Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Czy ciężko się dostać do technikum ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W tym roku kończę 3 klasę gimnazjum i chciałbym was zapytać, czy ciężko się dostać do technikum. Proszę o wypowiedź osób, które na prawdę przez to przeszli.

W każdym bądź razie wybrałem technikum o profilu informatycznym i mechanicznym.

Moje oceny na które patrzą:

j.polski: 4 (6 punktów)

matematyka: 2 (0 punktów)

fizyka i astronomia: 3 (4 pkt)

technika/informatyka: 6 (10 pkt)

= 20/40 punktów.

Testy mi nie poszły najlepiej, tak mniej więcej średnio będę miał ~40% z każdych. ;/

Moja średnia to ~3,7 a zachowanie to dobre. (4)

Wasza wypowiedź bardzo wiele dla mnie znaczy, także jeszcze raz proszę o wypowiedź osób, które przez to przeszli.

Dzięki. ;)

Opublikowano

Po tym tescie to i do hogwartu sie dostaniesz.

Przyjmą Cie raczej, tylko licho z matmą... to jeszcze zalezy ile osob chetnych... ogólnie ok 80/90pkt OGOLNYCH potrzebne jest do informatycznej szkoly

Opublikowano

To jest zależne od poziomu wybranego technikum, bo jeżeli jest dobre to wymagania są wysokie, jednak jeżeli jest kiepskie to przyjmują każdego...

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Panowie przyjmują naprawdę przy niskim poziomie i licea i technika, wiem z doświadczeń, że czasami aż za wielkie głąby przechodzą wyjątkiem jest jakaś szkoła na wysokim poziomie, znana! :)

Opublikowano

Witam. W tym roku kończę 3 klasę gimnazjum i chciałbym was zapytać, czy ciężko się dostać do technikum. Proszę o wypowiedź osób, które na prawdę przez to przeszli.

W każdym bądź razie wybrałem technikum o profilu informatycznym i mechanicznym.

Moje oceny na które patrzą:

j.polski: 4 (6 punktów)

matematyka: 2 (0 punktów)

fizyka i astronomia: 3 (4 pkt)

technika/informatyka: 6 (10 pkt)

= 20/40 punktów.

Testy mi nie poszły najlepiej, tak mniej więcej średnio będę miał ~40% z każdych. ;/

Moja średnia to ~3,7 a zachowanie to dobre. (4)

Wasza wypowiedź bardzo wiele dla mnie znaczy, także jeszcze raz proszę o wypowiedź osób, które przez to przeszli.

Dzięki. ;)

Ja co prawdą jestem już po szkole średniej, ale najprostsza odpowiedź - ZALEŻY OD SZKOŁY..

W niektórych jak widzieli mój czerwony pasek na świadectwie to chcieli mnie brać od ręki nie patrząc na rekrutację.. Myślę, że warto spróbować, ale wymyśl jakiś plan b w razei czego. Wszystko też zależy ile będzie miejsc i ile chętnych na nie. Ale próbować zawsze warto :]

Opublikowano

Panowie przyjmują naprawdę przy niskim poziomie i licea i technika, wiem z doświadczeń, że czasami aż za wielkie głąby przechodzą wyjątkiem jest jakaś szkoła na wysokim poziomie, znana! :)

może i przyjmują na niskim poziomie , ale jeśli technikum jest od 80 pkt a przyjmią ciebie od 50 , to zostałeś oszukany . możesz sobie nie dać rady .

20uf7f1m0ww1_t.jpg

Opublikowano

Musisz sie dowiedziec od kogos kto uczeszcza do szkoly jaka wybrales, badz poprostu na stronie szkoly. Jaki jest próg itp. My Ci z tym bardzo nie pomożemy. Lub... jakis dzień otwarty szkoły - idziesz do sekretariatu i oni Ci z chęcią odpowiedzą na każde pytanie.

Opublikowano

W mojej szkole, na profilu INF, najmniej ma koles z 50 cos punktami , wiec powinienes sie dostac. Napewno sie dostaniesz ;o

Kazda szkoła walczy o ucznia, a zarazem o kase. - wiec bez problemowo powinni Cie przyjac, bo na tych rocznikach, nie ma duzo 'absolwentow'.

Opublikowano

Do technikum nie jest ciężko się dostać. Na pewno łatwiej niż do zwykłego LO na poziomie. Myślę, że bez problemu Cię przyjmą. Sama szłam do technikum i nie miałam jakiś wybitnie dobrych ocen (zwłaszcza z matmy/fizy) i dostałam się za pierwszym naborem. :) Powodzenia!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...