Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Popularność poszczególnych championów

Cziter02

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heimer jest moim skromnym zdaniem obecnie postacią 4fun, nie wybrałbym go na rankedy, bo jest zwyczajnie zależny od działek i trudno nim pozycjonować. Urgot niestety również leży, na topie są już lepsze postacie pod ranged, nawet Teemo go już ciśnie a na bocie w dobie mocnych ad carry jak vayne też nie ma życia. Rework wskazany.

Arcymistrz
Opublikowano

Postacie są dobre, ale nie doceniane.

Heimer czeka na reworka zapowiadanego przez RIOT w trzecim sezonie.

Został on za bardzo osłabiony, a niektórzy bohaterowie po prostu wyszli z "mody".

Są w tym czasie ustalone czym się gdzie idzie, a nietypowe picki są tylko na turniejach lub na platyna V +

Jak wiemy " moda " się zmienia, niedługo nikt nie będzie brał Lux, a wszyscy będą grali znowu Veigarem ;)

Opublikowano

Sam się dziwię, że nikt nie gra Urgotem, choć jest dość silny.

Co do popularności, tu chodzi o to, że ludzie wolą grać postaciami, które nie wymagają ogarnięcia, np. Katarina -> używasz wszystkie skille naraz, bach, penta.

Popularność dyktują również turnieje - ktoś rozpierdoli przeciwny team jakąś postacią - omg op muszę nią zagrać.

BTW. taki mały bonus co do Urgota:

s4sqvh.jpg

Opublikowano

I to wlasnie urok lola.

Nie ma tak ze tylko kilka postaci jest grywalnych a reszta to raz na 150 gier.

W lolu w ciagu jednego sezonu(roku) sa przynajmniej dwie "mety" wczesniej byla meta na takie postacie jak cass, mordekaiser, URGOT ktory byl w wiekszosci gier turniejowych insta adc.

A teraz mamy mete na mobilne champy jak kassasin, ezreal, vayne,

PS:

Chyba powoli znowu meta sie zmienia:)

Coraz wiecej postaci z CC widac: Nasus, shen, kayle insta pick

Opublikowano

Heimer nie jest tak często pickowany bo to gówno na rankedy. Grałem kilka gierek 4fun, to nawet nie było najgorzej. Spotkałem w pewnej grze talona. Wchodził we mnie jak w masło. Miał moje towery na jedno w. Nie miałem żadnego escape mechanizmu. Ze stuna ciężko trafić. Nie pasuje do mety. Po co brać takie gówno, gdy do wyboru są picki jak diana, viktor, katarina, talon

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Kiedyś jak nie widziałem Renektona prawie wogóle, to po LSCie bodajże w Katowicach, gdzie Darien go instalockował, nagle jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki - wszędzie Renekton ^^ Sam nim zazwyczaj gram, bo jest wyjebany.

A co do mody, coraz rzadziej widuję Ezreala, a Shyvany to nie widziałem już łohohoho...a postać dosyć fajna.

Wkurwia mnie tylko ta gra assassinami na topie, kennen to jeszcze spoko, bo on jest ranged i może lajtem spierdolić jak go coś chyci, ale jak widzę Katarinę/Akali na topie...no smutno...gdzie Ci bruiserzy...prawdziwi tacy :rolleyes:

z9mJERf.png

Best Hand Eu

Opublikowano

każdy woli grać tzw. broken championami, urgot po nerfie robi swoje ale nie każdy jest w stanie go ogarnąć, a heimer? ewentualnie jak wygra mid nie bedzie nic robił w późniejszym etapie gry.

Metin2: TheLasVegas / JOINTOWO

LOL: TheLasVegas 1800+ BAN

Opublikowano

Urgot był kiedyś bardzo często grywany że względu na niesamowity poke lecz niestety po tym jak riot go znerfil nie radzi sobie zbyt dobrze, potrzebne są do niego bardzo duże umiejętności.

Co do heimera jest naprawdę fajna postacią ale nie nadającą się na dzisiejszą mete, to bardziej champion do zabawy lub zgranej i dobrej pod niego kompozycji drużynowej.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Urgot zabije 3/4 Melee championów na topie (i to jest jego miejsce) Wystarczy zbudować go pod Mana/AD/Tanka i trzymać swojego oponenta na odległość :)

Opublikowano

Offtankowy Urgot gnoi solotopa, ale dzieci graja nim na bocie, na którym jest chujowy, a potem płaczą że to słaby champ.

2d82fcx.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...