Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

(Szczegółowy) Jak się wybić v2.

Teeesik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Serwer Freebuild:

1. Na początek ogarnąć spawn, ma wyglądać porządnie epicko, a nie 2 klocki i sprawa załatwiona ;P

2. Działki, rzecz najważniejsza, 36x36 myślę, że wystarczą by każdy gracz mógł się rozwijać.

3. Ekipa zgrana, kulturalna, niosąca pomoc graczom.

4. Rangi serwerowe muszą być sterylne, etyczne, tzw. nie burdelowe ;P.

5. Częste eventy grają tu kluczową rolę.

6. Tzw. warpy bez zbędnego gadania muszą być by warpa na np.:

- Ustawić warpa na Tartak

- Ustawić warpa na piaskownicę

- Ustawić warpa na kopalnię

- Ustawić warpa na inne potrzebne miejsce

7. Myślę,  że niektóre autorskie pluginy przydadzą się.

8. Wszystko oznaczone co i jak (Np. jak dotrzeć stąd dotąd)

9. Zabawy typu spleef/survival games/mob arena.

Serwer Surv + Frakcje:

1. Dobry spawn.

2. Ogarnięta ekipa, bez dzieci w składzie, bez tzw. gimbusów.

3. Proponuję by na tego typu VIP'y, lecz odpowiednio ustawione.

4. Zapłata za założenie frakcji np. 5 diamentów itp.

5. Anty X-RAY.

6. Administracja nie powinna brać udziału w rozgrywce. (Bynajmniej nie dawać sobie jakiś pro itemków jak to z reguły bywa..)

Serwery SkyBlock:

1. Fajny spawn.

2. Ogarnięta ekipa bez gimbusów, chętna do pomocy graczom.

3. Wszystko oznaczone co i jak (Np. jak dotrzeć stąd dotąd).

4. Sklep: Muszą być przedmioty do kupienia jak i do sprzedaży, nie mogą być itemy typu żelazna zbroja, bo to nie jest potrzebne, muszą być  itemy takie jak np. Grass, dirt, cobblestone, piasek, 4 rodzaje drzewa, sadzonki drzew, grzybki, marchewka, ziemniak, itp.

5. Wyspa: Proponuję by wyspa miała standardowe wymiary, lecz by w skrzynce znajdowały się: Drewniane itemki, 2 wiadra lawy i wody, sadzonka drzewa dębowego, trzcina, dirt (x64) itp.

6. Eventy grają tu ważną rolę ;).

7. Zabawy typu spleef/survival games/mob arena.

8. Własny crafting na: Diaxy.

Serwery PVP:

1. Oryginalny spawn.

2. Ogarnięta ekipa.

3. Wszystko oznaczone co, gdzie i jak.

4. Itemy: Każdy gracz powinien mieć dostęp do skrzyni w której jest nieskończoność np.: Zelazny set + 32 jabłek zwykłych + Miecz diamentowy  zwykły + łuk i (x64) strzał. Każdy gracz powinien mieć dostęp do skrzyni w której jest raz na x czasu (np, tydzień) np.: Diaxowy set. + 6 złotych jabłek + miecz diamentowy (sharpness 3/fire aspect 2), jakieś tam potki na np. leczenie, łuk (power 4, punch 2) i (x64) strzał.

5. W miarę ogarnięta arena na walki, co znaczy ogarnięta? Duża, wiele miejsc na skampienie się, ukryte skrzynki w których powinny znajdować się jakieś epickie itemy np. (Złote jabłka ulepszone / Diax miecz sharpness 5 / Łuk power 5 infinity 1, punch 2 / itp.)

Serwery HardCore:

1. Oryginalny spawn.

2. Zgrana, ogarnięta ekipa.

3. Wszystkie miejsca oznaczone co gdzie i jak.

4. Przede wszystkim AntiRelog.

5. Frakcje muszą być ;P

6. I co najważniejsze, gracz ma np. 5 żyć i gdy zmarnuje te 5 żyć serwer banuje go na "x" czasu.

______________________________________________________________________________________________________________

Jeżeli o czymś zapomniałem piszcie ;P

Poradnik nie ma na celu obrazić niczyjego serwera/pojedynczych osób.

UWAGA ;) NA DNIACH WYDAM v3 :)!

- Ten tylko wart nazwy człowieka, który ma pewne przekonania i potrafi je bez względu na skutki wyznawać czynem. - Józef Pilsudski.

- Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska. - Józef Pilsudski.

Opublikowano

Dodam, iż na serwerze survival aby zarobić pieniądze na opłacenie serwera można sprzedawać obsydian np. stack za 7 złotych. :D

Spoko temat masz like :D

Dodaj jeszcze Kwadratową masakre.

Opublikowano

Nie grałem na kwadratowej masakrze, więc nie wiem po co mam ją dodawać, ale ona w typie SURVIVAL ;p.

- Ten tylko wart nazwy człowieka, który ma pewne przekonania i potrafi je bez względu na skutki wyznawać czynem. - Józef Pilsudski.

- Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska. - Józef Pilsudski.

Opublikowano

To jest tylko kilka dobrych rad, ale one nie wystarczą, żeby się wybić.

6. Tzw. warpy bez zbędnego gadania muszą być by warpa na np.:

Znam bardzo dobry serwer Freebuild gdzie nie ma do każdej lokacji warpa i jakoś ludzie sobie radzą. Przejście kilku kratek ich nie zabije.

3. Proponuję by na tego typu serwerze nie było vipów itp. by każdy gracz miał równe szanse.

A z czego Twoim zdaniem opłacać hosting? Tylko z itemshopa? Wystarczy rangę odpowiednio zoptymalizować, aby nie miała za wielu ułatwień, a raczej urozmaicenia.

6. Administracja nie powinna brać udziału w rozgrywce.

A to niby dlaczego? Zakładam serwer, a później nawet nie mogę sobie na nim pograć? Jaki w tym sens?

5. Frakcje.

Nie uważam, żeby frakcje były niezbędne na serwerze Hardcore.

Średnio szczegółowy ten Twój poradnik. ;]

Zapraszam na jedyny taki serwer w Polsce. ;] ----> KLIK  <----

Opublikowano

Całkiem ciekawy temat no ale z czego serwer Survival+Frakcje będzie się utrzymywać jak nie z Vipów ? :)

Jeśli pomogłem to daj "Lubię to", bardzo mnie to zachęca do dalszej pracy :)

1367352043-U384748.png

Opublikowano

To jest tylko kilka dobrych rad, ale one nie wystarczą, żeby się wybić.

Znam bardzo dobry serwer Freebuild gdzie nie ma do każdej lokacji warpa i jakoś ludzie sobie radzą. Przejście kilku kratek ich nie zabije.

A z czego Twoim zdaniem opłacać hosting? Tylko z itemshopa? Wystarczy rangę odpowiednio zoptymalizować, aby nie miała za wielu ułatwień, a raczej urozmaicenia.

A to niby dlaczego? Zakładam serwer, a później nawet nie mogę sobie na nim pograć? Jaki w tym sens?

Nie uważam, żeby frakcje były niezbędne na serwerze Hardcore.

Średnio szczegółowy ten Twój poradnik. ;]

Poprawiłem pare rzeczy ;3.

Opublikowano

Parę poprawiłeś, ale nadal nie ze wszystkim się zgadzam, ale dobra - to Twój tut. ;]
To powiedz mi, dlaczego skoro mój serwer spełnia wszystkie wymagania (a przynajmniej w mojej opinii) nadal nie jest popularny? Jak widać teoria mija się z praktyką. ;] Coś takiego to tylko czcze słowa.

Offtopic: Za co ten warn? oO

Opublikowano

Parę poprawiłeś, ale nadal nie ze wszystkim się zgadzam, ale dobra - to Twój tut. ;]

To powiedz mi, dlaczego skoro mój serwer spełnia wszystkie wymagania (a przynajmniej w mojej opinii) nadal nie jest popularny? Jak widać teoria mija się z praktyką. ;] Coś takiego to tylko czcze słowa.

Offtopic: Za co ten warn? oO

Ogółem tutek był na zdjęcie warna, ale nie wiedziałem, że wzbudzi wśród Was zainteresowanie ;P Hmm.. A co do popularności Twojego serwera, jeżeli spełnia wszystkie warunki a może i więcej, polecam reklamowac, reklamować i jeszcze raz reklamować ;).

Opublikowano

Wykorzystam! Co do 'zarobku na utrzymanie serwera' można wprowadzić VIP i sVIP (SuperVIP). Ja tak mam i jest lepszym rozwiązaniem od 1 rangi (VIP).

Szanuj innych, za tymi pikselami są ludzie.

"Z racją jest jak z dupą - każdy ma swoją"

Opublikowano

Wykorzystam! Co do 'zarobku na utrzymanie serwera' można wprowadzić VIP i sVIP (SuperVIP). Ja tak mam i jest lepszym rozwiązaniem od 1 rangi (VIP).

No tak, przykładowo tylko podałem VIP'a, chociaż wiesz, pamiętaj, że nie można przesadzać ;p.

Opublikowano

(@Brudzi A to niby dlaczego? Zakładam serwer, a później nawet nie mogę sobie na nim pograć? Jaki w tym sens?):

Bo tak to będziesz zajęty granie ma nie pomaganiem. -.- Sorki jak to obrazi kogoś ale jak jakiś admin gra na serwerze i nie pomaga to mi rzygać chce na niego.

Opublikowano

(@Brudzi A to niby dlaczego? Zakładam serwer, a później nawet nie mogę sobie na nim pograć? Jaki w tym sens?):

Bo tak to będziesz zajęty granie ma nie pomaganiem. Sorki jak to obrazi kogoś ale jak jakiś admin gra na serwerze i nie pomaga to mi rzygać chce na niego.

Nie powiedziałam, że zostawiłabym serwer na pastę losu i zaczęła budować domki z dirtu. Ja stawiam na jakoś graczy, a nie na ilość (nie chcę nikogo obrazić), więc nie wydaje mi się, że muszę cały czas do kogoś latać i coś wyjaśniać. Ktoś pyta to odpowiem. Coś trzeba pomóc to pomogę. Ale nie będę tego robić przez cały czas. W grze na survivalu nie ma nic trudnego (a przynajmniej dla mnie, bo niektórych to przerasta).

P.S. *zajęta! Jestem dziewczyną jakbyś nie zauważył.

Opublikowano

Bo tak to będziesz zajęty granie ma nie pomaganiem. -.- Sorki jak to obrazi kogoś ale jak jakiś admin gra na serwerze i nie pomaga to mi rzygać chce na niego.

Grałem na nie jednym serwerze tego typu, że admin np. robił drugie konto i tam dawał sobie vipy itemki itp...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Wg. mnie bardzo słaby poradnik.

Takie serwery, które tu opisałeś są słabe. Są jak każde inne.

Nie wyróżniają się z tłumu. Tyle opcji na FB. Spokojnie można było napisać 2 razy więcej.

Nie postarałeś się.

343731479829004887779.png

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dobry TuT ale brakuje w nim trochę punktów. ( np. sprawiedliwie banować itp.).

Szukasz pomocy w serwerze Minecraft ?

Napisz na PW, a na pewno pomogę !

Opublikowano

Nie zgodzę się z tym co napisałeś. Znam kilka serwerów, które można nazwać są gównem, nie mają nic fajnego, administracja nie ogarnia, gimbaza itp, vipy z przywilejami z dupy a na serwerze gra po 60 czy 90 osób, to wszystko zależy od reklamy i szczęścia. Zastosuję się do twoich rad i co mam pewność, że serwer się rozkręci? NIE.

Serwer Surv + Frakcje:

1. Dobry spawn.
2. Ogarnięta ekipa, bez dzieci w składzie, bez tzw. gimbusów.
3. Proponuję by na tego typu VIP'y, lecz odpowiednio ustawione.
4. Zapłata za założenie frakcji np. 5 diamentów itp.
5. Anty X-RAY.
6. Administracja nie powinna brać udziału w rozgrywce. (Bynajmniej nie dawać sobie jakiś pro itemków jak to z reguły bywa..)

Jeśli chcesz abym odpisał w temacie, oznacz mnie @Manna;3

;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...