Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ile serwer utrzyma slotów ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam spór z kolegą, ja mówię swoje, a On mówi swoje, i chciałbym się spytać Was, ile ten serwer utrzyma slotów, by nie było lagów ?

Parametry:

Processor:INTEL CORE i7-3770 8x 3,9GHz

Memory: 96GB DDR5

Hard Drive:2TB SATA(2000GB)

Transfer: Unlimited

nie wliczając *

Pluginów było by z 40-50, ok. 14 modów (kilka autorskich) Ogromna mapa, która razem ma 23657 kratek rozbudowania, wliczając dalej wygenerowaną mapkę.

svh03y.jpg

Opublikowano

Z 900 napewno (jeśli licząc 100mb na slot) z taką ilością pluginów i modów. Możliwe, że jeszcze więcej :)

Opublikowano

96GB ramu? = WOW :D

1000 Na 100% Pociągnie. :-] Ale nie ma sensu dawać 1000 Slotów na początek :-] Myślę że jak dasz 500 To starczy dla graczy :) A będzie się lepiej grało :D

Opublikowano

Witam

Mam spór z kolegą, ja mówię swoje, a On mówi swoje, i chciałbym się spytać Was, ile ten serwer utrzyma slotów, by nie było lagów ?

Parametry:

Processor:INTEL CORE i7-3770 8x 3,9GHz

Memory: 96GB DDR4

Hard Drive:2TB SATA(2000GB)

Transfer: Unlimited

Pluginów było by z 40-50, ok. 14 modów (kilka autorskich) Ogromna mapa, która razem ma 23657 kratek rozbudowania, wliczając dalej wygenerowaną mapkę.

okolo 10 tys slotow

Opublikowano

okolo 10 tys slotow

WTF?!!?!?! 10 TYSIĘCY SLOTÓW?! TĄ MASZYNĘ WY$%&^%OLI W POWIETRZE!

@2up and @3up Dzięki, Po Like

Czekam na dalsze odpowiedzi, iż chcę mieć twarde dowody że mam rację ;)

svh03y.jpg

Opublikowano

@ref

Proszę jeszcze o kilka wypowiedzi, jak pisałem wyżej chcę mieć w 100% rację (On mówi, że serwer utrzyma max. 100 slotów, ja że max. 900, więc chcę mieć racje potwierdzoną przez wielu :D)

svh03y.jpg

Opublikowano

Zależy jakie pluginy i mody będziesz miał, ale myślę że bez lagów to tak do 900 slotów. Jakbyś chciał i tak naprawdę wszystko zoptymalizował to do 1200 bez lagów i do 2000 z lagami :)

Opublikowano

Gdzie kupujesz serwer??? ja myślę że wystarczy 300 slotów :) tysiąc slotów to za dużo i tak nie będzie tyle osób grać :P

Moje Pluginy!

1.Cobble Drop

Jak Możesz To Daj Lajka,Życie To Nie Bajka :D

Ciekawostka Minecraft możesz mieć max 32767 Lvl ponieważ przy 32768 Lvl znika ci napis z twoim aktualnym LVL`em

Potrzebujesz jakiegoś spigota,craftbukkita lecz nie możesz go znaleźć(DMCA)? Wejdź Tutaj!!

Opublikowano

Widzę że patrzycie tylko na ilość ramu a nie zapominajcie że procesor jest jeden więc to do niego zależy moc obliczeniowa, serwery na 1000-2000 slotów są zbudowane z kilku maszyn a więc z kilkoma procesorami . A więc by lagów nie było daje max 400 slotów dla tej maszyny. Ram to nie wszystko :)

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

Jezeli nie polaczysz serwerow BungeeCoord to serwer stojac nawet na spigocie bedzie mial lagi w granicach 350-450 graczy.

Jezeli nie polaczysz serwerow BungeeCoord to serwer stojac nawet na spigocie bedzie mial lagi w granicach 350-450 graczy.

Opublikowano

Nie patrzcie na sam ram ludzie to procesor odgrywa główną rolę Ja bym celował w 300 slotów bo 900 to lekka przeginka jak na ten procesor jakbyś miał z 2-3 procki to wtedy można myśleć o 900 graczach a nie na tym etapie

Opublikowano

Przy 100 slotach i słabej konfiguracji będzie lagowało , tak jak napisałem wcześniej bierzecie tylko pod uwagę ilość ramu a nie widzicie że procesor jest jeden.

Swoją drogą nie opłaca się kupować maszyn z taką ilością ramu lepiej kupić dwie lub trzy i połączyć , wtedy z 96GB ramu i 2-3 procesorami, jak najbardziej 800 slotów da radę wyciągnąć.

„Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa”

Rudy Krasnolud z Wiedźmina

Opublikowano

Boze,az mnie sie chce plakac.Po 1 to da rade max z 500 graczy.Serwery,ktore maja po 1000 slotow sa zbudowane z kilku procesorow.A po 2 obecny spigot da rade wycisnac z 400 slotow.Wiec sam sobie odpowiedz na to pytanie.Dac gimbusom klawiarture i pozniej pisza takie rzeczy,a nie maja pojecia o maszynach wogole. To jest troche przykre.

CAMDNAx.png

Opublikowano

@Osoby pytające się gdzie można kupić takie maszyny

Nie jest to maszyna którą kupuję, ja tę maszynę trzymam w domu, i mam zamiar na niej postawić serwer.

@up i inne osoby co mówią o procesorach

Gówno prawda, Angielski serwer ConnectingGames (Jest to sieć, a ja mówię o jednym serwerze) Trzyma 1300slt. na jednym procesorze(Nie pamiętam dokładnie jakim), 128GB ram i Transfer nieskończony bez żadnych lagów.

@topic

Można zamknąć

@offtopić

Wygrałem zakład z kolegą :D

svh03y.jpg

Opublikowano

Z modami i pluginami zeby byly zerowe lagi to 900 do 1000.

2oj6rbvptyvi.png

W razie pytan pisz smialo GG: 36558269

Proszę o zdjęcie paru % bardzo się staram ; ) ||| Jesli Ci pomoglem daj Like -->>-->>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...