Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Tworzenie własnej paczki modyfikacji!

ZielonyJoint

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was bardzo serdecznie!
Chciał bym abyście pisali pod tym tematem nazwy modyfikacji jakie mógł bym dodać do swojej paczki!
Jeżeli ktoś chce zagrać na serwerze z wybraną przez niego modyfikacją niech zaprezentuje ją pod tym tematem i
KRÓTKO opisze jej działanie :)
Gdy już stworzę paczkę modyfikacji zaproszę was na serwer z ową paczką oraz udostępnię ją wraz ze
skonfigurowanym serwerem dla każdego :)
Do dzieła!

Opublikowano

Enchanting plus - Dodaje nowe gui enchantu, mozesz wybierac jaki chcesz miec enchant, niby wydaje sie ze ulatwienie a np. na fire aspect 2 trzeba 14lvl.

Mozna naprawiac enchantowane itemki ale na takie bardziej zenchantowane trzeba calkiem duzy lvl.

I AM JUSTICE

hellsing_forum_signature_4_by_edd000-d3j

Opublikowano

Enchanting plus - Dodaje nowe gui enchantu, mozesz wybierac jaki chcesz miec enchant, niby wydaje sie ze ulatwienie a np. na fire aspect 2 trzeba 14lvl.

Mozna naprawiac enchantowane itemki ale na takie bardziej zenchantowane trzeba calkiem duzy lvl.

Mod przyjęty podoba mi sie będzie w paczce :)

Opublikowano

Szkoda że nie napisałeś jakie masz no ale okej moje propozycje :

Timber Mod - Chyba każdy wie o co chodzi. Ścinasz jedną kratkę leci całe drzewo

3D items - Przedmioty w trójwymiarze

Big Trees - Wielkie lasy i drzewa

Better World Generation - Ulepszenie do wiosek,biomów,lasów,jungli itd.

The Mining Mod - Nowe minerały w minecraft

SlenderMan Mod - Nowa straszna postać w minecraft

Weapons and More Mods - Nowe bronie w grze

Secret Rooms Mod - Ukryte skrzynki,drzwi,labirynty

Damage Counter - Cyfrowa wytrzymałość przedmiotów

Chyba należy się " Lubię to " :)

Jeśli pomogłem to daj "Lubię to", bardzo mnie to zachęca do dalszej pracy :)

1367352043-U384748.png

Opublikowano

Food mod jest to mod w którym możemy robić kanapki, lody, zupy rybne itp.-duże urozmaicenie w jedzeniu:)

Ore mod jest to jak sama nazwa mówi więcej typów surowców takich jak tytan kamień lawy uran różne rodzaje netherracku np netherrak gold itp-poprostu więcej możliwości

Ruins mod to ciekawy dodatek do gry w którym możemy spotkać ruiny wykonane najczęściej z cobblestone i z mossy cobblestone mi się bardzo podoba ponieważ można znaleźć w nich skrzynie ze skarbami-fajne urozmaicenie ciekawe nagrody na końcu

Cosmic mod nie ma nic wspólnego z kosmosem może trochę ponieważ dzięki temu modowi możemy spotkać surowce z kosmosu i robić z nich narzędzia-bardzo ciekawe możliwości tworzenia itemów

Node pack kolejny wielki mod dodaje możliwość skonstruowania kuszy, podwodnej pochodni ceglanych i szklanych drzwi, zegara w kształcie kostki super wydajnego pieca i wiele wiele innych -jedna z moich ulubionych modyfikacji(mam nadzieje ,że serwer ma być w klimacie średniowiecza)

Obsidian tools Tak mod w którym możemy przetopić obsydian na sztabki i zrobić z niego narzędzia i zbroje-mocne zbroje

Miner's helmets tak jest to mod który dodaje kask ze świecącą lampą którą można założyć koniec z pochodniami!-fajny bajer na długie wypady do ciemnej kopalni

Elemental Creepers różne creepery-no chyba nie muszę wyjaśniać :P

Death Chest jeśli gracz ma w ekwipunku specjalną skrzynię, a jego postać umrze to ta skrzynka pojawi się w miejscu śmierci postaci, a w niej przedmioty, które miał gracz przed śmiercią.-dedne sobie skacząc ze skały 5000K od mojego homa i załamka a tak to wszystko gra

OptiFine mod zmniejsza lagi i dodaje do gry dużo nowych ustawień

Clay Soldiers Mod ta modyfikacja dodaje do gry glinianych żołnierzy o różnych kolorach, a także wiele dodatków dla nich.-bardzo można się fajnie pobawić oprócz ludzików można dawać im różne bonusy i przechylić sale zwycieństwa na 1 ze stron!

Smart Moving dodaje nowe animacje pływania i nurkowania. Pozwala czołgać się, skakać na główkę i łapać się bloków.

Mo' Creatures to modyfikacja, która dodaje do gry wiele nowych zwierząt i potworów(tu obawiam się ,że autor nie udostępni)

herobrine mod-dodaje nam herobraina slendera mutanty pulapki

Herobrine-Mod-4.jpg

TooManyItems pozwala na wybranie z listy przedmiotów i uzupełnienie nimi ekwipunku, usuwanie przedmiotów, włączanie i wyłączanie opadów, zmiania pory dnia oraz trybu gry.(chodzi tu mi o sprawdzanie craftingu)

Mod Timber działa, jeśli chcemy ściąć drzewo siekierą wszystkie bloki powyżej tego drzewa, spadną.-mod bez którego sie nie obejdzie

Mam modów o wiele więcej ale napisz czy te ok?

Opublikowano

Szkoda że nie napisałeś jakie masz no ale okej moje propozycje :

Timber Mod - Chyba każdy wie o co chodzi. Ścinasz jedną kratkę leci całe drzewo

3D items - Przedmioty w trójwymiarze

Big Trees - Wielkie lasy i drzewa

Better World Generation - Ulepszenie do wiosek,biomów,lasów,jungli itd.

The Mining Mod - Nowe minerały w minecraft

SlenderMan Mod - Nowa straszna postać w minecraft

Weapons and More Mods - Nowe bronie w grze

Secret Rooms Mod - Ukryte skrzynki,drzwi,labirynty

Damage Counter - Cyfrowa wytrzymałość przedmiotów

Chyba należy się " Lubię to " :)

Spoczko zaraz dodam :) większość...ale też nie chcę aby paczka była za duża więc wybieram tylko te najlepsze

Opublikowano

Food mod jest to mod w którym możemy robić kanapki, lody, zupy rybne itp.-duże urozmaicenie w jedzeniu:)

Ore mod jest to jak sama nazwa mówi więcej typów surowców takich jak tytan kamień lawy uran różne rodzaje netherracku np netherrak gold itp-poprostu więcej możliwości

Ruins mod to ciekawy dodatek do gry w którym możemy spotkać ruiny wykonane najczęściej z cobblestone i z mossy cobblestone mi się bardzo podoba ponieważ można znaleźć w nich skrzynie ze skarbami-fajne urozmaicenie ciekawe nagrody na końcu

Cosmic mod nie ma nic wspólnego z kosmosem może trochę ponieważ dzięki temu modowi możemy spotkać surowce z kosmosu i robić z nich narzędzia-bardzo ciekawe możliwości tworzenia itemów

Node pack kolejny wielki mod dodaje możliwość skonstruowania kuszy, podwodnej pochodni ceglanych i szklanych drzwi, zegara w kształcie kostki super wydajnego pieca i wiele wiele innych -jedna z moich ulubionych modyfikacji(mam nadzieje ,że serwer ma być w klimacie średniowiecza)

Obsidian tools Tak mod w którym możemy przetopić obsydian na sztabki i zrobić z niego narzędzia i zbroje-mocne zbroje

Miner's helmets tak jest to mod który dodaje kask ze świecącą lampą którą można założyć koniec z pochodniami!-fajny bajer na długie wypady do ciemnej kopalni

Elemental Creepers różne creepery-no chyba nie muszę wyjaśniać :P

Death Chest jeśli gracz ma w ekwipunku specjalną skrzynię, a jego postać umrze to ta skrzynka pojawi się w miejscu śmierci postaci, a w niej przedmioty, które miał gracz przed śmiercią.-dedne sobie skacząc ze skały 5000K od mojego homa i załamka a tak to wszystko gra

OptiFine mod zmniejsza lagi i dodaje do gry dużo nowych ustawień

Clay Soldiers Mod ta modyfikacja dodaje do gry glinianych żołnierzy o różnych kolorach, a także wiele dodatków dla nich.-bardzo można się fajnie pobawić oprócz ludzików można dawać im różne bonusy i przechylić sale zwycieństwa na 1 ze stron!

Smart Moving dodaje nowe animacje pływania i nurkowania. Pozwala czołgać się, skakać na główkę i łapać się bloków.

Mo' Creatures to modyfikacja, która dodaje do gry wiele nowych zwierząt i potworów(tu obawiam się ,że autor nie udostępni)

herobrine mod-dodaje nam herobraina slendera mutanty pulapki

Herobrine-Mod-4.jpg

TooManyItems pozwala na wybranie z listy przedmiotów i uzupełnienie nimi ekwipunku, usuwanie przedmiotów, włączanie i wyłączanie opadów, zmiania pory dnia oraz trybu gry.(chodzi tu mi o sprawdzanie craftingu)

Mod Timber działa, jeśli chcemy ściąć drzewo siekierą wszystkie bloki powyżej tego drzewa, spadną.-mod bez którego sie nie obejdzie

Mam modów o wiele więcej ale napisz czy te ok?

Sorki nie mogłem komentarza 1 po 2 dać musiałem odczekać chwilę :) Też mi się podobają, niektóre nie potrzebne ale jak wgram to zobaczysz :) Wgrywam właśnie modyfikację na konie czyli jazda konna itd

Opublikowano

Ok ciesze się daje następne(średniowiecze)

Magical Experience Mod for Minecraft 1.5.1/1.4.7-nowe itemy

Dragon Tools Mod for Minecraft 1.5.1/1.5/1.4.7-smok i rzeczy z niego

A teraz najważniejsza modyfikacja musi być dodaje nam np katapulty zarąbiste do wojen klanów-

Ancient Warfare Mod for Minecraft 1.5.1/1.4.7

img_LR_soldier_mounted.png

Ide oglądać mecz dam nowe w przerwie napisz czy dodasz ten Anciente bardzo mi an nim zależy:)

Opublikowano

Mo`zombies dodaje nowe zombiaki np.cookie zombie,zombie herobrine czy miner zombie.

Super Mario mod dodaje nowe moby , zbroje, bloki, bronie.

Opublikowano

Falling Meteors Mod for Minecraft 1.5.1/1.4.7-dodaje sprzęt i kratery po meteorycie

The Elder Scrolls V: Skyrim Mod for Minecraft 1.5.1/1.4.7-różne ciekawe rzeczy

The Resident Evil Mod for Minecraft 1.5.1/1.4.7-zło...

My People Mod for Minecraft 1.5.1/1.4.7-własne npc!!!
Ocean Adventures Mod for Minecraft 1.5.1/1.4.7-nawet na morzy nie będziesz się nudził

Balkon’s Weapon Mod for Minecraft 1.5.1/1.4.7-obowiązkowo (ile to daje zabawek)

Napisz czy ciągle czytasz co pisze

Opublikowano

Mo`zombies dodaje nowe zombiaki np.cookie zombie,zombie herobrine czy miner zombie.

Super Mario mod dodaje nowe moby , zbroje, bloki, bronie.

Dodany

Falling Meteors Mod for Minecraft 1.5.1/1.4.7-dodaje sprzęt i kratery po meteorycie

The Elder Scrolls V: Skyrim Mod for Minecraft 1.5.1/1.4.7-różne ciekawe rzeczy

The Resident Evil Mod for Minecraft 1.5.1/1.4.7-zło...

My People Mod for Minecraft 1.5.1/1.4.7-własne npc!!!
Ocean Adventures Mod for Minecraft 1.5.1/1.4.7-nawet na morzy nie będziesz się nudził

Balkon’s Weapon Mod for Minecraft 1.5.1/1.4.7-obowiązkowo (ile to daje zabawek)

Napisz czy ciągle czytasz co pisze

czytam czytam ale przyhamuj troszke bo nie nadążam :D

Opublikowano

Spoko przepraszam ale realizujesz moje marzenia ^^ nie wiem jak tam ja na dzisiaj koncze jak nie zrobisz tej paczki jescze to jutro dopisze aaa jeszcze 1 musi być

Tent craft -dodaje namioty:)

Opublikowano

i tak nie zrobisz większej nisz mojej bo ja pobrałem takie któtych nie można pobrać mam uniwersalny pokecube.

Ile ma jusz modów ?

Yyy...ja nie chcę robić jak najwięcej modów bo ja to wrzucam na serwer i nie potrzebuje byle gównianego moda aby ścigać się z jakimś plebsem o ilość modów oO

Opublikowano

A mam pytanie czy udało by tobie się zmodyfikować moda tego który niszczy całe drzewo by mógł działać na ten mod xlbiomes [ten który dodaje nowe biomy]

Opublikowano

A mam pytanie czy udało by tobie się zmodyfikować moda tego który niszczy całe drzewo by mógł działać na ten mod xlbiomes [ten który dodaje nowe biomy]

Też o tym myślałem ale jest jeden problem...nie umiem pisać ani edytować modów :D

• 5 tygodni później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...