Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja]Projekt Venice - Czyli BF 3 MP + DLC Za darmo

LubianyIKochany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czym jest Projekt Venice Unleashed? Jest to Battlefield 3 w wersji Wieloosobowym, wraz ze wszystkimi dodatkami DLC dostępny za darmo. Filmik powyższy pokazuję jak się sprawuję silnik Venice.
Na forum Venice Unleashed, jest napisane ze prace nad silnikiem trybu wieloosobowego trwają od początku 2012 roku, a teraz pokazują się pierwsze jego opublikowane widoki. Z tego co jest napisane już teraz niebawem zaczną się beta testy, a zapisywać się już można teraz pod tym linkiem
Dopowiem, iż autorzy tejże wersji Battlefield 3 mają już na koncie Battlefield: Bad Company 2. Gdzie wersja BF BC2 sprawuję się świetnie, a graczy nie brakuję. Będą dostępne wszystkie dodatki DLC które mogliśmy spotkać w Battlefield 3 od DICE STUDIO. Sam client gry nie będzie wykorzystywał programu Origin, a własne skrypty.Jednoski Bluze(menu, cały rozbudowany interface battlefield 3) jest prawie że ukończony. Data oficjalnego startu Venice Unleashed jest nieznana, ale skoro podają już informacje na różnych dużych forach, o starcie takiego projektu to znaczy, że już nie dużo zostało. Powtórzę, iż pracę trwają nad projektem od końca 2011 roku

Wypowiadajcie się na ten temat, co sądzicie o tym projekcie.

@Edit, ta wersja także będzie miała coś w rodzaju Battlelog, tylko prawdopodobnie tutaj przez aplikację oraz WWW
Opublikowano

Czekaj.. Bedzie mozna grac w bf3 na multi z all dodatkami za free? ;_;

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Wiesz co wydaje sie to byc interesujaca sprawa, szkoda ze tak pozno (mam bf3 + premke :D) o bfbc2 i tym projekcie jakos nie slyszalem ; o no coz zapowiada sie ciekawie poczekam az w pelni sie ukarze i z ciekawosci sciagne i zobacze ;)

CPU: Intel Core i7 6700K @ 4.6 GHz 
MOBO: MSI Z270 Tomahowk
RAM: Kingston HyperX Fury 2x8gb DDR4 2133Mhz @ 3000Mhz
GPU: MSI Ventus RTX 2070 SUPER               
PSU:  SPC Vero L2 V2 650W 80+ gold  

Opublikowano

Stworzenie silnika naśladującego silnik blazera nie jest taki łatwy jak to pokazuje czas pracy nad nimi. Zapraszam do zapisania na closed beta. Tym więcej polaków, tym więcej będzie filmików z bety :)

Opublikowano

TO takie piractwo w zasadzie, podrabianie marki. Nie popieram tego.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

To nie jest tak że możecie grać za darmo z innymi w multi -,- Wy możecie na tym nagrywać ale kill'e, staty itp. się nie zapisują... jakby tak było to by EA dawno było w sądzie ;)

CPU: Intel Core i7 6770K @ 4,0GHz
GPU: Zotac GTX 780Ti AMP Edition
RAM: Kingston 2x8GB

Case: Cooler Master HAF X

Opublikowano

Widać że dużo poczytaliście. Żeby w to pograc musicie mieć orginalnego BF3 . Bo jeżeli pobierzecie BF3 z neta to nie będzie działać ponieważ nie macie najnowszych patchów. Wystarczy poczytać troche na forum.

Note for you cheap kiddies: This isn’t going to be a way to play for free. A fully updated and licensed copy of the game is required.

Cytat z blogu NoFate czyli głównej osoby która pracuje nad Venice.

Ta w ogóle to dobry projekt, będą mody, spectator mode na pewno przedłuży żywotność BF3 po BF4. Tylko zapewne EA się wkurzy i będzie próbować banować pewnie za takie coś.

Opublikowano

Gregori0, będę udostępniał co aktualizację wersję z DLC oraz nowymi patchami do sieci. Więc będzie dostęp, na tą chwilę mój internet jest wystarczający aby takie działania przeprowadzać co tydzień(średnio aktualizacja co miesiąc jest w BF)

A oto odpowiedź od Team na temat beta testów Venice:

1 pytanie - w jaki sposób będą wybierani beta testerzy

2 pytanie - czy wszyscy zgłoszeni do enlisted będą mieli dostęp

3 pytanie - czas rozpoczęcia beta testów

odpowiedź:

Niestety, nie wszyscy użytkownicy dostaną dostęp do bety. Sam proces wyboru testerów nie jest jeszcze znany, jednak osoby najbardziej udzielające się na forum oraz kanale IRC mają praktycznie 100% szanse na uzyskanie dostępu. Data rozpoczęcia testów także nie jest jeszcze znana, jednak start nastąpi już niedługo

Dopowiem tylko tyle, że w technikach Emulatora jest także polak, tak więc my rodacy mamy ułatwiony kontakt z administracją :)

@up http://www.mpcforum.pl/topic/924948-tutdarmowe-battlefield-bc-2-multiplayer-nexusbf-bc2/ - proszę bardzo :)

Opublikowano

Wiesz że oni nie chcą tego udostępniać za darmo. Dlatego że mieli by z tym problemy za unikanie DRM. Szczerze dla mnie lepiej byłoby gdy tylko orginalne gry mogły grać. Jak coś jest darmowe to często jest dużo cheatów, co zepsuło by granie.

Jeśli udałoby się im zrobić by launcher musiał wykryć grę na originie to było by fajnie.

Zresztą BF3 na Originie za 30zł a Premium za 70 więc warto kupić kto nie ma.

Opublikowano

A czy to nie jest piractwo które nie jest popierane na forum ?!?!

@top

Gdyby wydali to wcześniej to może by mi się to przydało ale już dawno kupiłem BF'ka

Opublikowano

Nie ?

Piractwo to kradzież czyjeś pracy poprzez np pobieranie z torrentów :_:

A tutaj jest całkiem co innego nie BF3 tylko Project Venice :) I się całkiem inaczej nazywa, tylko tak samo wygląda :_:

Skonczcie ten wątek.

@up

Niby gdzie?

@Top

Jeszcze nie wiadomo kiedy wyjdzie może się coś spieprzy ;-

Ciekawe tylko czy bugi będą

Ale w programowaniu :D W c++ jest takie coś jak CLASS które określa umiejscowienie w pamięci danego obiektu.
OndteAw.png
Opublikowano

Parę zdań z korespondencji z Team Venice:

MaTi

Cześć, teraz jestem 16:42

ja

Mam pare pytan . 16:42

MaTi

Ok, słucham 16:42

ja

Co do BF3, maasz na ta chwile duze pojecie i wiadomosci od team nt. BF? 16:42

Od nich

MaTi

A co konkretnie chciałbyś wiedzieć? 16:43

ja

No to tak

1# - Kolega ma origin, wzialbym np. od niego sciagnal Battlefield 3 i wrzucil Emulator. DZialal by venice?

2# - Wiadomo jaka liczba osob na bete zostanie dopuszczona?

3# - Co do PL dzialu, moglbys pozamykac tam bezsensowne tematy

16:44

4# - Jakies niespodzianki rozniace Emulator od oryginalnego BF3?

5# - Mapy beda na 64 os czy 32?

MaTi

1. BF3 wymaga aktywnej licencji, która jest różna dla każdego komptuera na którym odpalana jest gra. Oczywiście jest bardzo prawdobodobne, że ktoś wyda działającego cracka, jednak nielegalne wersje gry nie będą oficjalnie wspierane. 16:46

2. Póki co nikt nie wie ile osób zostanie dopuszczonych, jednak z tego co wiem, zgłosiło się już kilka tysięcy, więc raczej będzie to niewielki odsetek 16:47

ja

co do Twej odpowiedzi, rozumiem ze ta wersja BF3 bedzie pobierala dane z serwera Origin? Bo w inny sposob nie idzie tego sprawdzic 16:47

MaTi

3. Jeżeli tematy nie łamią regulaminu, nie będę ich zamykał 16:47

ja

Co do tego, tematy sprzed chociazby tygodnia, ktore uzyskaly odpowiedzi? 16:48

MaTi

Licencja generowana jest przez origin, jednak jeżeli już ją masz Origin nie będzie wymagany do gry 16:48

No, może masz racje, powinenem je pozamykać 16:49

Chociaż raczej nie uważam tego za coś absolutnie koniecznego

Odnośnie pozostałych pytań

ja

Czyli wedle tego co napisales, projekt jest wspierany przez origin? Bo inaczej z wlasnego doswiadczenia co do gier MP wiem, iz to jest niemozliwe zeby jakikolwiek program do gry platnej byl generowany klucz i przetrzymywany na komputerze. Sam origin przeciez nie ma ograniczenai jeden klucz - jeden komputer 16:50

MaTi

4. Będzie możliwość pisania własnych plugnów, jednak nie wiem, czy od samego pcozątku 16:50

Mógłbys jeszcze raz wysłać ostatnią wiadomość? Komunikator częściowo mi jązablokował 16:52

ja

Czyli wedle tego co napisales, projekt jest wspierany przez origin? Bo inaczej z wlasnego doswiadczenia co do gier MP wiem, iz to jest niemozliwe zeby jakikolwiek program do gry platnej byl generowany klucz i przetrzymywany na komputerze. Sam origin przeciez nie ma ograniczenai jeden klucz - jeden komputer 16:56

Wybacz problem techniczny z routerem

A zas gra raczej nie bedzie miala ograniczenia chociazby 1 konto origin = 1 gra 16:57

MaTi

Wygenerowany klucz odpowiada haszowi wygenerowanemu na podstawie sprzętu na którym odpalana jest gra. Jeżeli będziesz odpalał grę na innym komputerze Origin automatycznie wygeneruje nową licencję. Jednak nie posiadając oryginalnej wersji gry, nie będziesz mógł wygenerować sobie nowego klucza. 16:58

ja

Aha, czyli jest to ejdnym zdaniem dupne zabezpieczenie 16:59

MaTi

Oczywiście jest to do obejścia, jednak do tej pory nikt tego nie zróbił ponieważ i tak nie było możliwości gry online na piracie 16:59

ja

Venice stanie sie bardziej popularny i zaraz ktos zrobi 16:59

MaTi

Jednak jak wyjdzie Venice, jestem praktycznie na 100% pewny, że ktoś wyda działającego cracka 16:59

ja

A co z prawami autorskimi FrostBite? Jednakze nie jest to silnik dostepny darmowo 17:00

MaTi

Osoby nie mające oryginalnej wersji gry będą musiały poprostu dłużej poczekać 17:00

ja

Albo uzyczyc od kogos konto origin kto ma battlefield 3 wygenerowac i siup .

A co z prawami ? 17:01

MaTi

Ozzywiscie, że nie. Jednak nie udostępniamy oficjalnie żadnych nielegalnych plików. 17:01

Więc jeżeli użytkownicy w jakis sposób obejdą zabezpieczenia antypirackie, to już nie nasza wina

ja

Tez prawda, ale w takim stylu mozna obejsc ? 17:01

MaTi

Zwykly crack. 17:02

ja

Ps. tak tylko Wasz silnik gry wieloosobowy wykorzystuje silnik Frostbite 2 Dice. Wiec jednak moga powolac sie o prawa autorskie?

Przez zwyklego cracka mozna obejsc? 17:02

MaTi

Nie będziemy udostępniać plików serwerowych, jedynie osobne pliki które będą modyfikowały kod serwera. 17:03

ja

tak, ale chodzi mi o siec serwerow. 17:03

MaTi

Użytkownicy będą musieli zdobyć pliki serwerowe na własną rękę 17:03

ja

Caly silnik wyszukiwarki etc. itd. 17:04

MaTi

To jest napisane od zera przez NoFaTe'a oraz kiwidoga 17:04

ja

A co do cracka, zwyklym crackiem bedzie mozna obejsc? 17:04

MaTi

EA/DICE nie mają praw autorskich do czegoś, czego nie napisali 17:04

Tak, jednak będzie on musiał być kompatybilny z hookiem

ja

No tak, ale zeby sie polaczyc z sama wyszukiwarka musza wykorzystac cos przez nich stworzone. Cos takiego jakie jest w NexusBF? 17:05

MaTi

Będzie osobny program odpowiadający NexusLogowi 17:06

Coś a'la BattleLog z oficjalnych serwerów EA

ja

Jako, ze uzytkownicy musza wykorzystac, a stworzone przez EA/Dice

Chodzi mi o same polaczecie sie z Venice. Tak tak czytalem o tym na jednym forum gdzie nofate sie udziela 17:07

Na NexusBF jest utworzone jakies zabezpieczenie utrudniajace polaczenie z nexusBF na pirackiej wersji gry? 17:08

MaTi

NoFaTe hostuje Blaze, czyli głowny serwer zarządzający kontami etc. Użytkownicy odpalają serwery gier, które są zmodyfikowane przez hook tak, aby nie łączyły się z serwerami EA tylko z serwerami Nexusa. Gracze odpalają u siebie NxusLoga, który działa między innymi jako wyszukiwarka serwerów, i łączą się z tymi serwerami poprzez klienta gry, który także został zmodyfikowany tak, zby łączył się z serwerami Nexusa 17:09

Nie będą dokładane żadne dodatkowe zabezpeiczenia oprócz tych które juz zostały wprowadzone przez EA

ja

Aha czyli cos w typie jak NexusBF BC? 17:11

MaTi

dokłądnie 17:11

ja

czyli wystarczy zwykla wersja Reloaded BF3 + crack od Skidrowa + nakladka Nexusa i patche. 17:11

BF BC2, mozna odpalic na zwyklej wersji Reloaded i kazdym cracku 17:12

Ale to jest zapewne juz przez was znane

MaTi

Tak, jak już będzie crack działający z najnowszą wersją BF3 i w dodatku współpracujący z Nexusem 17:12

Właściwie to najnowsza wersja BC2 jest juz pozbawiona zabezpieczeń antypirackich 17:13

ja

Skidrow wydaje cracka wraz z kazda aktualizacja kazdej gry jest to opoznienie 2 / 3 gry.

Aha, a jak u was z aktualizacja BF3? Tu i tu aktualizacja bedzie? 17:13

MaTi

Niezależnei czy została pobrana z torrentów czy z Origina 17:13

Grę będzie trzeba aktualizować rpzez Origin

Jeżeli masz pirata musisz sobie jakso na lewo poradzić

ja

Czyli nie macie nic przeciwko piractwu? I nie beda blokowane konta z tego powodu?

Wycinka z rozmowy, mam nadzieję że nie dostane warna, za to że wnoszę do tematu przyjazną treść i nie robie to z chęcią łamania regulaminu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...