Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build] ryze

Sasuxex1211

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dużo ich widziałem, ale nadal jestem zielony w buildzie na niego.

Pierwszo staram szybko złożyć manamune, Ale nw czy bardziej opłaca się złożyć manamune, czy kostur arch. Bo te 2 rzeczy zauwazylem że składa się z łezki, a jest coś takiego że jak kupie 1 item manamune a potem kostur i wystackuje do 750, to manamune wszkoczy mi na muramane ( czy jakoś tak ) a kostur znowu bd musiał od początku stackować na 750 bo wyzeruje mi się ...

Dlatego pierwsze pytanie, Lepiej złożyć ten kostur czy manamune? :D

Prosiłbym tez o dobry build na niego, bo składam mniej więcej : Merkurki,Kostur,Manamune,Banshee,Frozen Heart,RoA.

I jakieś sensowne masterki bo mam 9/0/21 ( podobno dobre, ale wole się upewnić )

Opublikowano

Rabadon Zhonya ?!

Dobra myśle że ten Rabek jeszcze obleci ale to wszystko są itemy ap. A Ryze to mana bruiser i większy damage ma z many nie z Ap . Myśle że jedynym itemem który można my złożyć pod to ap to właśnie ROA, a tam też jest mana

Opublikowano

Ryze to mój main, 80% wygranych matchy z ponad 200, więc wiem co mówie

Kryształ many & 2 mata poty > Łezka > Rod of Ages > Lodowe Serce/Całun Banshee (składamy oba te itemy, kolejnośc zalezna od przeciwnego teamu) > Buty na Magic resista > Manaruma > Jakiś randomowy item na manę i defa, można walnac drugiego RoA na upartego.

Ps. Na sam koniec można także złożyc Will of the Ancient zamiast jakiegos randoma, ale w late jestesmy juz bardzo tankowaci.

2d82fcx.jpg
Opublikowano

Kostur pierwszy.

Manamune useless bo ad.

Sorcererki -> roa (różdżka wieków) -> kostur -> rabadon -> dfg (objęcie ognia) -> zhonya

Bo co ad? Wcale nie jest useless bo tylko zmienili z magic dmg na phicical= Większy dmg bo fizyczne obrażenia są bardziej wartościowe nisz magiczne (mam na myśli to ze zawsze m resu jest więcej od arma i za dany koszt kupimy więcej m resu niz arma.)

Co do tematu to masz dobry build:

-buty na przebicie

-muramana

-lodowe serce

-kostur na przebicie/sytuacujnie np. item z m resem i ap.

-sytuacyjnie

xxx

Opublikowano

Bo co ad? Wcale nie jest useless bo tylko zmienili z magic dmg na phicical= Większy dmg bo fizyczne obrażenia są bardziej wartościowe nisz magiczne (mam na myśli to ze zawsze m resu jest więcej od arma i za dany koszt kupimy więcej m resu niz arma.)

Co do tematu to masz dobry build:

-buty na przebicie

-muramana

-lodowe serce

-kostur na przebicie/sytuacujnie np. item z m resem i ap.

-sytuacyjnie

CO O O O O O

Od kiedy m resa jest więcej niż armora ? Chyba ja o czymś nie wiem, nie masz przebicia na physical dmg, a na magic masz, większość postaci ma więcej armora niż mresa, aktualnie nerf muramany ryze trochę boli i lepiej składać serapha.

Opublikowano

Ryze to mój main, 80% wygranych matchy z ponad 200, więc wiem co mówie

Kryształ many & 2 mata poty > Łezka > Rod of Ages > Lodowe Serce/Całun Banshee (składamy oba te itemy, kolejnośc zalezna od przeciwnego teamu) > Buty na Magic resista > Manaruma > Jakiś randomowy item na manę i defa, można walnac drugiego RoA na upartego.

Ps. Na sam koniec można także złożyc Will of the Ancient zamiast jakiegos randoma, ale w late jestesmy juz bardzo tankowaci.

Czyli twierdzisz że Kostur Archanioła nie jest potrzebny ?

Osobiście stwierdze że ostatnim itemkiem, a nawet nie ostatnim może być właśnie kostur, szybko nastackujemy i mamy Uścisk Seraphina który daje nam 1k many i inne bonusy ( nie pamiętam jakie ) a używka tego itemu jest poprostu imba, bo daje nam tarcze bodajże na 3/4 hp dlatego kocham składać ten item .

Opublikowano

Czyli twierdzisz że Kostur Archanioła nie jest potrzebny ?

Osobiście stwierdze że ostatnim itemkiem, a nawet nie ostatnim może być właśnie kostur, szybko nastackujemy i mamy Uścisk Seraphina który daje nam 1k many i inne bonusy ( nie pamiętam jakie ) a używka tego itemu jest poprostu imba, bo daje nam tarcze bodajże na 3/4 hp dlatego kocham składać ten item .

Lepsza murmana albo polczenie tych dwoch itemow jak wlaczysz murmamane to zdejmujesz wszystkich na kombo

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Nie, Archanioła budują tylko nooby na normalach, true pro playerzy buduja na Ryzie manarume, deal with it

2d82fcx.jpg
Opublikowano

ponad 1500 gier rajzem, lap bilda z haj elo

- sorcerki

- roa

- muramana

- frozen heart

- void staff

- banshee

Kostur pierwszy.

Manamune useless bo ad.

Sorcererki -> roa (różdżka wieków) -> kostur -> rabadon -> dfg (objęcie ognia) -> zhonya

muramana useless? rabadon? dfg? zhonya? wyjdz czlowieku.
Opublikowano

Ludzie, czy wy wiecie że muramana dostała nerfa i bije terz PHSYCIDAL DMG zamiast MAGICAL ? Więc więcej dmg da nam seraphs ponieważ mamy penetrancję na magical dmg, a na physical nie mamy, proste ? -.-

Muramana aktualnie jest useless na ryze.

Opublikowano

Ludzie, czy wy wiecie że muramana dostała nerfa i bije terz PHSYCIDAL DMG zamiast MAGICAL ? Więc więcej dmg da nam seraphs ponieważ mamy penetrancję na magical dmg, a na physical nie mamy, proste ? -.-

Muramana aktualnie jest useless na ryze.

ty jestes useless bronze gownie, nie grasz rajzem to stul pysk i wypierdalaj.

Opublikowano

ty jestes useless bronze gownie, nie grasz rajzem to stul pysk i wypierdalaj.

niestety gram ryzem i muramana po nerfie jest na nim useless po 50-80 będziemy bili z nią każdym skillem, gdzie AP z seraphsa da nam o wiele większy dmg, lepiej się sprawdza aktualnie archangel, muramana aktualnie to na Jayce,Khazixa głównie

Post oczywiście zgłoszony bo widzę nie wychowali cię.

Opublikowano

niestety gram ryzem i muramana po nerfie jest na nim useless po 50-80 będziemy bili z nią każdym skillem, gdzie AP z seraphsa da nam o wiele większy dmg, lepiej się sprawdza aktualnie archangel, muramana aktualnie to na Jayce,Khazixa głównie

Post oczywiście zgłoszony bo widzę nie wychowali cię.

Jesteś poje*any albo nie umiesz mnożyć.

Po włączeniu: Twoje czary i ataki skierowane na pojedynczy cel zużywają 3% aktualnego poziomu many, zadając dwukrotnie większe obrażenia fizyczne.

Czyli zadaje 6% max many, Załóżmy że będziemy mieli tylko 4k:

4k*0.06= 240 obrażeń fizycznych przy włączonej muramanie co atak/skill

Gratuluję umysłu i zapraszam na projekty unijne "wyrównanie szans" z matematyki. Pozdrawiam.

xxx

Opublikowano

Kostur pierwszy.

Manamune useless bo ad.

chuj z tym że ad? stary nigdy ryzem nie grałeś? :C on ma miec w chuj many a nie 500-600ap z twojego buildu. ryze pod full ap jak u ciebie ssie...

robisz tak: kryształek lub naszyjnik na regen many, po powrocie łezka + butki + katalizator

build ogólny: merce/tabi/sorcerki -> roa -> manamune (oczywiście łezka po pierwszym powrocie żeby stackowac) -> możesz złożyc archanioła odrazu powinien ci wbic na serafina -> frozen gauntlet -> frozen heart. ewentualnie zamiast archanioła banshee jak mają amumu lub malpha

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Jesteś poje*any albo nie umiesz mnożyć.

Po włączeniu: Twoje czary i ataki skierowane na pojedynczy cel zużywają 3% aktualnego poziomu many, zadając dwukrotnie większe obrażenia fizyczne.

Czyli zadaje 6% max many, Załóżmy że będziemy mieli tylko 4k:

4k*0.06= 240 obrażeń fizycznych przy włączonej muramanie co atak/skill

Gratuluję umysłu i zapraszam na projekty unijne "wyrównanie szans" z matematyki. Pozdrawiam.

dolicz do tego około 30-70% redukcji od armora i wychodzi że zadajemy śmieszne 100-150 obrażeń, z seraphem troche mniej dmg ale za to mamy doatkowego shielda i praktycznie 4k hp. aktualna murmana jest znacznie gorsza niz wczesniej i warto rozwazyc serapha zamiast niej.

Opublikowano

Dobrym rozwiązaniem jest zbudowanie obu tych itemów, no ale znów zajmuje to dużo czasu znim nastackuje się 2 razy łezke.

Będzie to moim odwiecznym dylematem czy złożyć Muramane czy Seraphina ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...