Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE] Użycie procesora, dlaczego ?

Lago1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dla czego mając dobry komputer zacinają mi gry zainstalowałem wszystkie sterowniki strasznie mi procesor skacze 60 % jak cos otwieram nie zamula ale nie wiem co może być problemem po sformatowaniu komputera tak sie dzieje nie wiem czy to cos z prockiem czy stero do karty graficznej ktoś mi pomoże ?

Opublikowano

po koleji sformatowałem kompa bez pod łaczenia do internetu komp śmiga jak należy podłączyłem ściągając z windows update sterowniki instalowalem ale najpierw oczywiście sterowniki z płyty do kart graficznej płyty głównej
co się dzieje ; np kiedy włączam szybko kilka stron na necie procek strasznie skacze przy odpalonym np metinie procek leci po 60 a 2 rdzeń po 80

procesor AMD Athlon II x2 255 zegar 3.10GHz
2 Gb ram ddr 3 1333 s
kart graficzna 1GB nvidia

Tysk twardy 500GB sata

system win 7 home Premium 64 bit

@edit
skany OTL
Extres http://wklej.to/QLOTw
OTL http://wklej.to/gQqB0

Opublikowano

ctrl+shift+esc zobacz co zabiera ci cpu wtedy wiadomo jak naprawić problem :D

Opublikowano

ale procesor sam mi nie leci po dużej ilości z użycia tylko kiedy coś odpale albo mam włączone

Opublikowano

ale procesor sam mi nie leci po dużej ilości z użycia tylko kiedy coś odpale albo mam włączone

To chyba oczywiste na takim złomku, sprzęt leciwy i nawet słabsze aplikacje zabierają pewnie dużą część zasobów
Opublikowano

To chyba oczywiste na takim złomku, sprzęt leciwy i nawet słabsze aplikacje zabierają pewnie dużą część zasobów

nie k u r ty masz lepszy komp a jak masz to wypie z tego tematu i mi sie nawet nie nie wypisuj lapsie

Opublikowano

Ja na gorszym sprzęcie nie mam takich problemów, więc nie wydaję mi się że jego sprzęt jest aż takim złomem.

Opublikowano

Ja na gorszym sprzęcie nie mam takich problemów, więc nie wydaję mi się że jego sprzęt jest aż takim złomem.

nie jest złomem tylko nie mam 2000zł na miesiąć talerz pod nosem i o nic sie nie martwie jak nie którzy tutaj poprostu mam problem i chce żeby mi ktoś pomógł a nie pisał że mój komp to złom

Opublikowano

Przecież 60% to nic dziwnego, szczególnie przy takim procesorze grając w metina. Na np. Phenomie bez OC przy średnio zaludnionym m1 (w metku oczywiście) mam 20-25% użycia. Martwiłbym się przy użyciu 100% bo wtedy mogłoby ty oznaczać jakiegoś wirusa.

Opublikowano

Twój komputer to złom.

Ja w Far Cry 3 na full ustawieniach, 2440x1440 mam 40 FPS'ów.

Zużycie procesora 60%...

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Problemem u mnie jest svchost.com - sam jeszcze nie wiem o co chodzi z tym, ale po usunięciu tego w avaście stopniowo mi doszło z 50-60 do tych 0-30.

Opublikowano

nie można usunąć tego procesu bo dzięki niemu działa cały system, świadczy tylko o tym jak go masz i możesz killowac ze masz zasyfiony komputer

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Przecież 60% to nic dziwnego, szczególnie przy takim procesorze grając w metina. Na np. Phenomie bez OC przy średnio zaludnionym m1 (w metku oczywiście) mam 20-25% użycia. Martwiłbym się przy użyciu 100% bo wtedy mogłoby ty oznaczać jakiegoś wirusa.

ale przed formatowaniem nic sie takiego nie działo wszystko płynnie chodziło a teraz zaczyna zacinać nie wiadomo od czego

ale przed tem formatowanie wszystko dobrze chodziło nic sie nie zwieszało wszystko było płynne a teraz nie wiem coś nie tak i nie leciał po 60% na 1 metku 2 otwartych brał nawet nie 55%

Twój komputer to złom.

Ja w Far Cry 3 na full ustawieniach, 2440x1440 mam 40 FPS'ów.

Zużycie procesora 60%...

złom dobrze że ty masz talerz pod nos żadnych obowiązków twoja sprawa ile wydasz ale idz sie rzucić z mostu tylko głową w duł spadaj może jak pierdolniesz łbem już nie będziesz takim dnem co za ludzi żeby ci mówili twój komp to złom

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...