Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie]Jak zareklamowac Dobrze server zeby gało dużo osób?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

YouTube, też na mpcforum tutaj możesz w dziale publikacje serwerow możesz ogłaszać na craftserve na roznych forach ale najlepiej to YouTube !

sygnaturka.png
Opublikowano

Przede wszystkim zacznijmy od tego iż:

- Na serwerze musi być zgrana ekipa która interesuje się stanem serwera, graczami, pomocą im itp.

- Serwer musi być oryginalny, spawn, działki itp. nic z neta.

- Najlepiej autorskie pluginy bez pobierania z neta.

- Częste robienie eventów nie jakiś wielkich ale eventów.

- I najważniejsze, własny pomysł na serwer, survivale + frakcje, to wygląda jak wojna klonów tyle tego, że głowa boli..

__

Pozdrawiam, myślę, że pomogłem :)

- Ten tylko wart nazwy człowieka, który ma pewne przekonania i potrafi je bez względu na skutki wyznawać czynem. - Józef Pilsudski.

- Być zwyciężonym i nie ulec to zwycięstwo, zwyciężyć i spocząć na laurach to klęska. - Józef Pilsudski.

Opublikowano

Według mnie to kup jakąś łatwą domenę do zapamiętania, poproś graczy, żeby reklamowali twój serwer na różnych forach.

Wejdź współprace z jakimś znanym YouTuberem, któremu byś dawał około 30% zysków serwera. :)

Pomysłów jest na prawdę dużo, ale jak widzę to takie podstawy jak rozkręcić serwer, a Ty ich po prostu nie znasz.. ^^

logo.png

Opublikowano

Na serwerze musi się coś dziać, eventy. Niem a nic głupszego niż nudny serwer.

To dziwne bo u mnie na skyblocku jest ciagle po 20/40 a prawie eventow nie robie -_-

@topic

YouTube

MPCForum

Forum C....site ( nie reklamuj 2 serwerow z tej samej sieci bo dadza ci bana chociaz mozna tak reklamowac )

Jakies fora

Lajfy

Sygna tu ;D

Bukkit.pl

Opublikowano

Ojjj to jest pytanie typu Jaki jest sens życia.

Dużo zależy od zwykłego szczęścia.

Jak i od tego co oferujesz serwerem.

Opublikowano

musisz miec zgraną ekipe to po 1 , po 2 fajne budowle , po tym sie ludzom spodoba twój serwer i wiecej ludzi bedziesz miec , zalezy jaki rodzaj serwera chcesz , ale radze ci 60slotów + bo wiecej ludzi na taki serwer leci , i np rpg tylko dobry a nie jakies gowno tylko z factions i ludzie bawcie sie bo taki serwer to kupa

Opublikowano

u mnie z 20 pluginów plus :P. wiec nie wiem czy jakies gówno.....

a mam 4 filmiki na YT .

pózniej wszedzie reklamy nawet na roznych serverach itd.

a kiedys gralo 20+osob a teraaz cos sie stalo ze 5-4 osob.

Opublikowano

Na publikacji serwerów na MPCFORUM, potrzeba 50 postów, np. ja sobie zbieram i mam serwer 100 % SV, bez gildii, bez sklepów, bez otherdrops i innych niepotrzebnych pluginów/atrakcji, tylko EVENTy jak mi sie chce, ale małe (Jak ktoś chce pograc to zapraszam xxx)

- i5 4460 4x3,4Ghz - 2x4GB DDR3 HyperX FURY - MSI H97 PC Mate - MSI Gaming R9 380 4GB - Corsair VS 550W - Zalman R1 White - WD Green 500GB -

- Steelseries QcK - Ozone Argon Ocelote World - Ozone Battle Strike MX - LG 29" 21:9 - Lenovo Gaming Y Headset 7.1 -

Opublikowano

ok tu masz mały tut.

1. Dużo ale to naprawde dużo reklam na forach tupy craftsite , mpcforum
2. na youtube ch*ja ci da reklama naprawde chyba ze ktoś bardzo znany 2 tys widzów ci ją zrobi ...
3. musisz mieć wiecej slotów min 40 bo na 17 slotów ktoś spojrzy i pfff ide sobie ...
4. pluginy które umilają gre np superspleef parkour factions config exp itp itp...
5. Administracja nie może popełnić ani 1 błędu ortograficznego żeby gracz nie pomyslał pfff 9 latek ...
6. jeśli jest to server survival nie rób często eventów bo sv to survival ... a jeżeli jest to jakis sky-block , free budling to tak rozumiem event spx.
7. Polecam żebyś napisał do jakiegoś znanego yt ok 3 tys. widzów oczywiscie filmiki z minecraft'a musi on mieć on ci zareklamuje a ty mu możesz coś dać za to nawet kidmoda czy coś

Jeżeli pomogłem poproszę o plusika

Opublikowano

MPCforum (dobra reklama) / Youtube (Dużo widzów)

1355923763u786880kopia.png

-===== Jezeli ci pomoglem daj Like to mnie motywuje do dalszej pracy! =====-

----==Szukasz Pomocy Technika Serwerowego? Pisz! ==----

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...