Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] "Odbugowanie fryzur"

fuunny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko. Raz zauwazyłem, że piszą ze im niektóre fryzury nie działaja na sf terenzo. Bynajmiej mi niedziałały ^ ^. A oto sposób:

1.Wchodzimy w Navicat

2.Player-->Item proto

3.Szukamy fryzure, która chcemy "odbugować"

4.Zmieniamy tabelke type na wartość "18" a subtype na "10" wpisujemy reload w grze i fryzury działaja ^ ^. Ps. niektóre fryzy nie działają wgl. m.in. Mini irokez+ ;)

Jak już jest gdzieś takie rozwiązanie to DELETE.

Pozdrawiam.

1390758008-U305854.png graphic.png

Opublikowano

Wpisz reload p, a potem dziw się że ludziom zmieniają się przedmioty z np. butów w naszyjniki z kamieniami dusz :rolleyes:

Mi się nic nie zmieniało ^ ^

Opublikowano

Wpisz reload p, a potem dziw się że ludziom zmieniają się przedmioty z np. butów w naszyjniki z kamieniami dusz :rolleyes:

Pierwsze słyszę, żeby /relad proto robiło coś w tabeli item, wielokrotnie wpisywałem tą komende na dedyku +100 osób i nic się nie działo ;)

Opublikowano

Pierwsze słyszę, żeby /relad proto robiło coś w tabeli item, wielokrotnie wpisywałem tą komende na dedyku +100 osób i nic się nie działo ;)

usuń parę wpisów od przedmiotów z item_proto i dopiero wtedy wpisz reload proto. Dzieje się tak, ponieważ tabela item otwiera pozycję w item_proto, na której znajduje się przedmiot. Jeśli najpierw na tej pozycji była zbroja z czarnej stali+8 i zostało usunięte coś przed nią (np. dzwony typu hibiskus) to wtedy następuje zamiana przedmiotu na inny. Wtedy i w zasadzie TYLKO wtedy (nie licząc przypadków scrashowanego item_proto i niepoprawnie napisanych trigerów do tej tabelki [w sumie po chuj triggery w item_proto? o_0])

57199140501148694665.png

Opublikowano

Wpisuj dalej. Potem będą tematy "Pozmieniały mi się itemy w bazie, help"

....

Opublikowano

Omnipotens zapewniam Cie, że od reload p nic sie nie dzieje.. normalna komenda działa normalnie i na pewno nie zmienia itemów w bazie.

Co do tematu, bardzo przydatne na pewno skorzystam.

@Omnipotens Czemu ma służyć Twój avatar?

Opublikowano

Omnipotens zapewniam Cie, że od reload p nic sie nie dzieje.. normalna komenda działa normalnie i na pewno nie zmienia itemów w bazie.

Co do tematu, bardzo przydatne na pewno skorzystam.

@Omnipotens Czemu ma służyć Twój avatar?

Wyjaśnij mi np. jak zrobili na Evenye że przekładając bransoletkę w ekwipunku miałeś nagle buty. Odpowiem Ci. Edytowali item_proto a potem wpisali /reload p. ;)

A co do zdjęcia to tak naprawdę, nic Ci do tego co ma oznaczać ten obrazek.

....

Opublikowano

Wyjaśnij mi np. jak zrobili na Evenye że przekładając bransoletkę w ekwipunku miałeś nagle buty. Odpowiem Ci. Edytowali item_proto a potem wpisali /reload p. ;)

A co do zdjęcia to tak naprawdę, nic Ci do tego co ma oznaczać ten obrazek.

Raz sie zdarzyło i takie halooo... Ja tak robiłem wpisywałem 100x reload p i na zadnym koncie nic sie nie stalo ;)

Opublikowano

Na pewno wykryjesz to na swoim hamachi gdzie masz maksymalnie 2 postacie w grze, beka. Postaw dedyka tak na np. 300 osób, pousuwaj sobie kilkanaście wpisów i wpisz reload p. Następnie poproś graczy o przekładanie ekwipunku. :)

....

Opublikowano

Na pewno wykryjesz to na swoim hamachi gdzie masz maksymalnie 2 postacie w grze, beka. Postaw dedyka tak na np. 300 osób, pousuwaj sobie kilkanaście wpisów i wpisz reload p. Następnie poproś graczy o przekładanie ekwipunku. :)

Chyba nie będe jak 500+ graczy bedzie na serwerze grzebał w item proto -.0 Ja Ci przeszkadza to nie pisz tu może nie Ci sie przyda a komuś innemu ;)

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...