Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] latanie myśliwcem

zgóltenkoper

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema

uczę się latać myśliwcem i potrzebuje waszej pomocy, jak zrzucać bomby, nie wiem na, który wskaźnik patrzeć do celowania nimi. Jakieś porady jak zestrzelić innego gracza w myśliwcu i czy bombami da rade zniszczyć czołga na raz ?

proszę o podanie każdej razy i każdej ciekawostki związanej z pilotowaniem myśliwca :)

Opublikowano

Pierwsza sprawa, to czy już wyszkoliłeś umiejętność zrzucania bomb w myśliwcu?

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Punkty na maxa w jeta-jeśli chcesz cokolwiek osiągnąć. Zrzucać bomby musisz się sam nauczyć. Musisz celować kierując się tą pionową kreską. Moment zrzucenia musisz wyczuć. Najlepiej zrzucać podczas ostrych nurkowań lub latania kilkunastu metrów nad ziemą. Co do zestrzelenia innego myśliwca to musisz siedzieć mu na ogonie i próbować namierzyć go tymi rakietkami samonaprowadzającymi, albo przełączyć na tryb zrzucania bomb, wtedy przeciwnik nie wie że ma kogoś na ogonie(nie miga mu ikona namierzania) i jak się odwróci to "nie wie" że ktoś go napierdziela dopóki się nie spojrzy w tył(ty w tym czasie strzelasz do niego z karabinku). Najlepej strzelać krótkimi seriami, gdy masz dokładnie wycelowane. Co do sterowania powiem tak: mała czułość myszy: źle się lata, dobrze celuje, Większa czułość myszy: dużo lepiej się lata ale troche gorzej celuje. Najlepiej graj odrazu na dużej czułości, potem nie będziesz musiał się przyzwyczajać jeśli będziesz chciał tworzyć zaawansowaną akrobatykę jak korkociągi, beczki itp. Na sterowaniu strzałkami zamiast myszki nigdy nie grałem, wystarczająco opanowałem myszkę i mogę sporo na niej osiągnąć. Jeśli chcesz trenować latanie to wbij na amerykański serwer z omanem, taki gdzie jest zazwyczaj kilka osób, tam dobrze się lata. Co do klawiszy: trzymając klawisz CHYBA shift(nie pamiętam dokładnie, dawno nie latałem) możesz się rozglądać na boki, w górę i w dół). Klawisz F obraca widok(spogląda do tyłu) tak samo jak przy piechocie i innych pojazdach, możesz zobaczyć czy siedzi Ci ktoś na ogonie albo spojrzeć gdzie spadły bomby, jak bardzo chybiłeś itp. Co do AAV IGLA(czy jakoś tak) to trzeba cholernie na nie uważać i nie latać w ich zasięgu gdy masz przeładowanie flar(klawisz x). Gdy już nauczysz się celować i będziesz umiał lecieć prościutko na IGLĘ wtedy na luzie zdejmujesz takiego delikwenta z karabinku. I nie bij klawiatury gdy na początku rundy zrespisz się najdalej od jetów i weźmie je jakiś nobek co zaraz się rozbije. Trzeba mieć nerwy do tego :)

edit: Nie rzucaj bomb na krzywy ryj. Z tego co pamiętam one dość długo się przeładowują i lepiej zrobić kółeczko i dokładnie wycelować ewentualnie wybrać inny cel. Nie warto zrzucać ich na szybko, byle jak bo gdzieś tam mignął jakiś cel. Z zabiania bombami jest największa satyskakcja.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...