Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z internetem

Duballas

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Dzisiaj próbowałem w coś zagrać to mi nic nie działa.

WarZ mi nie działa, lol mi nie działa, nawet na xboxie gry na multi mi nie działają.

Też jak próbowałem połączyć ze steam to mi nie działało.

Mam internet z neostrady i chyba to przez to bo ludzie gadali że też tak mieli.

A internet mam ponad roku i nie miałem takich problemów.

Co robić?

Opublikowano

Tylko właśnie to jest dziwne.

To co napisałem mi nie działa ale np. AC Brotherhood'a włączyłem multi na xboxie to mi działa.

Koledze tylko WarZ nie działa.

Koledze kolegi nie działa WarZ i lol.

O co chodzi?

Opublikowano

UP

A skąd masz tę informacje?

PS. Nie wiem czy to jest ważne ale dzisiaj bodajże 2 razy miałem zanik internetu i to od tamtego czasu chyba wszystko siadło bo rano jeszcze normalnie wszystko chodziło.

Opublikowano

Ja mam radiówkę, strasznie wolną ( wiem, że temat nie służy do wyżalania się, ale to jak najbardziej rozsądne rozpoczęcie).

Mam ją już od sześciu lat i w chwili gdy byłem dzieciakiem ( to znaczy przygodę informatyczną zacząłem 2/3 lata temu) nie działało mi po prostu nic. Metin i reszta sieciowych gier, Skype, a co najgorsza File Zilla ( To dla WebMastera było bardzo ograniczające). W końcu ucząc się struktury sieci dowiedziałem się, że istnieją odpowiednie porty, a wyłączony pewne porty diagnozowałyby wszystkie moje problemy.

A więc podsumowując to jest na pewno wina dostawcy internetu. Radziłbym zadzwonić na infolinię i spytać co i jak ;)

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Tylko właśnie to jest dziwne że nie wszystkie gry mi nie działają.

NP. AC Brotherhood na multi mi działa.

Skype, GG itd. też mi działają.

Poczekam jeszcze z kilka dni i jak nic nie zrobią w tej sprawię to zadzwonię.

Dzięki za chęci ludzie.

Chyba można już zamknąć temat.

Opublikowano

Ale dla ciekawostki jeżeli masz owe gry sprawdź, że nie działa Metin2, a za to Nostale idzie już normalnie ;) To jest związane z patcherami gry.

Szukałem pomocy na temat tej dziwnej sytuacji ponad pół roku, po czym sam do tego doszedłem.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...