Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pingowanie serwera ;/

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam swoją sieć serwerów minecraft stojącą już 8 miesięcy i posiadam 4 serwery 200 slotowe, teraz z nudów chodziłem sobie po serwerach i ktoś zrobił kopie mojego serwera bez mojej zgody, wiecie może jak spingować ten serwer, serwer stoi na Pukawka i bardzo by mi zależało na jego spingowaniu lub jak zrobić żeby rejestrowały się boty na serwerze. Bardzo bym prosił o odpowiedz i pomoc

bez reklam

Opublikowano

Przecież to są dzieci 10 lat, nie będę ich zgłaszać na Policję wolę im spingować serwer żeby mieli nauczkę

bez reklam

Opublikowano

Ataki DDoS, to nie najlepszy pomysł.

Jest to karalne, grozi do 2 lat więzienia. Najpierw polecam podyskutować z nimi na np. TeamSpeak 3.

Jeśli nie podziała, to nie masz co zrobić raczej... Nie ma szans, żeby spingować serwer, który jest na pukawka. ;)

Jeśli chcesz wiedzieć trochę więcej o tym i o tamtym napisz a GG. ;)
Tak BTW proszę o adres serwerowni na PW. ;-)

5465845486.png

Opublikowano

Możesz użyć tej strony:

www.relaystresser.net/

Jest ona płatna, lecz skoro masz serwerownie, to raczej problemów być nie powinno.

@up

Nie będzie żadnego wyroku, bo to zrobi strona, nie On ;)

svh03y.jpg

Opublikowano

Pukawka ma chujowe zabezpieczenia cos o tym wiem :) Napisz mi na pw dogadamy sie ;P

Opublikowano

Jeśli wykorzystali coś co faktycznie należy do Ciebie np. autorskie pluginy których jesteś właścicielem od strony kodowej czy budowle skontaktuj się może najpierw z ich dostawcą a nie od razu chcesz atakować ich serwer :/

Na moim od pewnego czasu gra mniej graczy niż poprzednio , a wszystko przez dostawcę słabej maszyny, ale nie mam zamiaru teraz atakować serwerów na które przeszli gracze .... spamowanie, stawianie tabliczek na innych , przecież to nie tyle oznaka idiotyzmu co słabego serwera którego właściciel szuka graczy na siłę, nie twięrdzę że Twój jest słaby ale postaraj się to załatwić w jakiś cywilizowany sposób a nie atakiem.

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

Możesz użyć tej strony:

www.relaystresser.net/

Jest ona płatna, lecz skoro masz serwerownie, to raczej problemów być nie powinno.

@up

Nie będzie żadnego wyroku, bo to zrobi strona, nie On ;)

Tak naprawdę polecą 2 wyroki. Jeden dla założycieli/administratorów strony za sprzedawanie usług DDoS. Drugi dla niego za wynajęcie tej usługi.

Uczę podstaw zarabiania w internecie. Zainteresowany? Wyślij mi PW!

Opublikowano

Pukawka ma chujowe zabezpieczenia cos o tym wiem :) Napisz mi na pw dogadamy sie ;P

Zabezpieczenia przed ddos ma dokładnie takie jak inni, bo trzyma serwery w tych samych Data Center gdzie inni i musi polegać za zabezpieczeniach danego Data Center, gdyż obecna siła ataków wykracza poza zakres samodzielnych prób zabezpieczenia.

Więc na przykład jeżeli możesz ddoswać maszynę stojącą w OVH, to możesz ddoswać każdy hosting który trzyma tam swoje maszyny, Jeżeli natomiast OVH ma zabezpieczenia przed ddos to ataki się nie udadzą.

W kwestii innych zabezpieczeń w Pukawka dużo zostało zrobione, ale oczywiście nigdy nie jest za dużo.

Za bezpieczeństwo wynikające z konfiguracji danego serwera, odpowiada właściciel serwera, a nie Pukawka

Mogę zapewnić, że Pukawka bardzo poważnie traktuje kwestie bezpieczeństwa i reaguje na każdy sygnał w tej sprawie.

Opublikowano

Tak naprawdę polecą 2 wyroki. Jeden dla założycieli/administratorów strony za sprzedawanie usług DDoS. Drugi dla niego za wynajęcie tej usługi.

Takimi strona interesuje się już nawet Interpol, gdyż są one mocno uciążliwe dla:

- dostawców usług

- operatorów

Po przejęciu danych z takich serwisów, można się domyślać jakie będą konsekwencje.

Efektem działalności takich stron będzie powrót limitów ilości danych do ofert operatorów.

http://media2.pl/telekomunikacja/102312-Nadchodzi-koniec-ery-stacjonarnego-internetu-bez-limitu.html

Jak ktoś nie będzie potrafił zadbać o bezpieczeństwo komputera i będzie częścią botnetu, to mu się limit transferu wyczerpie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...