Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] ADC

Nie podam nicku

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Chciałbym abyście pomogli dokonać mi wyboru... Póki co moim ulubionym adc był ezreal, jednak przydałoby się trochę urozmaicić grę. Szukam równie mobilnego, jak i silnego champa na bota. Zastanawiałem się nad:

- Caitlyn

- MissFortune

- Draven

Która z tych postaci jest najbardziej przydatna w teamie? W Caitlyn podoba mi się jej zasięg, jednak bazuje ona tylko na aa ;/ Natomiast ulti dwóch pozostałych postaci jest po prostu świetne... Nie mogę się zdecydować ;d Pomożcie :)

Z góry dziękuję :P

Opublikowano

Ja uwielbiam miec dravena i miss w teamie ale jednak bardziej wole miss. Ma swietne ulti aoe ktore moze zadac jednej osobie nawet 1,5k dmg. Na lini ciezko z nia wygrac, z sona/alistarem czy treshem potrafia zdzialac cuda .

Ogolem jej zalety:
+Slow

+Aoe dmg z e

+Zmniejszenie heala z w

+Zwiekszenie predkosci ataku z w

+Dodatkowa predkosc ruchu z pasywki

+Ulti aoe dmg

-Brak systemu escape.

sstwc.jpg

Opublikowano

Z postaci, które podałeś, najbardziej przydatna w teamie będzie Miss Fortune. Zawdzięcza to swojemu Ulti oraz aoe slow.
Jednak ja poleciłbym CI Vayne. Bazuje ona co prawda na AA, ale ma chyba największy damage ze wszystkich ADC. Jest mobilna i posiada system escape dzięki swojej akrobacji. Posiada odepchnięcie i stuna w jednym ^^
Zresztą, co ja się będę rozpisywał. Otwórz lol'a, znajdź ją, w którymś z meczy rankingowych i zobaczysz jaka kosa :D
Dzisiaj oglądałem jej 2 mecze i sam się zdziwiłem. W normalnych warunkach, gdy goni cię Hecarim, Jax, Ezreal (full hp), chyba każdy by uciekał. Vayne zrobiła nagle zwrot, zdjęła Hecarima na 6 szybkich AA, zestunowała Jaxa-> zabiła i za 5 sekund miała Quadra Kill :)

expeliarmus_zps84c9ccee.png

Zbieram Like :)

Opublikowano

Draven. Dlatego że ulti od MissFortune można przerwać przy jednym focusie który praktycznie jest w każdym Team Fight, chyba że adc jest taki drewniany że nie trzeba go bić bo nic sam nie robi, Draven może zawsze dobić uciekające Fragi. Ale tak jak mówie, przy graniu na High Elo miss w TF mało by robiła ze swoim ultem. Jeden stun (Który praktycznie dostaje przy każdym focusie) i koniec. Po ulcie. Ale jako adc ogolnie średnio. Polecił bym caitlyn albo ezreal moje 2 main champy :D

POMOGŁEM?

Miło by było jak bym dostał + , dla

ciebie to jeden guzik , dla mnie

zaciesz na mordzie :-)

Opublikowano

Draven jest najbardziej efektywnym adc, jeśli możesz powiedzieć, że go "ogarniasz".

Na linii skontrujesz nim wszystkich, fragi możesz huncić od drugiego poziomu (podwójne Q i W za każdym razem kiedy złapiesz toporek) więc nafeedować się łatwo.

Minusem Dravena jest to, że nie ma on natychmiastowego przemieszczenia się, ale największą wadą (tylko na początku) jest łapanie toporów, nie ma co się oszukiwać, na samym początku to powoduje że przegrywamy nim gry, bo łapiąc topór trudniej Ci się będzie skupić na farmie i harassowaniu, jesteśmy często nukowani, bo w głupi sposób się poruszaliśmy (Q ląduje w zależności gdzie odbędzie się Twój następny ruch, tzn. przewidzi go).

Ale jak go już ogarniesz, po zagraniu kilkunastu meczy nim, z ogarniętym supportem (polecam Nami), jesteś nie do powstrzymania, dosłownie ;> Nie chwaląc się, zbudowałem raz dravena z IE, Trinity Force, 3 BT i buty, z włączonym Q biłem po 1200, kryt ponad 2k (zyra support na hit), co prawda padałem jak szmata bo to typowy glass cannon, ale fakt że draven ma moc, jest nie do zaprzeczenia :)

167161466687770313241.png

Opublikowano

Miss Fortune to najlepsze ADC według mnie.

Tą postacią najlepiej mi idzie na rankedach.

+duża szybkość postaci dzięki pasywowi, nie trzeba kupować butów na początku gry

+harass i slow z E

+przyjemna i prosta gra

+ulti dobre na tf, kiedy wszyscy walczą, a ty do nich podchodzisz

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Polecam Miss Fortune:

+harass

+spory dmg ze skilli

+mocne early

+świetne ulti bijące duży aoe dmg

+slow

+mocna przez wszystkie fazy gry

+dobrze sobie radzi z większością przeciwników na linii

-brak escape

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

Dziś grałem z Miss AP! Powiem, że na początku to było zabawne lecz polecam.

Ogólnie to grałem Misską i jestem zadwolony

+haras z Q

+towery i 2vs1 odpalasz W i ciśniesz

+E farma, slow, haras

+ulti do TF

+pasywka, szybko kogoś dogonisz itp.

+w przeciwieństwie do caitlyn bardziej przydatne skille. Wychodząc na ganka możesz trafić od razu Q a z Q Cait nie zawsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...