Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało fps w mc.

limofaraon

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie ! Pisałem już podobny temat ale nie uzyskałem odpowiedzi.

Na początek. Mój komputer:

Intel® Core i3-2350M CPU @ 2.30GHz

8.00 GB

64 bit.

Problem tkwi w Fps'ach w minecraft. Zawsze mam poniżej 30 fps więc bardzo trudno się gra. Nie mam pojęcia co zrobić żeby było ~60 fps.

Co próbowałem:

Zwiększanie priorytetu javy;

Game Booster 3;

Optifine;

Zwiększanie ram poprzez MCpatchera (Zwiększyłem do 4096mb);

Ccleaner;

Defragmentacja dysków.

Nic nie pomogło !

Dodam jeszcze że przed formatowaniem chodziło wszystko dobrze nawet przy nagrywaniu a teraz bez nagrywania mam poniżej 30 fps.

Wszystkie sterowniki mam zaktualizowane (NVIDIA GeForce 610M)

Java 7 update 21

W grze wszystko zmienione na Off/Fast

Odległość renderowania Tiny/Short

Bardzo proszę o pomoc bo już nie wiem co robić już wszystko próbowałem.. :/

Życie jest nędzne.

Opublikowano

Niestety nic nie poradzisz musisz czekac do 1.6 w aktualnej wersji (1.5) sa stare biblioteki ktore powoduja spadki FPS na forum jest poradnik jak zmienic biblioteki Pozdrawiam i licze na LIKE

JEB*C MINESKY.PL !!! PJONA!

2rwqg40.jpg

Opublikowano

Ehh no cóż szkoda. A może się orientujesz kiedy będzie aktualizacja ? Jeżeli nie to ok.

Niestety nic nie poradzisz musisz czekac do 1.6 w aktualnej wersji (1.5) sa stare biblioteki ktore powoduja spadki FPS na forum jest poradnik jak zmienic biblioteki Pozdrawiam i licze na LIKE

Życie jest nędzne.

Opublikowano

No cóż.. chyba problem jest nie do rozwiązania skoro wszystkiego próbowałeś :/ Nie próbuj wyłączać innych programów, bo skoro nic nie pomaga to i to naprawdę nic nie da.. swoją drogą dziwne, że gracze umieją stworzyć launchery przydzielające RAM a Mojang nie. Może jak wypuszczą nowy launcher, to będzie opcja wpisania swojej pamięci ram ;)

A jakie masz PERFORMANCE? Może wystarczy wziąć opcję "max fps"? Jak masz inną, to gra sztucznie je zaniża. Być może masz też coś w tle, co pożera ram. Nie gg, nie steam, tylko jakiegoś giganta o jakim nawet nie wiesz.. pogrzeb w procesach systemu i zobacz czy coś nie zużywa za dużo :)

Może też procesor, trochę dziwnie mieć potwora z wielką pamięcią RAM a takim niskim procesorem

btw. po update beż żadnych modów skoczyło mi do 170 fps, chwilami 200 na max ustawieniach. Nie wiem co się stało, ale nie będę dochodził bo to świetnie :D a, i mam mniej ramu niż ty.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Powinno pomóc

http://www.mpcforum.pl/topic/902974-tut-mao-fps-w-grze-napraw-to/page-4?hl=%2Bfps#entry7122798

Wyłącz też może inne programy takie jak gg/steam

Tak te bilblioteki zainstalowałem to mam 35/40 fps więc jest lepiej niż było ale dalej trochę przycina. No nic wszystkim co pomogli daję +. I chyba poczekam do aktualizacji 1.6 :)

Temat do zamknięcia.

Życie jest nędzne.

Opublikowano

Winą może być txt pack lub za dużo modów. Ewentualnie za mało miejsca wolnego na partycji gdzie masz zainstalowanego windowsa. spróbuj usunąć .minecraft i force update dać.

Opublikowano

nie wiem. ale ja na 1rdzeń i 1gb ramu + 3850 mam 35+45FPS
może proc albo grafa nie wyrabia
sprawdź zużycie i z tego co pamietam ponoć synhronizacja pionowa zżera fpsy

Nieregulaminowa sygnatura.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...