Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Czy można założyć server na moim internecie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadam internet z vectry i teraz pytanie czy mogę na niem założyć server non hamachi? mam router z tp-link

SIEMA, JA JESTEM TASAKAMANA A TO JEST CAŁKIEM PUSTA SYGNATURA WIĘC JEŻELI CI POMOGŁEM DAJ LIKE !

Opublikowano

Router tutaj nic do gadania nie ma, jeżeli masz adres ip wew. to bez hamachi się nie obejdzie. Sprawdzić możesz jakie masz IP na http://www.pokapoka.pl/.

II sprawa to zmienny adres IP, jeżeli masz zmienny adres IP to i tak Ci się uda zrobić serwer wystarczy wejść no-ip.pl i zrobić "stały" adres ip w postaci domeny.

Maruusek.png

Opublikowano

ok teraz mam pytanie czy mam robić tak jak piszą tam w poradniku że z cmd mam wziąść adres ip czy z tej strony co podałeś :) bo z cmd mam wew a ze strony zew

SIEMA, JA JESTEM TASAKAMANA A TO JEST CAŁKIEM PUSTA SYGNATURA WIĘC JEŻELI CI POMOGŁEM DAJ LIKE !

Opublikowano

@ref proszę o odp

Opublikowano

Adres Zew, bo z wew. można komunikować się tylko z urządzeniami w LAN. Adres zew, jest furtką na zewnątrz :)

Nie zapomnij odblokować portów jak by co.

Maruusek.png

Opublikowano

Bediesz mial lagi jak nie wiem co ;)

Po czym to wnioskujesz? Niby skąd wiesz jakiego ma neta, mój kolega ma 2mb i mu luzem 5 osób na serwer no hamachi wchodzi.

Opublikowano

Neta mam 16Up 5Dl :) więc lagów nie bedzie. Jak będe miał problem napisze.

Da ktoś link jak zrobić bo jak robie teraz z poradnika to nie działa -.-

Opublikowano

właśnie nie moge na hamachi bez problemów ale jak już przez no-ip to nie mogę robię tak samo jak mój kolega i nic, u niego działa normalnie.

Jak ja stawiam server to pisze że jest off albo go nie ma. Dlaczego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...