Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Z wczytaniem mapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

z kolegą mamy pewien problem. Gdy ja włącze server na naszej starej mapie, która ma już z rok to wszystko ładnie śmiga. Niestety, kiedy to kolega chce włączyć serva, mimo iż ma takiesame pliki jak ja, tak samo skonfigurowane i nawet ma tą samą mape, to pojawiamy się na czystej nowo wygenerowanej mapie ... NIe wiem co jest tego powodem, dlatego proszę o jakieś porady i pomyśły jak temu zaradzić :)

Nie wiem czy w dobrym miejscu założony temat, w razie czego proszę moda o przeniesienie.

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka.

Opublikowano

1) mozliwe ze pojawiacie sie na tej samej mapie lecz w innym miejscu.(zresp sobie mape i lataj na okolo swiata)
2) niech twoj kolega wygeneruje nowa mape i wtedy niech wlozy swoja, potem niech wejdzie w server.properties i tam podmieni nazwe swiata na nazwe waszego swiata.

3) jesli to nie pomoze to napisz do mnie na prywatny to cos sie wykombinuje.

Opublikowano

damixd123 wszystkiego już próbowaliśmy. Zapisywaliśmy nawet koordy z moich map żeby się pojawić w tych samych miejscach u kolegi, ale i to nie pomagało ;/

Sprawdzę jeszcze tego plugina WorldSaver i dam edita :P

/AceBoy: Nieregulaminowa sygnaturka.

Opublikowano

Sprawdź serwer.properties. Miałem podobny błąd. W serwer.properties miałem napisaną nazwę świata, jaką ma tworzyć i to wsyzstko chrzaniło. Ciągle mi się tworzył nowy świat o tej nazwie, zamiast wczytać mapę, którą wgrałem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...