Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Olaf i Vladimir

Spociuś

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Aktualnie posiadam 3k IP. Gram już dość sporo jednak chciałbym usłyszeć rady na temat Vlada i Olafa.

Dokładnie wiem, że ciężko w tym sezonie cokolwiek wykrzesać z Olafa. Chciałbym dowiedzieć się czy jest na tym forum jakiś gracz, który potrafi pozytywnie wypowiedzieć się o Olafie... ( chciałbym spróbować nim gry w Jungli i na Topie)

Moim kolejnym celem jest Vlad. I nie pytam o niego na pozycji "Mid", zależy mi na SoloTop-ie. Czy możecie polecić mi którąś z tych postaci? + i - mile wskazane. ( Bajerancko by było z jeszcze krótkimi przykładami akcji, tricków itp.)

Pozdrawiam i liczę na sensowne odpowiedzi. ( Każdą dobrą odpowiedź nagrodzę +, jednak dla osób, które wykrzeszą z siebie coś więcej niż tylko martwe + i - zafunduję troszkę więcej Like-ów ^^ )

Diss_Stream.png

Opublikowano

Ja ci mogę pogadać o Vladzie.

On nadaje się zarówno mid, jungle jak i solo.

Ma świetny sustain i nie ma many - wszystkie umiejętności z HP, a że jest to wampir to nie ma z tym problemu.

W early ssie, kiedy wymaxujemy Q już możemy zacząć grać agresywniej.

Wielkim plusem jest heal z Q skalujący się z AP, który jest dosyć porządny w early i możemy siedzieć wieczność na lane. W jungle też bardzo przydatny.

Pasyw jest genialny, możemy go robić full AP a i tak będzie tankował bez problemu - zamiana bonusowego AP na HP i HP na AP - z czego ten drugi przelicznik jest cienki, ale to szczegół.

Świetny escape + CC + Spellvamp. Taki flash, tylko nie przechodzi przez ściany. Vlad się rozpływa, spowalnia i wysysa HP z stojących na nim przeciwników, oraz jest nienamierzalny - świetna kontra na ulti Lux, Eza, Dravena itp, ale nie hamuje on np. ignite. Niestety to kosztuje nas aż 20% aktualnego HP, i nie zadaje jakichś poważnych obrażeń (skalujących się z naszym max hp) więc jest dobry tylko do ucieczki

E to szał w late. AoE który się stackuje, zabierając nam więcej życia ale też zadając ogromne DMG. 4 stacki, każdy po użyciu umiejętności daje 25% więcej DMG i skill zabiera 25% więcej HP, ale to szczegół bo i tak w late wysysamy więcej niż nam to zabiera. Atakuje wszystkich w okolicy z całkiem przyzwoitym DMG. Świetne combo z Q

Ulti. Masakra, masakra, masakraaaaaaa. Rzucamy w środek tf i jest gg wp, zwiększa zadawane obrażenia trafionym celom + wybucha na koniec. Czyli rozwalamy enemy team do 10%hp a potem nasza penta xD. Minusem jest spore CD.

No jaki ogólny spis:

+ Brak many

+ Mnóstwo spellvampa

+ 2 skille AOE

+ Świetny sustain

+ Pr0 ulti

+ Escape system

- Niewiele CC

- Życiożerne W

- Lami w early do 6-7lv

846331404756772371599.jpeg
Opublikowano

Niema co opisywać + i - to @up zrobił to ładnie. Dodam tylko, że też wydaje mi się że Vladimir jest znacznie lepszy. Olaf tylko jungla ale powiem ci, ze jest wiele lepszych postaci na jungle np. xin. Tak czy inaczej w tej sytuacji doradzam zdecydowanie Vladka ;)

a11176.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...