Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Niewidzialny plik "index"

AxlRose

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzień dobry, cześć i czołem...

Mam następujący problem. Dzisiaj wchodzę do folderu pack pewnego clienta od pewnego serwera i szukam pliku "index" i nigdzie nie mogę znaleźć, a że mam plik "rar" z tym clientem to postanowiłem przenieść ten plik index z "rar" do normalnego folderu, tam ładnie mi wyszukuje i znajduje plik "index" przenoszę go z "rar" do normalnego folderu, wyskakuje standardowe okienko "Czy zamienić xxx na xxx?" To mnie lekko zdziwiło, bo wcześniej tego pliku index nie było, więc jak zamienić ?! Kliknąłem zamień i nadal nie mam tego pliku index, dodam, że próbę ponawiałem kilkakrotnie, z innymi clientami też - za każdym razem to samo. Mam Windows 7 Home Premium x64, oryginał, instalowany jakiś tydzień temu po formacie.

Z góry dziękuję za szybką odpowiedź. Pozdrawiam, Axl.

Opublikowano

Twój system nie czyta owego pliku, a nie posiada on rozszerzenia.

Mam pytanie.Czy działa ci gra? Bo bez tego pliku nie da się uruchomić gry.

Jeżeli działa, to po prostu masz ustawione ukrywanie plików bez rozszerzenia w windowsie.

Opublikowano

Wyłączenie nic nie dało, znalazłem na forum microsoftu jak to zrobić, już okej, z tym, że jak mam zmodyfikowany plik index np. w środku jest dodany jakiś tekst typu

*

IstvanPL

*

bądź

*

xTymekx

*

to Mi to odczytuje jakby było bez tych nowych linijek, mam odznaczone "Ukryty" i "Tylko do odczytu", a mimo to, traktuje to jak zwykly index, bez tych linijek, mimo, że wpisuje je własnoręcznie, znowu testowane na kliku clientach.

Opublikowano

Sprawdź czy przy włączaniu gry client nie podmienia indexu na oryginalny. Jeśli nie to może w 'pack' nie masz tych plików które dołączasz do gry?;D

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

W panelu sterowania masz opcje folderów weź tam wejdź i zaznacz "pokaż ukryte pliki i foldery" czy jakoś tak (piszę z telefonu więc nie mogę w tej chwili sprawdzić). Może to ci pomoże. Warto spróbować.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...