Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Arykjiuk-private serwer BETA TEST

Loocker

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

0iRGEIt.png

Witam. Pobawiłem się silnikiem Ikariam i udało mi się stworzyć fajnego privka. Jest to wersja beta, jestem w trakcie zmieniana szybkosci wydobywania surowców (nie mam pojęcia jak się za to zabrać, jeżeli ktos wie to proszę o PW) i spolszczania (obecnie spolszczone ok. 40% gry, da się grać :) )

L4ZkFUA.png

Gra:

http://arykjiuk.zz.mu

Forum:

W budowie

fZ276yR.png

Ciężko to wyjasnic w %, jednoczesnie są to beta testy, także jest ustawione wszystko na bardzo mały czas. Przykładowa tabelka rozbudowania Ratuszu (czas podany jest w sekundach )

0 60 60 60 60 120 120 120 120 120 120 120 180 180 180 180 180 180 180 180 180 180 180 240 240 240 240 240 240 240 240 240 240 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 300 600 600

66sQgzh.png

Tak jak mówiłem, jest to serwer BETA, oficjalny wystartuje jak tylko przetłumaczę ok. 60% gry (najważniejsze funkcje), zmienię szybkosc wydobywania surowców (jeżeli ktos wie jak to zrobić to błagam o PW :) ), dorobię forum.

Pozdrawiam, LoockerPL.

skpUo.png

Opublikowano

Szybko sura się wydobywa ?

Można atakować ?

Czytaj uważnie. nad surkami chce popracować ale za ciula nie wiem jak to zrobić :/

Nw czy można atakować ^^

skpUo.png

Opublikowano

No zobaczymy jak Ci to wyjdzie. W sumie to nie ma u nas w kraju takiego "profesjonalnego" serwera Ikariam :) . A powiedz mi jedno, ten projekt traktujesz poważnie czy tak bardziej do zabawy i nauki ?

Opublikowano

No zobaczymy jak Ci to wyjdzie. W sumie to nie ma u nas w kraju takiego "profesjonalnego" serwera Ikariam :) . A powiedz mi jedno, ten projekt traktujesz poważnie czy tak bardziej do zabawy i nauki ?

Jak na razie jest to tylko zabawa. Oczywiscie angażuję się. Ale tracę chęć jak się męczę i nie mogę znaleźć tych surowców ;P.

Jeżeli na prawdę te surki uda mi się zrobić, to wykupuję jakis dobry hosting i domenę i lecę na poważnie.

skpUo.png

Opublikowano

Jak na razie jest to tylko zabawa. Oczywiscie angażuję się. Ale tracę chęć jak się męczę i nie mogę znaleźć tych surowców ;P.

Jeżeli na prawdę te surki uda mi się zrobić, to wykupuję jakis dobry hosting i domenę i lecę na poważnie.

Na razie spokojnie, powoli. Wszystko sprawdź na spokojnie, a na pewno wszystko będzie dobrze ;) a co do tego czego szukasz to przeanalizuj pliki php, a pewnie coś znajdziesz. I do tego taka analiza wyjdzie Ci tylko na dobre :)

Opublikowano

Nie znam tego silnika, więc Ci za wiele nie pomogę... Mimo, że nie jestem zwolennikiem "gotowców" to mam nadzieję, że ten projekt Ci się uda i nie pozostawisz go w "suchym" stanie, a dodasz coś od siebie ;)

Opublikowano

Również trzymam kciuki bo może zrobisz przełom w prywatnych serwerach Ikariam . Obyś się przyłoż a nie olał sprawę ;>

Opublikowano

Aktualizacja:

Spolszczono 60% gry. Jak na razie już nic nie będę spolsczał. Da się grać normalnie.

Dalej nie wiem jak zrobić te surowce..

skpUo.png

Opublikowano

A Database Error Occurred

Unable to connect to your database server using the provided settings.

Tak czasami się dzieje. Musisz parę razyć odswieżyć. Wina hostingu.

skpUo.png

Opublikowano

No to moze pora zmienic? :)

Są to beta testy. Na razie musimy się uporać na tym hostingu. Gdy już wszystko będzie ogarnięte wykupię jakis lepszy i domenę.

skpUo.png

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

ponad pol roku i na razie widzę, ze wszystko stoi tak jak te 7 miesięcy temu... cienko ale o dziwo jest to jedyny serwer działający jaki znalazłem :)

• 6 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...