Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Czy warto kupic Jayce?

Goliatos

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Warto go kupić. Jayce: Jest to bruiser/offtank czyli dość wytrzymały. Może isć na topa, mida i bota(nie polecam ale to tylko moja opinia). Dobry harass, w mid-late dobrze czyści CAŁĄ linie combem Q+E, dobry przez całą grę ale najelpszy w early-mid, może inicjować , dodaje 6-10 many(zależy od poziomu W) za atak na młocie, przed teamfightem harasuje team przeciwny(Q+E), ma knockbacka, z W na dziale dość dobrze rozwala wieże, ma przyspieszenie(jedno z ulta i jedno z bramy), ma gapclosera, na topie kontruje wszystkich bez gapclosera i dystansowego harasu i polecam blue buffa.

A teraz minusy. Ma tylko knockbacka i slowa na młocie, mały zasięg na dziale, często focusowany(moje spostrzeżenie) i średni w TF'ach.
Mój build:
1. Ioanki(najbardziej polecam)/Tabi/Mercury
2. Czarny Tasak(Core)
3. Krwiopijec/BotKR
4. Warmog
5. Lodowy Młot
6. Ten łuk z przebiciem
7. Mercurail
8. Paszcza Marmoltiusa
9. Słoneczny Płaszcz
10. Trójca
Itemy od 3-10 to sytuacyjne. Po kupieniu butów kupuje łze bogini i sprzedaje w late, bo 20 AD z Muramany to nie dużo, a w late masz wystarczający mana pool.
Skile to:
R>Q>E>W
lub
R>E>Q>W jeżeli masz tanka na lini
Q - Gapcloser ze slowem/Skilshotowana kula
W - Taki bańka która zadaje DMG i mana z ataku(tylko na młocie) z pasywa/Przyspieszenie ataku i zwiększenie AD
E - Knockback z DMG z %HP przeciwnika/Brama która upgraduje Kule z Q i przyspiesza cię jak przejdziesz
R - Zmiana młot/działo. Na młocie dodatkowy armor i resisty. Po zmianie speed up na 1.25 sek. i przechodzenie przez jednostki.
Opublikowano

Tak warto osobiście jak była wyprzedaż to go kupiłem i jestem z niego zadowolony to była ostatnia postać jakiej mi brakowało w tej grze. Kupiłem go ostatniego z uwagi na to że nigdy mnie zainteresował. Kupiłem go bo brakowało mi go jednego i okazał się zarąbisty.

Opublikowano

Polecam:

+hybryda melee/range

+harass z dużym zasięgiem

+aoe dmg

+mobilny

+burst

+mocny przez wszystkie fazy gry

+ciężki do skontrowania

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

eMode akurat Jayca nie jest cięzko skontrować jak wszyscy myślą, lecz jest dobrym championem

Opublikowano

Jayce to bardzo dobry wybór , nie zastanawiaj się ani chwili .

Ja gram nim na topie jak i na ADC i sprawdza się OP na obydwu liniach.

Wszystkich, którzy wystawiają prezentację serwera mc " RPG " proszę najpierw o przeczytanie tego http://pl.wikipedia.org/wiki/RPG ponieważ większość w was nawet dokładnie nie wie co to jest ! ...Okłamywać ludzi łatwo , wasze tematy powinny być zamykane .

Opublikowano

Sam go kupiłem i nie żałuje. Jest teraz w przecenie

jego pluisy:

- doskok

- odepchnięcie

- ulti od 1 lvl'a

- mega dmg

- łatwa farma

- mobilny

- aoe dmg

Tyle ci wymienie ^^, mam nadzieje, że dzięki go kupisz, bo jest naprawde dobrym championem :D

Opublikowano

Bardzo fajna i nudna postać, daje sobie ręke uciąć, że nie zagrasz nim więcej niż 3-4 mecze pod rząd bo jest poprostu nudny, ale siłe ma i to jaką :P

YebieMieTOo

ADC !

Opublikowano

co ty wiesz speed? ja jak go kupilem, to zagralem z 10 meczy pod rzad, potem odposcilem go na jakis czas i znowu gram nim co 2 mecz

Opublikowano

Warto :)

Jeżeli potrafisz carrować to bierz , do carrowania jest chyba najlepszy.

Większość gier nawet z przegranych robiłem Wygrane.

Najbardziej go polecają na Top ale ja też preferuje nim mid , np. jak ktoś khazixa pickuje to picknij na niego Jayce ;) i gg.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...