Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Silver V nie da sie wybic

konmi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam dalem rade sie wybic z brazu do srebra bo byli normalni ludzie (dosc czesto) a gdy wbilem do srebro piec to kurrwa nic tylko mid or feed albo bierze np talona na nasusa jeszcze mialem co dziwne w tej lidze 3 winy z rzedu to mi takich debili do teamu dalo ze misaya by sie schowal hehe jakie sa wasze odczucia i jak dziala system dobierania przeciwnikow a i dodam ze na lolkingu mam -120pkt :))) a elo z 1270 - 1130 : )

Opublikowano

System dobierania jest dobry, dobiera przeciwników o podobnych statystykach do Twojego konta.

Problemem nie jest system, a sami gracze, niestety, nie wykazują wymaganej inicjatywy do wygranej.

Opublikowano

Może sam nie grasz najlepiej i dobiera ci za przeproszeniem takich samych debili jak ty ich nazywasz. Matchmaking jest ok.

Opublikowano

W takim razie dobiera do Ciebie graczy z ujemnym współczynnikiem rozgrywek.

Nabij sobie kilka winów, najlepiej na duoq, od razu poczujesz różnicę :)

Opublikowano

wiecie co... myślałem że w silv 1 i 2 są normalni ludzie - "I have never been so wrong"... :( nie powiem, jest na pewno o wiele lepiej niż w silv 5 czy 4 badz bronze, ale i tak nadal na tym poziomie jest pełno niedorozwojów (a wcześniej było dobrze). Wiecie dlaczego? BO OTWORZYLI TRANSEF Z NA na serwery EU, i cały ten syf przyleciał na nordica! :/ 1 ranked i gość z silv 4/5 jest w silv 3. bomba po prostu! podobnie z bronze 1 - 1 win i jest w silver 5... to jest chore, trzeba znowu czekać przynajmniej ze 2 miesiące, aby cały ten "syf opadł na dno" i wtedy znów będzi można normalnie grać.

Opublikowano

Najgorzej jest w srebrze IV, uwierz :)

Dużo jest tam ludzi, którzy cudem wyszli z silver V i myślą, że jak są od kogoś wyżej to są bogami gry...

Wiem, bo sam to przerabialem, startowałem w bronze II w tym sezonie, w tym momencie jestem w gold V. Wyjść ze srebra jest ciężko, ale wystarczy że będzesz w srebrze II/! i z dobrym MMR będziesz dostawał goldów do gry.

Jeżeli widzisz jakiegoś typa, który krzyczy (tu wstaw dowolną pozycję z capsem), sprawdź jego profil na lolkingu, jeżeli ma dobre staty na danej pozycji, możesz go wpuścić, ale jeżeli nie to staraj się grzecznie poprosić o linie, nigdy nie flamuj. Uspokajaj graczy, czasem wystarczy zwykłe "please don't flame, we can easy win this" żeby wygrać :)

Powodzenia ^^

Opublikowano

da się wyjść z V na spokojnie. gorzej na IV ... ja zacząłem z silv V wszedłem na IV spadłem na V i teraz jestem na b II bo przenioslem konto :C

304191415027212454880.jpeg
Opublikowano

Na starym central koncie też byłem w silver 5 i powiem tyle, że poziom nie jest tak straszny, po prostu ludzie chcą picknąć maina by nim wymiatać (zazwyczaj mid, dlatego mid or feed). Dałbyś spokojnie radę wyjść z tego, tylko trochę należy ochłonąć i nie poddawać się po np. słabym early. W zasadzie to zamierzam napisać mały tut ze wskazówkami dla wychodzących bronze -> silver.

Opublikowano

Więc tak. Nie czytałem wypocin @up'ów, ale silver to była jedna z najłatwiejszych lig. Z silver 5 do silver 1 wyszedłem w ciągu tygodnia +/- 5 dni ( nie pamiętam ) . Idziesz na linię, którą ogarniasz, robisz roam ( nawet z warzywami da się wygrać! ) i gry same się wygrywają. W silverze przegrywałem 1 na 10 meczy, bo czasem był afk, lub troll, który feedował. Wystarczy skill... Kiedyś myślałem tak samo jak pro plajersi z silvera / brązu, którzy myślą, że ich skill sięga platyny, ale siedzą w silver ze względu na noob team. Platyny? ha, dobry żart. Koleś z platyny wygra 95% gier na takie lowy z silvera.

Propsy

graphic.png

Opublikowano

witam dalem rade sie wybic z brazu do srebra bo byli normalni ludzie (dosc czesto) a gdy wbilem do srebro piec to kurrwa nic tylko mid or feed albo bierze np talona na nasusa jeszcze mialem co dziwne w tej lidze 3 winy z rzedu to mi takich debili do teamu dalo ze misaya by sie schowal hehe jakie sa wasze odczucia i jak dziala system dobierania przeciwnikow a i dodam ze na lolkingu mam -120pkt :))) a elo z 1270 - 1130 : )

Co Ty gadasz. Weź kolegę ze złota+ (o ile masz) i grajcie duo. On się wybije, Ty się wybijesz i obaj będziecie szczęśliwi.

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

Najgorzej jest w srebrze IV, uwierz :)

Dużo jest tam ludzi, którzy cudem wyszli z silver V i myślą, że jak są od kogoś wyżej to są bogami gry...

Wiem, bo sam to przerabialem, startowałem w bronze II w tym sezonie, w tym momencie jestem w gold V. Wyjść ze srebra jest ciężko, ale wystarczy że będzesz w srebrze II/! i z dobrym MMR będziesz dostawał goldów do gry.

Jeżeli widzisz jakiegoś typa, który krzyczy (tu wstaw dowolną pozycję z capsem), sprawdź jego profil na lolkingu, jeżeli ma dobre staty na danej pozycji, możesz go wpuścić, ale jeżeli nie to staraj się grzecznie poprosić o linie, nigdy nie flamuj. Uspokajaj graczy, czasem wystarczy zwykłe "please don't flame, we can easy win this" żeby wygrać :)

Powodzenia ^^

Będzie Ci dobierać przeciwników a Golda, ale nie zapomnij że przeciwny team też takich dostanie :)

W Srebrze IV Nie jest najgorzej, jak dla mnie cały beton jest na takim samym poziomie.

Opublikowano

Wszystko zależy od prawidłowego nastawia, dobrej komunikacji oraz twoich umiejętności no i trochę od szczęścia, ale pamiętaj że sam gry nie wygrasz. Nie da się zwyciężać za każdym razem ale będąc dobrym graczem stopniowo będzie się wybijał. Czasami jednak faktycznie trafiają się osoby które tak nafeedują że nic nie zrobisz. Dlatego polecam grać mida lub jungle bo masz największą możliwość do pomocy drużynie. Powodzenia ;)

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

ja jestem w silver 5 szło ciężko za mape po 3 pkt na razie mam 27 pktów ale jeszcze kilka wygranych i myślę że normalnie będę dostawał gram z kolegą z bronz 3 duet już 10 gier graliśmy i żadnej ze sobą nie przegraliśmy więc nie konieczne musi to być ktoś z golda w duo lub wyżej

Opublikowano

Ja osobiscie miałem kłopoty od silver III , ale szybko udało się nadrobić . Przez około 2 miesiące krążyłem pomiędzy srebrem II , a srebrem III . Teraz jestem w srebrze I 50 pkt , ciągle idąc w góre i upadając ( wkoncu sie uda ;] ) . Osobiscie nie wiem , czemu narzekacie na graczy . W srebrze nigdy nie spotkałem trolla , ani feedera . To oczywiste , że zdarzają się słabsi ludzie ale to nie ma zupełnego znaczenia , jeżeli Ty dobrze grasz . Najlepiej znajdź sobie partnera do DuoQ i lećcie do golda ! Życzę powodzenia i pozdrawiam .

Opublikowano

Silver to jest chyba najgorszy etap.Sam utkłem ale wychodze.Powodzenia.

P.s graj duo z kimś silv1+

Nie ma za co. xD

A więc.. z silera da się wyjść. Jak grasz dobrze = team wycarrujesz i zmotywujesz. Nigdy nie możesz powiedzieć że przegrasz bo jest np. 3/18 dla enemy. Wszystko da się wycarrować, wygrać, tf'y zmieniają gry. Jedna dobra pozycja, dobra inicjacja, trap, cokolwiek może Ci wygrać. Ile razy dostaje w dupe, a zrobię 1 trapa i splitpushem i wygram grę? Identycznie na mistrzostwach. :-)

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...