Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rysy na matrycy laptopa

Arg0oS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na matrycy od laptopa mam delikatne ryski nic nie jest uszkodzone piksele w porządku. Powierzchnia jest lekko zadrapana i w tych miejscach obraz załamuje, trochę to przeszkadza bo cały czas na to patrze, przykuwa to mają uwagę i denerwuje mnie. Znacie jakiś sposób aby się tego pozbyć myślałem o takim czymś

http://allegro.pl/displex-usuwa-rysy-z-lcd-promocja-i3162163877.html

a może znacie jakiś sposób na pozbycie się rys.

ja wciagałem kakao xD ale szału nie było ;p

Opublikowano

@up tak wiem słyszałem o tym sposobie mówią że niby działa ale trochę się waham, myślałem nad kupnem tej pasty displex, podobno zapełnia te ubytki.

Opublikowano

dobra to tak spróbowałem tego, nałożyłem dużo i jak zacząłem wcierać ekran mi zmatowiał. Trochę się przestraszyłem i szybko zacząłem to zmywać wodą na szczęście to tylko pasta wyschła i nic się nie stało ryski jeszcze są zaraz spróbuje z mniejszą ilością.

Opublikowano

wiesz co teraz próbuje innego patentu zeskrobałem cienką warstwę wosku ze świeczki i próbuje wcierać albo mi się zdaje albo pomaga, no chyba że mój mózg juz mi figle płata

Opublikowano

hmm a jakbym spróbował tego pomysłu z pastą na wyświetlaczu w moim ipodzie touchu ? :D

Nic by się nie stało(dotyk czy coś by się nie uszkodził? xD)?

Opublikowano

ręcznie ? ok 20-50 h ,( z naciskiem prawe jak ale nie większym jak np wycieranie tylnej części ciała papierem ) ;)

na tworzywie z jakiego zrobiona jest matryca praktycznie rys nie usunie RĘCZNIE  czyli bzdury o osuwaniu z dołu do góry sypią się w postach

nawet mechaniczne polerowanie nie wyczyści dobrze matrycy

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...