Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Procesorem

wra271lta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam taki problem jak odpalam komputer to wrzystkie wiatraczki sie kręcą ale po chwili wiatrak procesora przestaje sie ruszac są wtedy strasze się komputer zacina i itd co to może byc trzeba poprostu cos zrobic w ustawieniach czy kupic nowy procesor

Opublikowano

Oczyść wentylator, tzn odkręć, WYDMUCHAJ z kurzu, odlep naklejkę z jego spodu (NIE ta z napisem Intel lub AMD tylko ta spod spodu) i wkrop tam KROPLĘ oleju spożywczego (rzepakowego). Potem z powrotem zamontuj i sprawdź czy działa.

Masz jakiś problem bądź pytanie dotyczące komputera? Napisz do mnie, a postaram się ci pomóc.

Opublikowano

Posiadam amd athlon 64 x2 5000+ i ostatnio mi karta popsuła sie i ją wymienilem i informatyk mi mówil ze wrzystko dobrze z procesorem i tak dalej

A jak nie podziała, to wymień na byle jaki cooler.

Jaki procesor posiadasz?

Posiadam amd athlon 64 x2 5000+ i ostatnio mi karta popsuła sie i ją
wymienilem i informatyk mi mówil ze wrzystko dobrze z procesorem i tak
dalej wienc nie wiem co sie stało ;d

Opublikowano

Oczyść wentylator, tzn odkręć, WYDMUCHAJ z kurzu, odlep naklejkę z jego spodu (NIE ta z napisem Intel lub AMD tylko ta spod spodu) i wkrop tam KROPLĘ oleju spożywczego (rzepakowego). Potem z powrotem zamontuj i sprawdź czy działa.

Nadal nie działa ;( co robic?

Opublikowano

Olej spozywczy zjelczeje i bedzie jeszcze gorzej. Najlepiej rozebrac caly wentylator, wyczyscic preparatem do czyszczenia (np. WD40 albo innym o podobnym dzialaniu) i nasmarowac smarem do lozysk. Efekt bedzie dlugotrwaly.

Zresetuj ustawienia biosu do fabrycznych i zobacz czy bedzie to samo. Nie katuj procesora jak wentylator sie wylacza.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...