Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serial z Minecraft, w klimacie "Gry o Tron" - kilka pytań.

Kerneqly

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak powyżej.

1. Czy ogólnie pomysł jest dobry ? (Chodzi mi aby "wymyślić" własną fabułę jednak utrzymaną w kilmacie świata wykreowanym przez Martina i trochę przez serial emitowany przez HBO)

2. Czy dało by się nakręcić to samemu, jeżeli tak to jakie porady ?

3. Jak mógłbym to nagrywać (Nie chodzi mi o program bo oczywiście zaopatrzony jestem w 3 programy do nagrywania i 1 do obróbki) Chodzi mi o styl np. perspektywę i inne takie rzeczy.

To chyba NA RAZIE wszystko, jak ktoś ma chęci i może pomóc to bym o ową pomoc prosił :)

Teraz trochę inaczej:

Wspominałem już o tym w poście w tym temacie. Mianowicie, że mam 14 lat i tutaj osoby, które chciałaby nagrywać taką serię, mogłyby nie mieć ochoty nagrywać jej ze mną ;/

Kolejną kwestią (założmy, że jest już zespół [osoby do nagrywania, montażu i np. kamerzysta i inni "technicy"]) to trzeba pamiętać aby wymyśleć kluczowy element czyli fabułę. Przy tym pracować musiałby cały zespół. Ale takie rzeczy to już temat oczywiście osobny i do osób chcących to nagrywać :)

Pozdrawiam :)

Opublikowano

1. Pomysł się zapowiada fajnie... Jeżeli dobrze to zrealizujesz to wiele osób może to oglądać...

2. Da się nakręcić to samemu, aczkolwiek było, by dość trudno... Bohater potrzebuje jakiegoś towarzysza, a kamerzysta powinien, np. lecieć przed nimi, albo za nimi...

3. Tak jak wyżej - bohater potrzebuje towarzysza, a co do perspektywy to tak jak wcześniej wspomniałem o kamerze, ale jak bohater, np. zemdleje to jak się obudzi to, żeby kamera była z jego perspektywy, że tak się rozgląda i mówi, np. "Gdzie ja jestem??"... ;)

PS.

Jak coś źle napisałem to wybacz, bo nie znam tego serialu ;)

n39chx.jpg

Opublikowano

Potrzeba ci sporej ekipy zeby nakrecic cos takiego bo sam czy nawet w dwie osoby nie nagrasz serialu. Powodzenia jesli jednak potrzebowal bys statysty moge pomoc.

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Dzięki, za opdowiedzi :) Bardzo się przydały ;) Jest jedna rzecz, którą zapomniałem dodać... Mianowicie mając 14 lat ktoś będzie to oglądał ? (Zawsze pozostaje modulacja głosu) Taaa, mimo iż jestem w takim wieku, bardzo lubię ten serial (za książkę też trzeba się wziąć :P) ale wiecie jak jest ;D

PS Sorry, że nie odpowiadałem jednak czasu nie miałem zbytnio ;)

Opublikowano

Możesz podkładac glos pod ktoregoś mlodego starka.

Masz racje jednakze, myslalem aby nie tworzyc idealnie fabuly z serialu w minecrafcie. Nie wiem czy grales w Gre o Tron na PC to cRPG. To tam fabula jest bodajze (bo pewny nie jestem) 300 lat przed pierwsza czescia ksiazki/1 sez. serialu. Czyli tworcy wymyslili wlasna fabule w klimacie i w swiecie wykreowanym przez Martina. Tak samo chcialbym zrobic ;)

[EDIT]

POPRAWKA!

co do cRPG to się pomyliłem, te 300lat przed wydarzeniami ... dzieję się w grze STRATEGICZNEJ, która wydana została przed cRPGiem. Przepraszam za pomyłkę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...