Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak lepiej grać

mattom12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zacząłem grać od niedawna w bf'a i mam pytanie jak lepiej grać? Podoba mi się gra snajperem, ale oznaczam wrogra w razie coś i strzelam do niego to nie trafiam... mam celownik kilka metrow przed nim, ale no co z tego? Wydaje mi się, że mam tą początkową snajperke, on zła co nie?

Opublikowano

Pytanie dziwne :)

Mam rozumieć ze snajperką automatyczną? Polecam SKS. To montujesz do niej uchwyt przedni, laser, tlumnik płomieni.

Tak z kilku metrów można z biodra.

Opublikowano

odblokowujesz ją grając snajperem czyli zdobywasz pkt :)

Za określoną ilość zdobytych pkt jest nowe odblokowanie. Najczęściej jest to broń :)

Pierwsza będzie SW98, później m40a5 i królowa na dalekie dystanse - M98B

Opublikowano

Pytanie dziwne? debilne. nikt CI nie powie jak lepiej grać... tego sie nie da powiedziec ani pokazac (zalezy) trzeba samemu grać i wypraktykowac sobie ^^

Sympatyczny, Kochający, Umiłowany, Romantyczny, Wielki, Inteligentny, Empatyczny, Ludzki - po prostu JA!

Opublikowano

Początkowe snajperki są dobre, ale BF3 to nie ta sama gra co CoD tu jest zupełnie inne strzelanie :-) musisz sam grać dużo żeby to zrozumieć, z początku będzie Ci trudno ale po czasie będzie lepiej :D Czekaj aż odblokujesz SW-98 najlepsza snipa :D

Opublikowano

Trenuj - po prostu. Nikt Ci nie powie jak grać... tak samo jakby Ci ktoś powiedział, że aby w piłce nożnej strzelać gole, trzeba strzelać do bramki.... I co? Jakbyś nie potrafił tego za bardzo, to napastnikiem byś nie został raczej.

PC: CPU: Intel Core2Duo E8400 3.0GHz, MOBO: Asus P5Q SE, RAM: Kingstone 2x2GB DDR2 800MHz, Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W, Obudowa: SuperCase SK337, GPU: Asus Radeon HD 6670 1GB GDDR5, HDD: Samsung 500GB

Laptop: ASUS A555L

Opublikowano

A jak mieć taką snajperkę jedno strzałową daleką co bije dużo? D:

Co za idiotyczne pytanie. Bije dużo ? Od kiedy karabiny snajperskie biją? A w rękawicach czy bez ?

Sciągnij sobie wtyczkę bblog , i tam masz opisane jaki obrażenia i z ilu metrów. Albo chociaż zobacz na jakąś stronę z wypisanymi brońmi.

wolfsygna.png
Opublikowano

Jeśli grasz snajperką półautomatyczną (chyba tak to się nazywa?) to polecam Ci SKS.

Jeśli snajperką zwykłą to jeśli nie masz Premium SW-98, a jeśli masz Premium to M98B.

Ogólnie grawitacja w BF'ie działa tak, że kula opada, więc im dalej chcesz strzelić tym wyżej względem celu musisz strzelić. Musisz trochę potrenować i wyczuć jak wysoko powinieneś strzelać z jakiej odległości. I pamiętaj, aby dostosować celownik do wielości mapy, aby nie celować cały czas, bo wtedy z twojej lunety jest odbłysk i widać Cię jak choinkę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...