Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Lagi u znajomego.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !
Mam ostatnio problem z Minecraftem, a dokładniej mój kumpel ma straszne lagi na moim serwerze.
Łączymy się przez Hamachi, nikt inny nie ma większych problemów, tylko on jeden. Wie ktoś może co zrobić, żeby pomóc mu usunąć te lagi ?
Sądzę, że skoro tylko on je ma, to wina leży po jego stronie, a nie mojej. Jeżeli coś podać, to pisać konkrety.

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

Lepszego neta mieć nie mogę, z powodu miejsca zamieszkania.

2672329516.png

Wątpię żeby to była wina neta.
Tak jak w pierwszym poście pisałem - inni znajomi wchodzą i jest git. 8 ludzi ostatnio miałem i każdy zero laga, tylko owy kolega ma lagi.

"The only person you should try to be better than is the person you were yesterday."

Opublikowano

@Refresh.

Przeskanowałem kompa u niego po kolei :
Spybotem, Spywarem, Avastem i na koniec zapuściłem Smart Defrag z pełną optymalizacją, ma ktoś jakieś pomysły nowe ?

Niestety nie mamy dostępu do jego routera, gdyż podczas montażu drogi dostawca zmienił hasło domyślne, a twardego resetu wolałbym uniknąć, gdyż z moim doświadczeniem może być wymagana wizyta ekipy od dostawcy :D

Opublikowano

Jaki on ma internet?

Polecam przeinstalować lub przeskanować komputer ponownie programami typu Combo Fix.

Miałem kiedyś wirusa o nazwie Rokkit i miałem podobnie ;]

Opublikowano

Jakiego typu lagi???

Na serwer polecam ClearLagg i NoLagg.

Dla kolegi polecam lepszego kompa, a nie wooden pc :P

korwin.gif

Opublikowano

Jezeli masz na serwerze ustawione 2 Gb RAM to o wiele za mało mus ibyc conajmniej 4 .

Wgraj pluginy takie jak : Petwaks , NoLagg , Clear Lag .

Ogranicz widocznosc na serwerze na 5 . JAK ?? Wchodzisz w ustawienia serwera i tam masz viev_dystance - (ustawiasz na 5 ) 5

:D Na wesoło ... 

Opublikowano

hamachi ? Lepiej se kup za 20 zl z sms serwer na pixelteam.net (s4.pixelteam.net:25775 - mój)

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano

Nie widze sensu wgrywania tych pluginow, skoro tylko on ma owe lagi,a nikt wiecej. Jest to jedyny przypadek.

Aczkolwiek sprobuje je zainstalowac :)

Dzisiaj u niege bede, wiec zapuszcze combo fixa :)

Odnosnie dedyka to podziekuje, mam pc ktory bez problemu uciagnie nasze zabawy, a za ceny ktore sa oferowane przez hostingi to naprawde nam sie nie oplaca :P Na sam serwer mam przeznaczone 6Gb ramu, a dla minecrafta polowe z tego.

Kumpel wooden pc nie posiada, inaczej w Bf'a by nie gral (bc2) - tak, moze to i stare, ale wymogi jakies ma.

// Sorki za braz polskich znakow, pisane z komy.

Opublikowano

Serwer może być postawiony na najlepszej 64GB RAM'owej maszynie dedykowanej z procesorem i7 i 4Ghz. Ale jeśli kolega ma słaby internet to lagi będą.

Sam jestem aktualnie na działce i mam lagi na moim serwerze, bo mam bardzo słaby internet i zasięg. Nikt inny nie ma. W moim domu również żadnego problemu, ale tu mam słaby internet i klapa. Serwer masz dobry, ale kolega słaby internet.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Właśnie problem jest taki, że kumpel ma takiego samego neta (szybkość) jak ja, coś koło 4,5 Mb, a znajomy posiadający 512 Kb lagów nie posiada :D
Jedno wielkie fuck logick. Odezwę się jutro, jak zapuszczę tego Combo Fix'a, bo możliwe, że ma jakiegoś rookita faktycznie :)

Na procek nie narzekam Intel Xeon E5540 kręcony do 3,6 Ghz czasami, zazwyczaj koło 3 Ghz.

Opublikowano

jeśli masz słabego neta to nie masz co stawiac na kompie jakiegoś serwera bo ci nie uciagnie , a i jeszcze maszyna sie liczy jesli masz komp za 300zł to ci nie uciagnie , ja na swoim 100mb necie i 64g ramu uciagne nawet okolo 200slotów bez laga .

Opublikowano

jeśli masz słabego neta to nie masz co stawiac na kompie jakiegoś serwera bo ci nie uciagnie , a i jeszcze maszyna sie liczy jesli masz komp za 300zł to ci nie uciagnie , ja na swoim 100mb necie i 64g ramu uciagne nawet okolo 200slotów bez laga .

Stawiam serwer dla kilku znajomych, żeby razem pograć, a nie jakiś odpicowany serwer dla kasy.

Net mi do tego starcza, maszyna tym bardziej...

CPU - Intel Xeon E5540 2,53 GHz (Kręcony do 3,645 GHz)

MAINBOARD - ASUS P6T

RAM - DDR3 Geil Enhanced Plus 1750 Hz 3x4 GB

GPU - ATI Radeon HD 7970 1010/1375 MHz

SOUND CARD - Sound Blaster X-FI Titanum

POWER SUPPLY - NOX AT700P14A

HDD - 2x WD Veloci Raptor 70GB + 2x WD Veloci Raptor RAID SS (70 + 140GB)

SSD - OCZ Vertex 4 120GB

Opublikowano

co wy jebiecie za głupoty ja mam np neta 1mb/s 2 gb ramu i zawsze z 2-3 kolegami podpinamy sie do mnie przy kilku- kilknastu pluginach pod budowe i jakoś ne ma lagów. znawcysie znaleźli.. wyłącz na ten czas antywiry i inny oprogramowanie tego typu i będzie ok

Opublikowano

Zapuściłem Combofixa, zainstalowałem pluginy, wyłączyłem zasłonę, antyvirusa i ciągle ma lagi.
Jakieś nowe pomysły ?

@Edit

Zastanawiam się czy może nie ma zablokowanych jakichś portów ?
Bo takie dziwactwa przez to się dzieją czasami.

@Edit 2

Ew. wie ktoś może czy źle skonfigurowane Hamachi może mieć na to wpływ ?

Opublikowano

Niestety, nic nie zadziałało, przenieśliśmy się na Tungle i kumplowi nawet serwera nie wykrywa ...
Prawdopodobnie będziemy kupować dedyka. Temat do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...