Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Gra] Fantasy Land przeglądarkowa gra rpg

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli chodzi o Testerów to ja mogę być - Pierwszy raz jak zacząłem się bawić na serio i na luzie to po 30 minutach miałem login do mysql'a, hosta, dane kont graczy, listę emaili :]. Jeszcze znalazłem bug na stronie ,która była tu reklamowana niedawno :]

PS: Sodeme wie o jaką giere chodzi :D.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A dokładnie o której te ss będą?

Gra będzie 2d/3d :D, tekstowa, turowa ??

@EDIT:

Mogę też być testerem

Opublikowano

up@

gra będzie prawdopodobnie tekstowa ,z tego co wróżę.

topic@

Niezbyt bogata prezentacja , oczekiwałbym z deczka jakieś mini fabuły.

Z tego co napisałeś to gra się za bardzo nie będzie wyróżniać na tle innych.

Fan happy tree friends.

Nr. gg otrzymują zaufane osoby.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

No ok, jakiś system lig, jakieś walki, rozgrywki.

Ale kurde coś więcej byś napisał. Jak rozwiązana jest walka, jak w to się w ogóle będzie grac? Będę potrzebował klawiaturę? mysz? monitor?

Pisałeś, że projekt ukończony w 45% - tak zaawansowane prace i ani jednego screena?

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

tak więc start planuję pod koniec tego miesiąca lub na początku następnego

będzie to gra do której potrzebujemy przeglądarki, będzie zrobiona w html, trochę javy itd. (nie na flashu)

Opublikowano

trochę javy itd. (nie na flashu)

Już lepiej daj flasha niż javę

zapewne chodziło ci o javascript, hmm?

Jeśli tak to już straciłeś osoby, które myślały, że będzie to mega pr0 gra. W końcu jak można napisać coś w danym języku skoro nawet nie zna się jego nazwy?

Opublikowano

Czemu lepiej flasha niż Jave?

Frozen Shade, napisał bardzo ładną gre w javie :)

O błędach w C++ powie Ci kompilator, a o błędach w PHP klient..

Opublikowano

Nie rozumiem frazy o Minecraftowcach :P. To co mówisz o apletach chyba jest kwestią programisty (W znaczeniu umiejętności optymalizacji), bo gra Frozen Shade jest naparwdę bardzo sprawna, płynna. Three bilion devices to mało? Najlepiej żeby się Frozen wypowiedział co o tym sądzi, bo siedzi bardzo długo w programowaniu i robi grę w javie :)

Opublikowano

Wolna? zawodna? nie zauważyłem. Applety są powszechnie stosowane w systemach tworzonych dla biznesu. Jak się głupia gierka zawiesi to się robi restart, jak się zawiesi program u pani Jadzi to może być dym bo za program pracodawca pani Jadzi wywalił setki tysięcy złotych.

Java jest również wydajniejsza. Możesz zrobić testy porównawcze (bo jestem pewien, że nigdy takich nie robiłeś) albo uwierzyć mi na słowo. Dziury? Flash też je ma, tylko jakoś tak się dziwnie dzieje, że Oracle reaguje jeszcze tego samego dnia, w którym dziura została ujawniona i wypuszcza poprawkę.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

@Mogę w sumie dołożyć, bo mi się przypomniało, że jak są luki w zabezpieczeniach to Oracle się śpieszy z naprawą, bo niejeden raz było tak, że Apple znalazło lukę w aktualizacji Javy i ją zwyczajnie zablokowało.

Opublikowano

tak chodziło mi o js to że napisałem java to raczej nie jest jakiś problem.... ale widzę że nawet takimi drobiazgami się przejmujecie eh...

dodałem SS

Opublikowano

Śpieszy się z naprawą? heheheszky

Zresztą jak już naprawią to się dwie nowe w tym miejscu pojawiają (było już kilka takich historii)

Zresztą dziura w javie = 90% szans na wykonanie dowolnego kodu na twoim komputerze

dziura w flashu = ew. crashe aplikacji, wykonanie kodu na komputerze jest jeszcze zależne od przeglądarki

Co do szybkości oczywiście zależy co. Flash ma inne zastosowania niż java.

Three bilion devices to mało?

Już wiem dlaczego media (i nie tylko) tak łatwo manipulują ludźmi...

Tak czy siak java (wciąż mówimy o apletach) jest be. Dzieciaczki w szkołach sobie nie pograją bo nie zainstalują. Bogatsze gimby na telefonach też nie. Nerdy nawet w domu sobie nie pograją, bo statystycznie liczba osób posiadających włączony plugin javy drastycznie spada. (znaczy wzrasta, ale tysiące razy wolniej w porównaniu do ogólnego wzrostu ilości komputerów)

To my (jako programiści) mamy się starać, żeby gra działała dla odbiorcy/klienta, a nie oni do nas. (czasy się zmieniają na naszą niekorzyść :P)

tak chodziło mi o js to że napisałem java to raczej nie jest jakiś problem.... ale widzę że nawet takimi drobiazgami się przejmujecie eh...

Tak, bo jest to wysoce nieprofesjonalne i wprowadza zamęt. Powodzenia na rozmowie kwalifikacyjnej z takim nastawieniem...

Opublikowano

Poważne dziury szybko naprawiają.

Jeżeli chodzi o staranie się o konsumenta, to już jest kwestia marketingowa, jeżeli komuś się gra spodoba to pobierze tą jave.

Przykład: GuildWars2, gdyby mi jej nikt nie polecił i nie zobaczyłbym przekonującej reklamy to bym nie pobierał gry, która waży 22Gb.

Dodatek javy to dla współczesnych przeglądarek jak mniemam nie problem , gdyż kiedy wymagana jest java wyświetlają automatycznie stosowną informację.

Opublikowano

@foxbond:

Przez serwer testowy mojej gry przewinęło się setki osób. Zgłoszonych problemów było naprawdę niewiele, ich liczba drastycznie spadła gdy na stronie testowej dałem krótkie how-to na okoliczność problemów. Dotąd może 3 osoby zrezygnowały na starcie, gdy zobaczyły monit przeglądarki odnośnie wtyczki javy. Nie wliczam osób, które w ogóle się nie odezwały po otrzymaniu zaproszenia - gimbaze i niepoważnych nupków nie biorę do 'statystyki'.

Po tym, co mówisz wnioskuję, że nie masz żadnego zawodowego doświadczenia, a przynajmniej nie masz w czymś więcej niż php. Rzeczy, które wypisujesz są internetowym odpowiednikiem miejskich legend. Tu coś przeczytałeś, tam coś usłyszałeś i na tej podstawie wyrobiłeś sobie zdanie. Poważnie, zanim zaczniesz coś osądzać najpierw wypróbuj w praktyce i zapoznaj się z dokumentacją producenta, na amatorskich blogach znajdziesz tylko podobnych sobie. Popracuj zawodowo kilka lat w różnych technologiach to zapewniam cie, będziemy mogli podyskutować jak równy z równym.

Bo na razie to widzę kiepski hate na jave.

pasek_4oo_6o.jpg

Achievements:
Opublikowano

@foxbond:

Przez serwer testowy mojej gry przewinęło się setki osób. Zgłoszonych problemów było naprawdę niewiele, ich liczba drastycznie spadła gdy na stronie testowej dałem krótkie how-to na okoliczność problemów. Dotąd może 3 osoby zrezygnowały na starcie, gdy zobaczyły monit przeglądarki odnośnie wtyczki javy. Nie wliczam osób, które w ogóle się nie odezwały po otrzymaniu zaproszenia - gimbaze i niepoważnych nupków nie biorę do 'statystyki'.

Niestety taka gimbaza stanowi 80% graczy , i to głównie oni generują zysk.

Tak czy siak java (wciąż mówimy o apletach) jest be. Dzieciaczki w

szkołach sobie nie pograją bo nie zainstalują. Bogatsze gimby na

telefonach też nie. Nerdy nawet w domu sobie nie pograją, bo

statystycznie liczba osób posiadających włączony plugin javy drastycznie

spada. (znaczy wzrasta, ale tysiące razy wolniej w porównaniu do

ogólnego wzrostu ilości komputerów)

http://tech.wp.pl/kat,1009785,title,Ekspert-tylko-2-mld-ludzi-ma-dostep-do-Internetu,wid,14681762,wiadomosc.html?ticaid=110ef7

Tyle ludzi korzysta z internetu . Artykuł sprzed roku czasu. Komputerów jest dużo ,ale jak można wywnioskować niewielka część ma dostęp do internetu.

Powiadomienie o włączeniu javy jest łatwe do włączenia.

No niestety popularny kurnik.pl - jest napisany w javie ? A no jest.

Były jakieś problemy ? nigdy ( a jak były to o tym nie słyszałem ;) )

Dużo ludzi z niego korzysta ? Dużo.

Pokaż mi podobny projekt taki jak kurnik.pl tylko ,że napisany w php. Takowego niestety nie znajdziesz ,z przyczyny ,że PHP wdł. mnie jest dla rozwiązań biznesowych.

Dla przykładu jakiś system uploadu zdjęć, system CMS,cokolwiek co nie wymaga dynamiki.

W innych przykładach góruje popularny node.js , JAVA , C++ oraz zapewne inne języki o których nie słyszałem ale pewno są także dobre.

Ps. Zapomniałem dodać ,że w skład wchodzą także telefony,tablety,telewizory ( ? ) , i wiele więcej.

Fan happy tree friends.

Nr. gg otrzymują zaufane osoby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...