Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Pobieranie gry

Kiceł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejdę od razu do rzeczy. Mam problem, z którym nigdy jeszcze na forum się nie spotkałem, a mianowicie: chcę pobrać BFa na nowego lapka, ale po kliknięciu "Graj teraz" i otworzeniu się tego małego okna z ładowaniem, natychmiast pojawia się błąd: "An error occurred: Failed to open latest version file". Szukałem rozwiązania na necie, ale nic nie pomogło. Uruchamiałem na różnych przeglądarkach jako admin, usuwałem dodatek to przeglądarki i czyściłem cache, historię, wszystko... Jakieś pomysły? Bo przyznaję, że zupełnie nie wiem, co zrobić.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Chyba znalazłem rozwiązanie:

Firefox:

1. Open the "Addons" window
  2. Find the "BFP4F Installer"
  3. Uninstall it
  4. Restart Firefox
  5. Click the "Play Now" button and install it again

InternetExplorer:

1. Inside the menu bar, go to "Tools -> Manage Addons" (if the menu bar is hidden, press [ALT] once)
  2. On the left side, click on "Show -> Addons"
  3. Find the "BFP4F Installer" and double-click on it
  4. At the new window, click the "Remove" button
  5. Restart IE (just to make sure)
  6. Click the "Play Now" button and install it again

Google Chrome:

1. Open the "Extensions" window (click the wrench icon on the top right, and select "Tools -> Extensions")
  2. Find the "BFP4F Installer"
  3. Remove it by clicking the "Recycle bin" icon next to it
  4. Restart Chrome (just to make sure)
  5. Click the "Play Now" button and install it again
Opublikowano

Zobacz czy na laptopie nie masz jakiś plików typu Battlefield play4free... Jeżeli takie masz to je usuń. Kiedyś miałem podobny problem, ale na kompie miałem jakieś pliki z Bf P4F i po ich usunięciu wszystko ładnie poszło...

Ewentualnie spróbuj przez inną przeglądarke :)

Opublikowano

Plików nie mam, ani w Program Files, ani w Plikach x86, ani w dokumentach. Rejestr też czysty. Próbowałem na Chrome, Mozilli i explorerze, all jako admin i nic :/

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Plików nie mam, ani w Program Files, ani w Plikach x86, ani w dokumentach. Rejestr też czysty. Próbowałem na Chrome, Mozilli i explorerze, all jako admin i nic :/

Może format dysku, systemu ? (Nie wiem czy to miałem napisać, bo chyba znałem rozwiązanie, ale potem zaczynałem o czymś innym myśleć i niestety rozwiązanie zapomniałem)

Edit: A w folderze "system32" usunołeś ?

U mnie ścieżka do folderu system32:

D:\WINDOWS\system32

Tam też są pliki coś z punkbusterem.

Albo też w "D:\Documents and Settings\Administrator\Dane aplikacji" (folder "Dane aplikacji") Jest też coś, ja miałem coś z punkbusterem.

Opublikowano

Tego chciałbym uniknąć :/ Aż tak mi na grze nie zależy, żeby format robić, bo stary komp też uciągnie.

Jak komuś wpadnie coś do głowy, to piszcie. Nigdy nie wiadomo, co pomoże.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Na tym laptopie miałeś kiedykolwiek BF Play4Free ?

Nie wiadomo co jest przyczyną ale próbuj robić wszystko: wyczyść system CCleaner, spróbuj pobrać grę w trybie awaryjnym

Opublikowano

Nie, pobieram pierwszy raz. Spróbuję w awaryjnym jak będę miał włączonego (pewnie wieczorem).

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...