Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Latanie celownika

daniel123126

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem ze celownik lata jak nie wiem i cały samolot sie kiwa na prawo i lewo nie wiem o co chodzi.Latam na myszce

Grasz na historyku? Jak tak, to "latanie celownika" jest normalne.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ymm.. możesz korygować ręcznie. Wiesz, to zależy także od wysokości. Steruj sobie "A" i "D" ,by się ustabilizowały ew. leć nisko. Nic więcej się nie da zrobić ;)

Proszę kliknij a uratujesz życie!

www.pustamiska.pl

Moje tuty:

Jak poprawnie wgrać samochody do Gta 4

http://www.mpcforum.pl/topic/437070-gtaivporadnik-jak-poprawnie-zainstalowa-pojazdy/page__p__3114604#entry3114604

Opublikowano

a jak to oglarnac?

chociaz troche

Też tak "lata" Ci celownik? Napisz proszę jaki typ bitew grasz, na czym grasz (myszka, joystick). To jest konkretnie drganie i powtarza się co bitwe, czy czasami i nie jest to drganie,a uciekanie celownika?

Opublikowano

Też tak "lata" Ci celownik? Napisz proszę jaki typ bitew grasz, na czym grasz (myszka, joystick). To jest konkretnie drganie i powtarza się co bitwe, czy czasami i nie jest to drganie,a uciekanie celownika?

Chciałbym coś dopowiedzieć do tego pytania. Czytałem na necie i sam posiadam ten problem. Jest spowodowany słabym procesorem. Jednordzeniowce nie działają dobrze z tą grą i założe się że autor tematu właśnie ma jednordzeniowca. Posiadam w grze 20 fps, celownik jak i samolot chwieje się jakoś paranormalnie. Mam na myśli że chwieje się od góry ekranu do dołu i na boki... Cytuję twój post bo zostałeś KidModem WT i chce zebyś wiedział, tak a propo to gratuluje : ) Jeśli się mylę to przepraszam, ale opieram takie rozwiązanie poprzez doświadczenie jak i podobne problemy z innych forach.

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

Chciałbym coś dopowiedzieć do tego pytania. Czytałem na necie i sam posiadam ten problem. Jest spowodowany słabym procesorem. Jednordzeniowce nie działają dobrze z tą grą i założe się że autor tematu właśnie ma jednordzeniowca. Posiadam w grze 20 fps, celownik jak i samolot chwieje się jakoś paranormalnie. Mam na myśli że chwieje się od góry ekranu do dołu i na boki... Cytuję twój post bo zostałeś KidModem WT i chce zebyś wiedział, tak a propo to gratuluje : ) Jeśli się mylę to przepraszam, ale opieram takie rozwiązanie poprzez doświadczenie jak i podobne problemy z innych forach.

Właśnie w tym celu zadałem to pytanie :) Jeśli celownik drga (rzuca nim) jest to spowodowane bardzo małą ilością klatek (FPS). No niestety na takie coś nie ma rady jak zmiana komputera. Oczywiście minimalne ustawienia gry to już oczywistość w tym wypadku. Dobrze,że poruszyłeś od razu tą kwestię vRs. Ważna jest pomoc i tu się nie myliłeś. Sporo tematów odnośnie tego już było na forum WT.

Dziękuję za gratulacje. Mam nadzieję,że będę w stanie cały czas pomagać graczom w War Thunder ;)

Opublikowano

Zobacz ilosc fps zeby nie trzeslo fps musi byc conajmniej powyzej 10

POMOGŁEM DAJ LUBIĘ TO:D

ab0bc93176c28908944588b712d630d4593d8605.png

Opublikowano

Ja miałem początkowo spowodowane to przez ping, gdy się uspokoił latanie celownika ustąpiło i mogłem normalnie grać, spróbuj zmniejszyć wymagania graficzne.

Larry-Chen-Speedhunters-dubkorps-audi-31.jpg

Opublikowano

Przyczyną jest tu jak nic ping. Zazwyczaj gram na serwerach gdzie mój ping nie przekracza 50 i w tedy lata się miodnie, ale gdy dołączę na jakieś azjatyckie serwery po 7000 ms pingu, to cały samolot mi się trzepie :P Zobacz jakie wartości masz napisane w dolnym lewym rogu.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Przyczyną jest tu jak nic ping. Zazwyczaj gram na serwerach gdzie mój ping nie przekracza 50 i w tedy lata się miodnie, ale gdy dołączę na jakieś azjatyckie serwery po 7000 ms pingu, to cały samolot mi się trzepie :P Zobacz jakie wartości masz napisane w dolnym lewym rogu.

No ja naprzykład na dole mam na zielono ( czyli w normie ) a na górze na żółto ( 20 fps ok. ) I chwieje : P Czytałem że to wina procka, ale przychylam się bardziej do postów powyżej. Ping też odgrywa ważną rolę... ale bez przesady : P Ja mam to na każdym serwerze.

gj6Xe.png Pomagam na GG ( 9509484 ) i PM. Jeśli masz sprawę to pisz ; )
by Valky

Opublikowano

A probowales zmniejszyc ustawienia graficzne mialem podobna sytuacje i pomoglo :-D

POMOGŁEM DAJ LUBIĘ TO:D

ab0bc93176c28908944588b712d630d4593d8605.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...