rankedy przegrasz na początku napewno ale tak najszybciej nauczysz się grać.

Metin2: TheLasVegas / JOINTOWO

LOL: TheLasVegas 1800+ BAN

Opublikowano

Graj rankedy, oraz nie przywiązuj większej wartości do LP na początku, staraj się ogarnąć dokładną mechanikę gier rankingowych.

Opublikowano

Cześć wszystkim!

Mam od jakiegoś czasu 30 lvl, gram tylko normale (~250 win) blind pick (czasem, gdy więcej czasu to drafty), rankedów wcale (2 przegranych nie liczę - kolega mnie ztrollował xD. Otóż chodzi mi o dalszy rozwój umiejętności: co robić, by dalej i szybciej się rozwijać (nie zaliczam odpowiedzi więcej grać - spam). Chodzi mi o to, czy np mając ledwie tyle wygranych jest JUŻ sens grać rankedy, czy lepiej może drafty. Mam kolegę z platyny, starać się z nim grać rankedy/normale?

Zapraszam do dyskusji :)

Nie raz widzialem playerow Diamond I ktorzy mieli wygranych po 200 normali :D takze jak dlamnie GRAJ RANKJEDY :)

51508337.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...