Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak Zrobić Własną I Prostą Gre :D

Snickers1000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie takie jak w temacie wiem wiem że trzeba znać chociaż 1 język ale czasem to za mało ale chciał bym się dowiedzieć co by mi było do tego potrzebne :D

Opublikowano

Youtube > Unity3D tutorial

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

w sumie... jeśli nie chcesz się uczyć programowania, to zawsze możesz użyć jakiegoś RPG Makera czy czegoś w tym rodzaju.
ale kokosów nie oczekuj.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

Jeżeli nie masz zamiaru brać się za ostrą naukę, która po kilku latach na prawdę popłaci to nie bierz się do tego, bo po prostu szkoda twojego czasu. Uwierz.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Po pierwsze by napisac jakakolwiek gre trzeba znac program od podszewki do stopnia zaawansowanego, bo w innym wypadku to co zrobisz nawet nie bedziesz mogl w to zagrac.

Po 1 naucz sie porzadnie jakiegos jezyka ktory umozliwia tworzenie gier w tym jezyku. Tak jak UP jesli nie masz zamiaru uczyc sie do konca jezyka to nawet sie nie bierze. Jesli bedziesz ogarniac jezyk na tyle by cos konkretnego stworzyc to i mozna na tym zarobic

PS Jave polecam, przykladowo do gier na fona, androida i aplikacji

Opublikowano

a taki ubisoft to w czym robi gry ?

Ubisoft ma wszystkie jezyki programowania w jednym paluszku

A czemu zadajesz takie glupie pytania?

Takiej gry nie da sie stworzyc tylko w 1 jezyku ...

Opublikowano

Spróbuj games factory 2, tylko że to demo i nie można zapisać gry po zaprojektowaniu :angry:

http://www.dobreprogramy.pl/The-Games-Factory,Program,Windows,11885.html

Fajny jest też RPG maker, jest ich dużo na pewno znajdziesz jakąś wersję a otrzymana gierka jest bardzo ładna i efektowna :)

http://www.rpgmaker.pl/?co=download&typ=programy

Oczywiście nie licz na cuda, tylko to co napisałeś- "o tak sobie walnać gierkę" :D

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Spróbuj games factory 2, tylko że to demo i nie można zapisać gry po zaprojektowaniu :angry:

http://www.dobreprogramy.pl/The-Games-Factory,Program,Windows,11885.html

Fajny jest też RPG maker, jest ich dużo na pewno znajdziesz jakąś wersję a otrzymana gierka jest bardzo ładna i efektowna :)

http://www.rpgmaker.pl/?co=download&typ=programy

Oczywiście nie licz na cuda, tylko to co napisałeś- "o tak sobie walnać gierkę" :D

Dzięki :D

Jeżeli nie masz zamiaru brać się za ostrą naukę, która po kilku latach na prawdę popłaci to nie bierz się do tego, bo po prostu szkoda twojego czasu. Uwierz.

Właśnie oto chodzi że od jakiegoś czasu zaczęło mnie interesować programowanie kolega coś mi o tym wspomniał

możecie się śmiać ale pokazał jak napisać prostego html i to nawet fajne ale jak usłyszałem o c++ to dopiero było

wiem ze to trudne i że nie nauczę się tego w tydzień miesiąc rok ale

chciał bym się uczyć programowania :D

tylko nie weim gdzie bo takie samemu to mało efektowne będzie

Po pierwsze by napisac jakakolwiek gre trzeba znac program od podszewki do stopnia zaawansowanego, bo w innym wypadku to co zrobisz nawet nie bedziesz mogl w to zagrac.

Po 1 naucz sie porzadnie jakiegos jezyka ktory umozliwia tworzenie gier w tym jezyku. Tak jak UP jesli nie masz zamiaru uczyc sie do konca jezyka to nawet sie nie bierze. Jesli bedziesz ogarniac jezyk na tyle by cos konkretnego stworzyc to i mozna na tym zarobic

PS Jave polecam, przykladowo do gier na fona, androida i aplikacji

a więc trzeba zacząć się uczyć :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...