Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Połączenie z klient - serwer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam obecnie zamiar zabrać się za tworzenie gry przeglądarkowej MMORTS (głownie html + javascript). Otóż, borykam się z problemem dotyczącym połączenia z klienta (napisanego w js) do serwera (napisanego w c++). Konieczne jest takie właśnie rozwiązanie z racji tego że wykonywanych będzie bardzo dużo operacji, a php jest zbyt wolnym językiem.

Rozmyślałem nad połączeniem socketowym (otwarcie socketa w serwerze c++ i podłączenie do niego przy pomocy js) ale wszyscy mi to odradzają. Czy ktoś ma pomysł w jaki sposób można to zrealizować?

Opublikowano

polecam połączyć kablem. U mnie działa.

Pozdrawiam

Rap nas łączy, nie dzieli !

Słucham TYLKO DOBREGO Rapu, nie żadne JP propagandy !

| KALI | WSRH | SHELLERINI | SŁOŃ | FOKUS | ZEUS | B.R.O | KUSHIN | GANANOWYMNA | KAEN | DONATAN | PALUCH | BUKA | VIXEN |

Opublikowano

polecam połączyć kablem. U mnie działa.

Pozdrawiam

Jak podłączyłem to wyskoczyło że muszę zgłosić ten post żeby zadziałało. Przykro mi.

Opublikowano

Jak podłączyłem to wyskoczyło że muszę zgłosić ten post żeby zadziałało. Przykro mi.

Chyba gdzieś nie łączy, bo jeszcze nie dostałem komunikatu o ostrzeżeniu. Spraw połączenia i próbuj od nowa.

Rap nas łączy, nie dzieli !

Słucham TYLKO DOBREGO Rapu, nie żadne JP propagandy !

| KALI | WSRH | SHELLERINI | SŁOŃ | FOKUS | ZEUS | B.R.O | KUSHIN | GANANOWYMNA | KAEN | DONATAN | PALUCH | BUKA | VIXEN |

Opublikowano

No, widać nie ma połączenia waszych mózgów z resztą ciała...

Opublikowano

No, widać nie ma połączenia waszych mózgów z resztą ciała...

Widać nie ma połączenia twojego. Masz zamiar dalej spamować w temacie ?

Chyba gdzieś nie łączy, bo jeszcze nie dostałem komunikatu o ostrzeżeniu. Spraw połączenia i próbuj od nowa.

Już naprawione. Ale muszę zgłosić jeszcze raz bo sie coś zawiesiło.

A tak na poważnie. Odpowie ktoś w temacie poza spamem ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...