Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Przelew na craftserve

mchc12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy piszę ten post w dobrym dziale jeśli nie to przepraszam. A więc mam pytanie jak chce opłacic serwer na craftserve to wchodze w portwel klikam przelew no i tam sa dane no i generuje ten blankiet no i mam pytanie czy trzeba podawać imię nazwisko i adres?

Opublikowano

A czego niby nie??

No trzeba podać czy nie?

niestety, ale potrzeba.

A po co jak ja chce tylko żeby na to konto przeslali mi np. 50zl ?

Opublikowano

No trzeba podać czy nie?

Wypełniałeś/wysyłałeś kiedykolwiek przelewy?

mca.png

Opublikowano

No trzeba podać czy nie?

trzeba podać, a wiesz dlaczego ? np. gdybyś ich oszukał, a przelew nie został wykonany to na adres wysyłają ci jakiś tam kwitek :P a co do imienia i nazwiska to raczej obowiązkowe.

Opublikowano

To jest potrzebne, a przyczyny podali użytkownicy wyżej.

Jeśli na prawdę boisz się o to to jest również opcja Dotpay -> Zapłać w żabce lub we FreshMarkecie

Wybierasz to i wypełniasz imię, nazwisko, e-mail, ilość pieniędzy jaką wpłacasz (to wszystko) Pobierasz plik, w którym masz zawarte konto bankowe.

Drukujesz ten plik/robisz bardzo wyraźne zdjęcie tego pliku (całego)

Idziesz do Żabki/FreshMarketu i dajesz pracownikowi sklepu kwitek. Dajesz mu kasę, a on to wysyła.

I po sprawie. Pieniądze przychodzą do 3 dni roboczych.

343731479829004887779.png

Opublikowano

Dane musisz podać niestety

Urząd skarbowy musi wiedzieć, że kasę przelała ta konkretna osoba do tego konkretnego miejsca, a nie Pan Ziomek z Wieliczki itd...

Poza tym jeśli coś nie dojdzie musisz mieć jakiś punkt odwołania

Kolejne to jak kolega pisze @up, a co jak ich oszukasz? Muszą mieć info aby wtedy móc Ciebie prawnie dogrzebać :)
Kasa nie wchodzi im tak po prostu, każdy przelew jest rejestrowany przez bank

Niestety tych procedur nie ominiesz :/

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Opublikowano

A da się tak że podaje ten blankiet z ich danymi do przelewu moj adres imie nazwisko daje kase i oni przelewaja ?

Opublikowano

A da się tak że podaje ten blankiet z ich danymi do przelewu moj adres imie nazwisko daje kase i oni przelewaja ?

Chyba nie ma takiej możliwości. Tam specjalnie jest podane pole do wypełnienia z e-mailem, imieniem oraz nazwiskiem.

Opublikowano

Chyba nie ma takiej możliwości. Tam specjalnie jest podane pole do wypełnienia z e-mailem, imieniem oraz nazwiskiem.

Ale tam na stronie craftserve podaje swoje dane klikam generu drukuje to ide na poczte daje kase i oni przelewaja te pieniądze ?

Opublikowano

Ale tam na stronie craftserve podaje swoje dane klikam generu drukuje to ide na poczte daje kase i oni przelewaja te pieniądze ?

ta, ale wg mnie lepiej dotpayem jak Taylor pisał, drukujesz, idziesz do żabki on to wysyła :)

Opublikowano

Coś ty... Na pocztę :D

Wypełniasz imię, nazwisko, e-mail drukujesz kwitek idziesz do Żabki/FreshMarketu

Płacisz im kasę a oni to wysyłają (mają komputerek) i chcą też od Ciebie prowizję (ode mnie chcieli 1.30zł kiedy wpłacałem 85zł za 40 slotów)

Więc weź na zapas, bo będą chcieli prowizję.

Zapisz sobie też swój pesel, bo przy pierwszej wpłacie musisz sobie wyrobić kartę klienta i tam chcą:

Imię, nazwisko, e-mail, pesel (trwa to max 2 minuty)

Przy drugiej wpłacie bierzesz ze sobą tę kartę i Ci jej nie wyrabiają, bo ją już masz.

Założenie karty jest darmowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...