Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Vlad na midzie

xTheWid

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Definitywnie ze Swainem, ze względu na jego możliwość do spowolnienia i unieruchomienia przeciwnika, vlad nawet dzięki plamce nie będzie mógł się wydostać z pułapki CC.

Ogółem nie ma na niego mega kontry, ale wystarczy nakładać na niego ignite przed wyłożeniem combo, wtedy napewno się nie uleczy.

Opublikowano

Definitywnie ze Swainem, ze względu na jego możliwość do spowolnienia i unieruchomienia przeciwnika, vlad nawet dzięki plamce nie będzie mógł się wydostać z pułapki CC.

Ogółem nie ma na niego mega kontry, ale wystarczy nakładać na niego ignite przed wyłożeniem combo, wtedy napewno się nie uleczy.

na szczęście Swain nie jest często widziany, ja grając Vladem miałem ciężko z Fizzem prawie na Combo mnie miał gdyby nie plamka, nie miał feeda bo 0/1/1 był ja 1/1/0 niestety potem afk był.

Arcymistrz
Opublikowano

Vlada kontruje wszystko co może odsunąć go od leczenia się ze skilli oraz z redukcją leczenia.

Przykładowo AP Tristana na midzie :D

Opublikowano

Ryze jest jedną z lepszych kontr na Vladimira. Oprócz tego jest jeszcze swain, który ma CCki i DoT dmg, jak i również ogromny bonus dmg do m.in. ignite. No i jeszcze na końcu Malzahar, też bardzo dobry vs vlad.

Opublikowano

Malzahar kontruje go najlepiej. Jedno combo i vlad leży. Nie ma lepszej kontry na vlada, bo Malzahar banalnie sb z nim radzi zresztą jak z prawie wszystkimi champami na midzie.

Opublikowano

Niestety plamka nie zrzuca ignite ani tego skilla malza itp. :c...

Na Vlada trzeba coś z dobrym CC jak np. TF albo silence (Kassa, Malza), od swaina na plamce też zwieje od stuna.

Dopóki Vlad ma cokolwiek z czego może wyssać HP, jest nie do zajechania.

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

<tak czy siak wolę na topie>. A więc fizz kontruje go strasznie, przeważnie pickuje fizza żeby w early go zniszczyć. Kata zrobi się dobra, lecz nie w early, w tedy vlad ma przewagę. Imo swain to czołg, którego obecnie ciężko skontrować (mówię to ludziach, którzy faktycznie go "mainują", a nie nim grają bo pisze na lolcounter..).

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Slyszac jak moj kolega lamentuje na skypie ze ktos go skontrowal czy nie moge powiedziec ze kontrami na niego sa:

1. Swain - od 6lv brak szans, za to od 1lv do 6 my mamy wieksze szanse go zabic

2. Fizz - Od samego poczatku mamy z nim losse

3. Ryze - Kiedy my wykonujemy 1skilla, on wykona ich 3.

sstwc.jpg

Opublikowano

Grając trochę Vladkiem na midzie mogę stwierdzić że postacie które mu grożą to Swain, Ryze, Fiddle, Akali po 6, z innymi postaciami nie pamiętam żeby były jakieś problemy.

Ps. Fizz nie jest kontrą. Vladkiem idzie ustać na midzie grając przeciw niemu.

Opublikowano

Ktoś napisał, że malzahar jest na niego kontrą, no dobra ale malza kontruje większość midderów po 6lvl, mało kto przetrwa jego combo.

Opublikowano

nie warto jest grać vladymirem z tego powodu że tylko na lane coś robi bo ma dobry harras w late jest b. słaby po nerfach.

na midzie może wygrać na coś co kastuje ulti typu lux gragas itd żeby wejść w plame słaby będzie na kayle teemo z tego powodu ze caly czas moga go obijac i niezaboli ich to ze sparuje jakis skill

Metin2: TheLasVegas / JOINTOWO

LOL: TheLasVegas 1800+ BAN

Opublikowano

Ryze go kontruje najbardziej a reszta to juz zalezy od tego jak grasz swainowi mozna dopierdolic sposobem to samo z fizzem tego to wgl mozna od farmy odciac tak ze bedzie mial 20 gdy my 100

Bez-nazwy_nwpsash.png

by me

Opublikowano

Trudne pytanie.

Wszystkim możesz wygrać mida.

Bardzo mocna jest katarina i teto (teemo), może wydawać się to głupie, ale mam znajomego który grał w złocie głównie tymi champami i teraz siedzi sobie w platynce, ale i tak spokojnie daje radę.

Myślę, że nie ma najmocniejszego champa, tylko jak zagrasz dużo jakimś champem to jest on nie do pokonania w twoich rękach.

Pozdrawiam, brNOwe

Opublikowano

jak dla mnie vlada, mało kto kontruje, trzeba uważać na postacie ze stunem, chociaż według mnie jest na topa lepszy ;3

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...