Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Kupno] Procesora i płyta głównej.

Gregori0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Muszę dokupić procesor i płytę główną do komputera. Jako kartę graficzną mam Nvidie GTX 480 a zasilacz: OCZ 600W. Budżet to 1100 zł. Myślałem o jakieś dobrej i5 ale wole żeby ktoś z was podał jaki procesor będzie najlepiej pasował. Co do płyty głównej to liczę na was. Głównie mi chodzi o jak najlepszą wydajność w grach.

Z góry dzięki!

Opublikowano

Ogólnie to mam jakiś cooler gdy kupowałem komputer w całości. Nie wiem co to za model i za bardzo się na tym nie znam.

EDIT

I jeszcze jaka jest różnica pomiędzy i5 2500k i i5 3570k. Która jest mocniejsza bo obie kosztują podobnie.

Oraz moja obudowa to jakiś no name i jest dość mała. GTX 480 ledwo został upchnięty tak więc czy taki cooler się zmieści?

Opublikowano

2500k trochę chłodniejsza i lepiej się kręci.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

To teraz tylko został jakiś dobry cooler. Tylko jeszcze powiedzcie jak jest z wielkością. Bo boje się że w małej obudowie się nie zmieści.

Opublikowano

Już nie ma tej bocznej obudowy. Tylko chodzi mi że jest ta obudowa mała. Co do nazwy to iBOX LION 604 (z tego co słyszałem to że jest gówniana)

Najlepiej jakbyś podał nam jaką odległość masz od dystansów do panelu roboczego.

Mógłbyś podać odkąd mam to zmierzyć, bo za bardzo to nie wiem.

Opublikowano

Już nie ma tej bocznej obudowy. Tylko chodzi mi że jest ta obudowa mała. Co do nazwy to iBOX LION 604 (z tego co słyszałem to że jest gówniana)

To albo na pająka i czekasz na kasę, albo bez bocznej klapy.

Opublikowano

Tylko że nie chodzi mi czy zmieści się wszerz tej obudowy tylko czy nie będzie dla niej za wysoki. Są jakieś wymiary tak bym mógł sprawdzić?

A cooler dołączony do tej i5? Jak on by się spisywał, bo nie wiem czy taki Fortis by się zmieścił.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...