Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Steam i Gamersfirst

gladi300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż wczoraj wszystko działało ze steamem, dzisiaj rano wchodzę i patrzę a tutaj ciągle, że nie ma połączenia z internetem, a było, zatem usunąłem steama i chciałem jeszcze raz ściągnąć, wchodzę na stronę steama a tutaj takie coś:

Ups! Przeglądarka Google Chrome nie mogła się połączyć ze stroną store.steampowered.com

potem na gamersfirst i takie coś:

Ups! Przeglądarka Google Chrome nie mogła się połączyć ze stroną www.gamersfirst.com

akurat te 2 gówna mi nie wczytują. Myślę, że dzisiaj rano coś mi zablokowało steama i gamersfirst, wszystko co związane ze steamem, bo ani steam ani strona steam nie działa. Nie ogarniam pomocy, nigdzie nie znalazłem przyczyny w internecie, błagam pomóżcie chcę sobie pograć w apb reloaded bo akurat mam parę dni wolnego :P

Opublikowano

Sprawdzałeś przez inną przeglądarkę?

Usuń Chrome z komputera wraz ze wszystkimi pozostałościami i ściągnij na nowo.

Opublikowano

Patrzyłem na internet explorer, nie działa, na operze, nie działa.... na operze : Nie uzyskano połączenia z serwerem

Opublikowano

Spróbuj zresetować konfigurację routera, a jak nie pomoże to C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts otwórz notatnikiem i sprawdź czy jest tam coś z steamem :]

Opublikowano

A gdy zresetuję konfigurację routera to coś się zmieni w routerze? Coś się stanie? Czy będą widoczne zmiany? Jak to zrobić? ;P

Opublikowano

Z tyłu powinieneś mieć mały przycisk i trochę większy, wyłącz i załącz router a od razu najmniejszy przytrzymaj do 5sec

Opublikowano

Czekaj, czekaj, mam do wyłączenia, obok tego mniejszy taki czarny i obok taki gdzie trzeba szpilką wcisnąć go, to ten czarny mniejszy ?

Opublikowano

a 2 metoda?

Też nic nic tam nie ma w obydwóch plikach hosts, prawie tam nic nie ma, parę linijek zapisanych i koniec.

Opublikowano

Nie tylko ty to masz ... u mnie to samo tez tylko te 2 strony nie dzialaja

ale prawdopodomnie jest to przynajmiej u mnie z NEOSTRADA

moj kumpel nma tez neostrade i mu nie dziala a inny co ma UPC to bez problemu

ja jeszcze nie rozwiazalem tego problemu u siebie.

Opublikowano

Wiesz co, czytałem ten temat : http://forum.dobreprogramy.pl/niektore-strony-nie-dzialaja-neostrada-t530293.html tutaj 2 osoby też mają ten problem, mam w tp internet to to samo co neostrada i dzwoniłem to mi powiedziała że już ta usterka była zgłaszana i powinno być naprawione do godziny 22 z minutami dzisiaj

Opublikowano

dzisiaj o 10:40 rozmawiałem na infolinii tp orange z panią, która powiedziała, że doda steam stronę do niedziałających stron, powiedziała, że do godziny 18 powinno być wszystko naprawione, ale także przed godziną 18 trzeba sprawdzać czy działa bo może wcześniej być naprawione :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...