Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] RCON, minecraft.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, próbuje skonstruować jakiś program do komend czy coś podobnego. Ale nie wiem jak połączyć VB z rcon'em. Czy mógł by mi ktoś to dobrze wytłumaczyć, żebym zapamiętał to do końca życia ?

Opublikowano

Ciężka sprawa kolego.

Minecraft używa protokołu rcon od Valve.

Jest tam biblioteka ale tylko dla C# więc sobie przerobić możesz:

TU POBIERZ

Na twoim miejscu przerzuciłbym się na Cpp i edytował na własne potrzeby ten projekt (to jest link do source).

Lepszej odpowiedzi chyba (oprócz gotowca), być nie mogło więc dawaj lajka x D

Opublikowano

Możesz zawsze używać strony w PHP jako biblioteki, i odpowiednio wysyłać z programu jaką komendę ma wysłać poprzez np. https://github.com/xPaw/PHP-Minecraft-Query

Ja w swoim launcherze w VB do minecrafta, używam coś takiego:

Dim Login As String
        Login = Klient.DownloadString("http://morzath.eu/sprawdz_login.php?id=" & TextBox1.Text)

If Login = "true" Then
            Shell("cmd.exe /c " & appdata & "start.bat test test " & TextBox1.Text)
            Me.Close()
        ElseIf Login = "offline" Then
            MessageBox.Show("Serwer jest w tym momencie wyłączony, spróbuj ponownie.", "Logowanie")
        Else
            MessageBox.Show("Użytkownik " & TextBox1.Text & " nie istnieje w bazie danych.", "Logowanie")

End If

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...