Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chciałbym napisać bota który wejdzie na strone routera , zrestartuje mi ip i wejdzie na stronke gry za co dostane prezenciki ;] Proszę was o pomoc bo nie wiem jak napisac takiego bota

Opublikowano

Zacznijmy od końca. Bardzo możliwe, że logując się do gry w krótkim czasie z różnych adresów IP, jednym z prezencików jakie dostaniesz będzie ban na konto.

Co do routera, to przyszły mi do głowy dwa podejścia. Większość routerów ma interfejs web'owy (tak jak u Ciebie), także najbardziej realna wydaje się taka konstrukcja, gdzie wysyłasz zapytania POST i GET w protokole HTTP. W większości języków programowania znajdziesz odpowiednie funkcje do takiej komunikacji. Wyjaśniałem to już nieraz, więc bez szczegółów. Drugie podejście dotyczy lepszych routerow, które udostępniają też interfejs przez usługę Telnet. Tutaj komunikacja odbywa się w protokole TCP/IP, także można aplikacje oprzeć o gniazda, albo wykorzystać dostępnego klienta i odpalić serie komend potrzebnych do resetowania np w batchu.

P.S. Biorąc pod uwagę stosunek większości gnuśnych dupozawraczaczy do tego typu zadań, którym poświęcam czas na wyjaśnienia poszczególnych zagadnień i którzy znikają bez słowa, bo liczyli na gotowe, od razu mówię, że nie polecam się na przyszłość. Polecam za to google.

• Dodaj nową pozycję...