Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jakie słuchawki są lepsze?

KKayKiller

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, zamierzam kupić nowe słuchawki, pod cod'a, bo nie słyszę w nim kroków. Mam teraz Enzatec HS503. Teraz trafiłem na trzy modele Creative Fatal1ty HS-800, HS-1000 i Plantronics GameCom 780. Nie jestem pewien które najlepsze pod coda i nie wiem czy będą zintegrowane z moją kartą dźwiękową. Jak mogę sprawdzić jej model.

Opublikowano

Kupowanie słuchawek/głośników bez dedykowanej karty dźwiękowej to samobójstwo. Fatal1ty są przereklamowane, a cena jest nieadekwatna to jakości dźwięku. GC 780 to zwykłe słuchawki z dopiskiem "4gamers" podobnie jak Fatal1ty.

Od siebie polecałbym Senki HD201 + Zalman MIC-ZM1. Taki tandem kosztuję poniżej 100zł, a o niebo lepsza jakość dźwięku i wykonania.

Opublikowano

Fatal1ty są przereklamowane, a cena jest nieadekwatna to jakości dźwięku.

*na karcie zintegrowanej, bo za sam mikrofon dałbym ze stówkę

Od siebie polecałbym Senki HD201 + Zalman MIC-ZM1

jak ktoś lubi dźwięk bez basu to w sam raz ;p

Opublikowano

Ok, czyli to będą dobre słuchawki do grania? I inne pytanie czy ten mikrofon ma dobrą jakość? Nie będzie szumów? Jaką kartę dźwiękową kupić do tego? No to jakie kupić dobre słuchawki do fps'ów z mikrofonem, tylko nie jakieś powalające ceny.

Opublikowano

Fatal1ty HS-800 sam mam, nie wiem jak HS-1000 ale te mają wyśmienitą ciepłą barwę dźwięku, są wygodne i mają jeden z lepszych mikrofonów (0 szumów, ciepła barwa głosu)

Nie musisz mieć nawet jakiejś super karty dźwiękowej, wystarczy że masz głośniki z wejściem jack i pod nie podłączasz (zazwyczaj jak z kimś gadam to nie potrzebuję jakiegoś mega basu więc podpinam normalnie pod kompa, a jak gram czy słucham muzyki to pod głośniki)

Opublikowano

Ja akurat jestem posiadaczem i Fatal1tek i H201. To prawda co piszą o Fatal1tkach. Za takie słuchawki może dałbym max 40zł.

jak ktoś lubi dźwięk bez basu to w sam raz ;p

Niektórzy nie są miłośnikami niskich tonów. Senki się idealnie sprawują do gier, a tym bardziej do gier na słuch np. w jak nie masz UAV w COD to lecisz na słuch xD

Opublikowano

Ja akurat jestem posiadaczem i Fatal1tek i H201. To prawda co piszą o Fatal1tkach. Za takie słuchawki może dałbym max 40zł.

To ty głuchy jesteś czy siedzisz na integrze ? Przecież one po prostu biją HD201 jeśli chodzi o dźwięk

Opublikowano

To ty głuchy jesteś czy siedzisz na integrze ? Przecież one po prostu biją HD201 jeśli chodzi o dźwięk

Wiem, że senki słyszałeś tylko u kumpla. Ja testowałem równolegle HD201 i Fatal1tki przez 6 miesięcy i stwierdzam iż HD201 mają lepszą jakoś dźwięku, nie boli głowa od ucisku i bassów.

Opublikowano

Sobie rozszerz pałąk jak Cie głowa od nich boli ;p Chyba tylko na to narzekasz, i pod jakim względem ta lepsza jakość ? Zależy czego się słucha i w co gra, moim zdaniem tutaj nie ma porównania i to za senki dałbym 30-40 zł bo grają niczym A4Tech HD800 które miałem rok ;p Aczkolwiek ucho uchu nie równe i najlepiej posłuchać czegoś u kogoś na dobrym sprzęcie.

Opublikowano

Sobie rozszerz pałąk jak Cie głowa od nich boli ;p Chyba tylko na to narzekasz, i pod jakim względem ta lepsza jakość ? Zależy czego się słucha i w co gra, moim zdaniem tutaj nie ma porównania i to za senki dałbym 30-40 zł bo grają niczym A4Tech HD800 które miałem rok ;p Aczkolwiek ucho uchu nie równe i najlepiej posłuchać czegoś u kogoś na dobrym sprzęcie.

Mam na maxa. Nie tylko ja na to narzekam, ale też inni.

Click!

Click!

Click!

Gdyby fatalne słuchawki były takie dobre jak piszesz to nie byłoby tylu negatywnych opinii.

Opublikowano

Gdyby fatalne słuchawki były takie dobre jak piszesz to nie byłoby tylu negatywnych opinii.

Ale kto z nich w ogóle powiedział że je ma ? Jedna osoba z tego co czytam i to nawet nie ten nowy model, a jakiś stary. Każdy tylko hejt hejt hejt, bo ktoś tak napisał i się szerzy

Ja coś takiego zrobiłem i Senki 201 grają gorzej niż jakieś a4techy szczerbaty.gif

Jeden mądry to zauważył ;p

Opublikowano

Jeśli przy rozmowie (podpięty mikrofon) nie potrzebny Ci nie wiadomo jaki bass i pełny zakres możliwości tych słuchawek, to wystarczy że podepniesz je do PC a w trakcie gry czy słuchania muzyki podepniesz pod głośniki. Jednak kupno karty jest dość przyszłościowe, wygodniejsze + masz sterowniki w których możesz wszystko ustawić

Opublikowano

Cytat

Ja coś takiego zrobiłem i Senki 201 grają gorzej niż jakieś a4techy szczerbaty.gif

Jeden mądry to zauważył ;p

Wiesz, opinie są różne, ja znam osoby, które twierdzą, że lepsze zdjęcia robi kompakt (chodzi mi o jakość, nie sam kadr ;]) za 200zł niż lustrzanka za parę kafli.
Prawda taka, że nadal istnieją serwisy, które dostają kasę za wystawianie określonych opinii dla danego produktu.
Opublikowano

Prawda taka, że nadal istnieją serwisy, które dostają kasę za wystawianie określonych opinii dla danego produktu.

I to jest kurde mądre zdanie.

Zamykam bo widzę że wyjaśnione, jak coś to PW ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...