Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] West czy Nordic? - Pytanie dla platyn^

Aciek666

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yo, potrzebuję dosyć ostrej opinii o grach (tylko i wyłącznie z platyny i wyżej) na serwerac West i Noridc.

Zastanawiam się na który się przenieść.

Mogą być to Wasze dzisiejsze, mogą być to nawet Wasze wymyślone, a takie nawet sprzed 2 lat.

Przeczytam wszystkie posty, więc esej również piszcie.

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Malzahar, Thresh, Klinika pytań oczywistych

Opublikowano

ja mam platyne 5 i laczy mnie z srebrem i bronzem wiec nie pomoge ale prawie w kazdym meczu mam flame jaki to jungler jest do dupy i afkera lub trollera

btw jak ktos wie dlaczego mi laczy z bronzem/srebrem piszcie tutaj

moze 1 lub 2x na 20meczy jestem 1wszy lub drugi przy banowaniu

Opublikowano

ja mam platyne 5 i laczy mnie z srebrem i bronzem wiec nie pomoge ale prawie w kazdym meczu mam flame jaki to jungler jest do dupy i afkera lub trollera

Niskie ukryte ELO, musiałeś dużo gier przegrać będąc na 0 pkt, ja również z nimi grałem będąc w takim stanie. Tyle, że wychodziłem z queue przez 15 gier i miałem -113 pkt

Ludzi chcących poprawić sobie nastrój można podzielić na dwie kategorie. Niektórzy szukają kogoś bardziej zdołowanego od nich, by samemu poczuć się lepiej. Inni kierują wzrok ku czemuś ogromnemu, by sobie uświadomić, że ich problemy są bez znaczenia. ~ Madao

Opublikowano

Ja miałem Diament IV na nordzie to przeniosłem, różnicę odczułem dopiero jak wbiłem Diament II na weście bo można było popykać sobie ze streamerami, lecz niestety znowu spadłem do IV i myślę czy nie wrócić na nordic do znajomych.

Opublikowano

Szczerze mówiąc, grałem przez parę miesięcy tu i tu i muszę powiedzieć, że na poziomie platyny 1- diam 5/4 trudniej jest na wescie. Jeśli miałbym oceniać platyne 4/5 to na obu servach jest porównywalny poziom. Co do flamerów, trolli itd, to wiadomo, flame jest wszędzie i tego się nie pozbędzie, trolli na tym elo jest mało. Dużo leaverów spotkałem na wescie, więcej niż na eascie. Plusem grania w wysokiej dywizji na wescie to szansa grania z "topką".

Opublikowano

Szczerze to mam gdzieś Topkę, naprawdę mi nie zależy na nich tylko ze względu na pingu gdzie się wybiję.

Trzeba zauważyć, że na złocie, srebrze, brązie w 5 dywizji nikomu na niczym nie zależy i tylko trollują albo mają fochy.

To jest o wiele cięższe niż pierwsza.

Cóż, po prostu na Nordicu po 15 grach wbiłem Platynę (ze złota + pierwsze busty) i wydawało mi się to za łatwe, a na Weście nawet ze srebra wyjść nie mogę (rzadko tam gram, bo nie moje konto)

Opublikowano

Ukrytego elo nie można zobaczyć. Nie ma nawet mocnego dowodu że istnieje

Nie ma PRAWDZIWEGO dowodu, ale istnieje. LoLKing to potwierdza. Mając 1900 byłem w PV z 0 pkt a z -113 miałem 1820

//

Odbiegamy od tematu.

Opublikowano

Na west'cie nie grałem co do nordica to szczerze mówiąc nie czuć jakieś różnicy w poziomie graczy - raki są wszędzie i nic na to nie poradzisz. Smutne jest to, że community LoL'a z tego co zauważam staje się coraz gorsze - flame i raczyska na każdym kroku.

Ogólnie ja zawsze trzymam się zdania, że West = East więc czy przeniesiesz się na westa czy na nordica to chyba jedyna różnica jest taka, że na west'cie jak osiągniesz coś więcej to wszędzie są topowi gracze.

Co do ukrytego elo to LoLKing.net podaje punkty LKS - jest to przybliżone ukryte elo.

TGLNeedQQ_eune_103_4_nozg.png

Opublikowano

platyna na west to teraz same gówna, już lepiej od diamentu ++ sie przeniesc bo teraz co tam sie w platynie dzieje to sie w glowie nie miesci

No właśnie dlatego chcę wziąć pod uwagę wszystkie opinie.

ALE KURWA LUDZIE, DAJCIE ARGUMENTY, COKOLWIEK A NIE BO TO BO TAMTO BO TEN TAMTO NOŻ OMG.

Opublikowano

No właśnie dlatego chcę wziąć pod uwagę wszystkie opinie.

ALE KURWA LUDZIE, DAJCIE ARGUMENTY, COKOLWIEK A NIE BO TO BO TAMTO BO TEN TAMTO NOŻ OMG.

wszędzie trolle są i będą, wszędzie flame jest i będzie. plusem westa jest tego że grają tam streamerzy i wiara z lcs'ów, więcej tam się nie dzieje.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Mhm, czyli to co zwykle. Czyli większość się przenosi tylko dla znajomych, bądź dla pingu.

Co do strimów mam ich naprawdę gdzieś, ostatnio miałem taką sytuację, że gościowi dobrze nie szło, nawet źle nie, ale zasłaniał się 1200 widzami.

Co mnie obchodzą widzowie jak z nim gram, no paranoja.

Dzięki za opinie, Wybieram Westa mimo wszystko.

Opublikowano

moze 1 lub 2x na 20meczy jestem 1wszy lub drugi przy banowaniu

Daj nam ss;y ,^^ Bronzie^^
Opublikowano

Daj nam ss;y ,^^ Bronzie^^

Poważnie? Nie mogłeś mu napisać tego na PW tylko musiałeś odświeżać temat?

/DO ZAMKNIĘCIA, bo spam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...