Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konkurs na najlepsze opowiadanie

Gość Pan Szymek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

vtpp.png
Konkurs polega na opisaniu w jaki sposób waszym zdaniem powstały 3 firmy dostępne w grze.
Zwyciężą najciekawsze i najbardziej kreatywne prace, przy ocenie pod uwagę bierzemy również błędy językowe.

Pisząc rozbudowaną historię masz większą szansę na wygraną.

kpov.png
1. Wszelkie plagiaty będą karane ostrzeżeniem 10% i banem na 24 godziny
2. Kopiowanie motywu, który był na Uridium Wars potraktowane zostanie jako plagiat
3. Opowiadania dodajecie w tym temacie, każdy zbędny post będzie karany ostrzeżeniem 5%
4. Regulamin może zostać zmieniony, jednak uczestnicy zostaną o tym poinformowani
5. Temat do dyskusji na temat konkursu znajduje się pod tym adresem

http://www.mpcforum.pl/topic/925301-temat-do-dyskusji-na-temat-konkursu/

gcnp.png

1. Gold Member

8-AwardImgIcon-1361138012.png

2. -10%

3. -5%

Opublikowano

Kiedyś ojciec miał 3 synów którzy byli informatykami a ojciec bogaty.Nudziło im się ale nagle ojciec postanowił kupić każdemu planetę Mars-a,Venus-a,Oraz nie znaną planetę którą nazwał ziemia bo nic na niej nie było tylko ziemia :D ,żeby byli bezpieczny a nie na tym okrutnym świecie.Jednak mieli tyle statków że już nie mieli co z nimi robić więc postanowili zrobić skrypyty którymi ludzie z naszej ziemi mogli kerować tymi statkami.Ojciec zrobił im dosyć popularną reklamę a ludzie zaczeli grać.

Tak oto powstało nasze darkorbit :D

1372773027-U369116.png

Sygnatura by . Gentleman .

Opublikowano

Ojciec miał 3 synów "Venka" "Eryka" oraz "Maćka" .
Ich tata był astronautą , pewnego poranka niestety musiał polecieć w kosmos . Dlatego obiecał swoim synom że Da każdemu z nich po jednej planecie .
Venek dostał planetę , Eryk oraz Maciek .
Każdy z nich się bardzo różnił .
Venek swoją planetę nazwał VRU(VENUS) na cześć swojej Żony .
Eryk lubił naturę więc nazwał swoją planetę Eic(Earth)
Natomiast Maciek lubił rozrabiać , ale nie wiedział jak ma nazwać swoją . Dlatego poszedł do swojego przyjaciela Huberta , i mówi
-Hubert słuchaj pomóż mi , jak mam nazwać swoją planetę .
Przyjaciel odpowiedział :
-Pomogę ci jeżeli będę mógł mieć 20 % zysków z twojej planety oraz twoich braci .
Oczywiście Maciek się zgodził .
-No to nazwiemy twoją planetę MMO(Mars) powiedział Hubercik .
Brat szybciutko pobiegł do swoich braci powiedzieć im o nazwie swojej planety .Powiedział także o tym że bracia tak jak i on będą musieli 20 % zysków ze swoich planet oddać Hubertowi . Bracia bardzo się zdenerwowali na siebie nawzajem , dlatego teraz VRU EIC I MMO żyją ze sobą w nienawiści .

Taka to Historia . Nieprawdopodobna? A jednak :)<3

0fc5fb0fb2710.png

Opublikowano

Był rok 6666 kiedy to na ziemi zapanował chaos. Po potężnym wybuchu ocalała jedna planeta na której ocaleni ludzie
postanowili zamieszkać. Planetą tą był Saturn który znacznie zwiększył swoje rozmiary a atmosfera zmieniła się o 360 stopni.
Były tam możliwe warunki do życia, można powiedzieć że warunki jakie panowały na Ziemi nie równały się z tymi, jakie
obecnie panowały na owej planecie. Życie toczyło się spokojnie, wszyscy byli szczęśliwi, nie było wojen głodu ...
wszyscy mieli wszystko, każdy był pełen chęci do życia. Serdeczność i solidarność były tu priorytetowymi zasadami.
Władzę tu sprawował wielki Don Heikis Hubertus wraz z swoimi synami: BoardAlanosem, Bigpointusem i Stasiem zwanym
potocznie PSITKĄ. Panowanie Heikisa trwało ponad 40 lat aż nagle nadszedł ten najgorszy dzień, wielki władca po
tylu latach sprawowania rządów i oddaniu planecie zmarł. Cały naród był w żałobie. Trzech synów jako główni spadkobiercy
musieli dojść do porozumienia który z nich zostanie nowym "Miszczem". Każdy z nich chciał rządzić tą metropolią.
Nikt nie chciał ustąpić. Zmarły Don Heikis zostawił swym synom oprócz planety 50mln uridosów, które trzymał na
lokacie w xXx Banku ale o tym opowiem później. Trzej bracia rządni władzy byli gotowi nawet do mordu swych braci
aby dopiąć swego. Każdy z nich przemieszczał się z eskortą wielu ochroniarzy w obawie o własne życie. Walki o tron
źle działały na życie w Saturnie. Ludzie zaczęli tracić pracę, wprowadzono ZÓS KRÓS podatki i ÓRZĘDY MAJĄTKOWE .
Często bywały strajki przeciw wprowadzeniu tym instytucjom. Wtedy bracia musieli usiąść i na spokojnie porozmawiać.
Każdy z nich miał inny pomysł na rozwiązanie problemów planety. Ich sprzeczność nie pozwalała na wybranie jednego,
najlepszego pomysłu na zażegnanie kryzysu. Każdy zatem zaczął działać na własną rękę co doprowadziło do podziału jednej,
wielkiej planety która kiedyś była miejscem dobrobytu do podziału obszarowego na 3 równe części:
BoardAlanos i jego elektorat zamieszkali na swojej części którą nazwali VENUS, wierzyli że historyczna planeta z której
pochodziły piękne kobiety pomoże im dojść do równie pięknej sytuacji, jaka panowała niegdyś na Saturnie za panowania
Don Heikisa Hubertus'a.
Bigpointus i jego zwierzchnicy swoją część nazwali ZIEMIA. Nikt w zasadzie nie wiedział czemu tak została nazwana.
Stasiu zwany psitką swojemu kawałkowi nadał imię MARS, decyzję tą uzasadniał tym że uwielbiał i nadal uwielbia jeść
batony tej firmy.
Podział ten doprowadził do walki o surowce i inne odłamki jakie pozostały po wielkim wybuchu. Wojny między braćmi
trwają nadal i nie zanosi się na ich koniec.

Wróćmy do tematu 50 mln uridosów które zostawił ojciej swym potomkom. Zapewne zastanawiacie się co się z nimi stało.
Otóż po tym jak sytuacja gospodarcza pogorszyła się , bank który podniósł cenę opłaty za prowadzenie konta zabrał
braciom 20 mln uridosów. Bracia na chwilę wstrzymali wojny i udali się do banku w celu uratowania pozostałych 30 mln.
Niestety, Órząd Majątkowy dowiedział się o niezarejestrowanej darowiźnie ( nie było notariuszy ) i wszczął postępowanie
w tej sprawie zgarniając oczywiście całą kwotę pieniężną. W konsekwencji BoardAlanos dostał 7 lat więźienia lecz
wyszedł za kaucją a pozostała dwójka braci musiała zapłacić grzywną w wysokości 1 miliona uridosów.

Nazwy i błędy ortograficzne w niektórych miejscach został wymyślone i popełnione celowo :)

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

Było kiedyś 3 dowódców kosmicznej floty. Dowodzili oni bowiem różnymi odziałami, każdy z nich mógł zatem decydować co z jego ludzi ma robić. Pewnego razu jeden z nich zaczął się wywyższać, zrobił się zarozumiały i próbował dowodzić innymi.Oburzyło to jednego z dowódców co skutkowało buntem, drugi z nich poparł tego pierwszego, dlatego obu wygnano. Dolecieli oni na Marsa. Ludzie, którzy postanowili poprzeć owych dowódców rozpoczęli jego kolonizacje. Wybudowali oni jakąś tam prowizoryczną bazę i nazwali ją "Mining Operations". Przyszedł czas, na wybranie generała. Postanowiono wybrać generała w sposób już sprawdzony ludziom - demokratycznie. Drugi buntowniki pewien, że wygra chodził i zbyt naciągał swoje możliwości - w skrócie zachowywał się jakby był już generałem. Jak to już w życiu bywa znajdą się tacy "lizodupy" którzy z całego serca "aby później mieć większe przywileje" popierali go. Była to jednak niestety mniejszość, większość bowiem wybrała pierwszego. Nie spodobało się temu, który był pewien swej wygranej, więc ze swoimi poplecznikami udał się w stronę planety Wenus. Tam zbudowali swoją bazę. Okazało się, że planeta Wenus była bogata w zasoby mineralne co wpłynęło na nazwanie firmy "Venus Resources Unlimited". Tymczasem osadnicy Marsa rozbudowali swoją stację, a raczej ją przenieśli w pobliże planety co spowodowalo zmianę nazwy z "Mining Operations" na "Mars Mining Operations". Podobne zmiany nastąpiły w stacji ziemskiej, został wybrany generał, który zarządzał całą flotą. Zmieniono wtem nazwę bazy z "The earthly branches" na "Earth Indrustries Corporation". Początkowo firmy miały "Stan wojenny" jednak wojny nie było. Nie wiadomo kto oddał pierwszy strzał. Wiadomo, że po dzień dzisiejszy nie został on zapomniany.

Opublikowano

Dawno temu spotkało się trzech władców Galaktyk Mormo,Vernus, Eric. Chcieli połączyć siły z swoimch galaktyk, a więc zawarli pakt, w którym napisali że żadne imperium które podpisało się pod paktem nie może zawłaszczyć cudzej własności ,terytorium i zasobów. Lecz Mormo złamał ten pakt i zaczął podbijać galaktyki Vernusa i Erica które posiadały znakomite terytoria i minerały. Przez ten incydent pakt został zerwany i dzięki temu sojusz podzielił się na grupy mmo ,vru, eic każda z tej koloni wypowiedziała wojnę. każda z nich posiadała potężne wojska które walczą do tej pory o terytorium i zasoby wszechświata. I tak powstała historia 3 firm i walki między nimi.

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7

Opublikowano

Dawno dawno temu w odległej galaktyce żyło sobie 3 synów króla Neo byli oni bliźniakami nosili oni imiona Mars ,Venus i Earth.
Byli zgraną paczką codziennie wstawali rano i wsiadali do swoich statków i lecieli na mapę 1-4 aby razem pobić sibelony i inne szkodniki.
Ich matka zmarła jak mieli po 3 latka i za bardzo jej nie pamiętali.
Byli synami króla więc mieli najlepsze wyposażenie w całej galaktyce więc nikt im się nie odważyłby "podskoczyć".
Po porannym bicia szkodników na 1-4 lecieli zatankować na bazę i sprzedać zdobyte surowce.
Zawsze będąc w bazie spotykali swojego ojca który pilnował aby wszystko było w porządku :)
Wieczorem lecieli na drugą galę aby odpocząć bo ciężkim dniu pracy.
I tak było co dzień lecz pewnego dnia ich ojciec zachorował i wylądował w szpitalu a następnego dnia zmarł nie zdążył powiedzieć który z synów ma przejąć stanowisko króla.
Dwa tygodnie świetlne po śmierci króla Mars ,Venus i Earth zaczeli się kłucić kto zostanie królem ,
ich kłótnia doprowadziła do bójki po której nie odzywali się do siebie przez cały dzień !
Lecz następnego dnia postanowili się spotkać i rozstrzygnąć ten spór !
Długo nie mogli dojść do kompromisu aż nagle Venus dał pomysł aby podzielić galaktykę na 3 części.
I tak się stało powstały 3 firmy Mars ,Venus i Earth w skrócie MMO VRU i EIC.
Po powstaniu firm członkowie firm zaczeli ze sobą walczyć o to która z firm jest lepsza !
Spór która firma jest lepsza nie został nigdy rosztrzygnięty i tak pozostało do dziś ...

Opublikowano

Dawno temu żyło sobie 3 braci, nazywali się: Venus, Mars i Ziemia. Słynęli oni z budowania statków kosmicznych dla astronautów. Ich ojciec zapisał testament, a w testamencie było:

Drodzy synowie !

Teraz, gdy czytacie ten list pewnie już nie żyje,

cały mój majątek powierzam wam, oraz mojej żonie.

Moje życie było długie, lecz kiedyś musiało się skończyć.

Módlcie się za mnie i nie popełniajcie błędów w swoim życiu.

Pozdrawiam Harold

Jednak po śmierci ojca bracia podważyli testament. (Pan) Ziemia dostał planetę, którą nazwał Ziemia,

Mars planetę, którą nazwał Mars, Venus swoją planetę nazwał Venus. Wiele lat bracia do siebie się nie odzywali,

aż wkońcu Venus spostrzegł, że planeta "Ziemia" jest dwa razy większa od jego planety, i Marsa. Venus i Mars

udali się do Ziemii. Statki kosmiczne latające (chroniące Ziemię) wokół Ziemii nie pozwoliły im dotrzeć do założyciela planety.

Mars i Venus się pogniewali i wysłali swoje armie, aby stoczyć wojnę z planetą Ziemią. Potężne statki kosmiczne rozbijały się

o asteroidy, ucierpiało wiele ludzi.

Po trzech latach wojna dobiegła końca. Niebieska planeta nazwana Ziemią odniosła zwycięstwo,

jednak inne planety przetrwały. Mars był najbliżej słońca, Venus trochę dalej. Z powodu braku kontaktu między braćmi (Marsem i Venusem) zaczęła się kolejna wojna, Mars wysłał załogę Citadeli, Aegis'ów i Sparhead'ów, Venus natomiast statki o nazwie:

Goliath, Vengeance i Leonov. Bitwa trwa po dziś dzień i nadal nie ma zwycięzcy...

Sam pisałem i liczę na nagrodę

:) Kliknij :)

Opublikowano

1295073500_1366830725.png

Działo się to, gdy Amenezjasz tworzył świat. Na początku ukształtował okrągłą planetę, zwaną dziś Ziemią, którą wzbogacił o rozmaite gatunki drzew, piękne źródlane wody oraz mnóstwo surowców mineralnych. Niestety ciągle czegoś mu brakowało, pewnego dnia wpadł na pomysł aby stworzyć postać w pełni rozumną. Na początku nie szło mu najlepiej i wychodziły mu istoty pół rozumne, które nazywamy dziś zwierzętami, lecz nie poddawał się. Po 16. dniach pracy odniósł sukces i był z siebie bardzo zadowolony. A co było dalej...?

Postać, którą stworzył nazwał: EICen. Miał on krótkie, brązowe włosy z charakterystyczną białą brodą. Z twarzy wyglądał na osobę wysoce groźną, aczkolwiek była to osoba spokojna i opanowana. Strój jego wyglądał podobnie jak mundur marynarki wojennej. Zaczął prowadzić on dyskusję z Amenezjaszem.

- Kim ty jesteś? - zapytał.

- Twoim stworzycielem EICenie. - odpowiedział Amenezjasz

- Czyli mam na imię EICen, tak? Dlaczego mnie stworzyłeś i co mam robić teraz? - zapytał się EICen.

- Mój drogi, stworzyłem Cię ponieważ czegoś mi brakowało na tej planecie. Ciebie mi brakowało! Będziesz żył od teraz w zgodzie z innymi stworzeniami na tym świecie, które także są moim dziełem.

Mijały dni, Amenezjasz nadał prawa EICenowi, którymi miał się kierować i w zamian za posłuszeństwo dał mu wolną wolę. EICen zadomowił się na planecie, oswoił zwierzynę, wybudował dom i zaczął odkrywać różne właściwości rzeczy stworzonych przez Pana, dzięki temu wzbogacał on swoją wiedzę i mógł tworzyć przeróżne przedmioty z materii mu dostępnych. Dnia 3228 od stworzenia świata wiedział już prawie wszystko o planecie, którą zamieszkiwał i nie było go już w stanie nic zdziwić ani zaskoczyć. Amenezjasz, który zauważył, że EICen nie ma już co odkrywać przeją się tym, gdyż bardzo go kochał i był świadomy tego, że jeżeli nic nie wymyśli może zasmucić człowieka, którego sam stworzył. Myślał więc i myślał! Postanowił, że zrobi jemu towarzysza. Stworzył więc drugą osobę podobną do niego lecz bardziej szczupłą i smuklejszą, nazwał ją VRUnu. Miała ona długie włosy, posiadała duże zielone okulary oraz szary kombinezon z zielonymi dodatkami. Obie istoty żyły ze sobą w zgodzie, więc Amnezjasz postanowił stworzyć kolejną osobę, którą nazwał MMOno. Postać ta wyglądała strasznie. Była praktycznie łysa z poszarpaną twarzą. W jego stroju dominował czerwony kolor choć miał kilka białych dodatków.

W zgodzie i przyjaźni przeżyli razem 1000 dni. Pewnego dnia ich stwórca chciał sprawdzić czy osoby te są mu nadal posłuszne. W jednym z praw nadanym im przez Amenezjasza było: Nie kłócić się tylko żyj w zgodzie zgodzie! Pan postanowił więc, że zabierze jednej z osób cenną dla niej rzecz i w ten sposób sprawdzi czy EICen, VRUnu i MMOno nadal są mu posłuszni i czy przestrzegają jego praw. Co stało się dalej...?

Zaczęła się kłótnia pomiędzy nimi.

- Który z was ukradł mi pierścionek? - zapytała się VRUnu groźnym głosem.

- Nie ja. - odpowiedział EICen.

- Ja też nie. - zaprzeczył MMOno.

- Ktoś z was musiał to zrobić, przyznajcie się kto a nic się nie stanie. - powiedziała VRUnu.

- Kiedy to naprawdę nie my. - odpowiedzieli.

Po tych słowach zaczęła się bójka. Amenezjasz zawiedziony nie mógł patrzeć jak EICen, VRUnu i MMOno biją się przez niego.

- Przestańcie! - powiedział ich stwórca donośnym głosem, po czym kontynuował - To ja zabrałem Ci pierścionek VRUnu, chciałem sprawdzić czy przestrzegacie moich praw. Zawiodłem się na was!

- Przepraszamy Cię. - powiedziała cała trójka.

- Za późno na przeprosiny od teraz zawsze będziecie się sprzeczać pomiędzy sobą!

Amenezjasz stworzył dwie planety (Mars i Venus), na Marsie usadowił MMOna, na Venus VRUnu a na Ziemi został EICen. Osoby te założyły rodziny i zaczęły walczyć pomiędzy sobą. Potomkowie EICena nazywali się EIC, VRUnu - VRU, a MMOna MMO. Eo dziś prowadzą ze sobą spór i nie wiadomo czy kiedyś się on skończy.

1373821288-U865823.png

Zrób dla mnie sygnaturę i zdobądź 20 Lubię To!

[sygnatura] Ravin.

Opublikowano

Roku pańskiego 2005(nie wiadomo dokładnie, nawet najstarsi Górale tego nie wiedzą) kilku programistów z plemienia Bigpoint(w wolnym tłumaczeniu Walimy idiotów na kasę) postanowiło, że stworzy grę. Miała ona być osadzona w kosmosie, posiadać wiele różnych statków itd...

Niestety chcieli (jak miało w naturze ich plemię) wydusić z ludzi ostatnie grosze.

Wymyślali różne ulepszenia, nowe statki itd..., aż nagle jednego z nich olśniło:
- Zrobimy 3 różne frakcje i ludzie będą naparzać się między sobą, a nooby będą wysyłać tysiące, żeby ogarniać jak porządni gracze!

Tak oto wymyślili trzy planety, a że byli zbyt mało kreatywni, aby nadać im twórcze nazwy podje**** je z Układu Słonecznego.

WSZELKIE PODOBIEŃSTWO DO PRAWDZIWYCH POSTACI I ZDARZEŃ JEST PRZYPADKOWE

Pozdro:D

Chcesz zacząć grać w LOL'a? Szukasz fajnej ekipy? Również zapraszam na PW:D

Opublikowano

W 2824r. wybuchła 3 wojna światowa. Po 10 latach zostały tylko 3 najsilniejsze państwa : Rosja,Ameryka,Anglia. Wszystkie państwa wzięły tzn. ślubowania które nie pozwalały najeżdżać na żadne z państw. W 3100r. Anglia z Rosją zbudowały 2 ogromne statki kosmiczne Anglia nazwała swojego Goliath a Rosja nazwała Citadel. Które mieściły 30mln ludzi na jednym statku. I już w 3120r. Anglia Poleciała na Venus, ponieważ obecnym prezydentem Anglii była kobieta. Rosja bez zastanowienia wybrała Marsa bo lubiła chłodne klimaty.I aby było fair zbudowali przed odlotem jeszcze jeden statek kosmiczny dla Ameryki. Ameryka nazwała swojego Ageis. Po odlocie Rosji i Anglii wszyscy zmienili swoje nazwy od swojej planety. Czyli Ameryka - Ziemia Rosja- Mars Anglia-Venus. Po 100 latach każde z Planet zbudowało sobię baze kosmiczną z kont startowały statki kosmiczne i gdzie były produkowane masowo statki. Był spokój aż do 4500r. lecz po zaatakowaniu Marsa na Ziemie wybuchła 1 wojna kosmiczna. I od tamtej pory są one nazywane firmami.

Opublikowano

Miejsce pierwsze zajmuje użytkownik dziwnybot, drugie kombass, natomiast trzecie koniecpolski.

Gratuluję, nagrody otrzymacie wkrótce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...