Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mało FPS w MineCraft

Kopniety

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od wersji MineCraft'a 1.5 czyli 1.5.1 mam mało FPS. Zwykle na innych wersjach miałem 250-270 FPS. Na tej wersji MineCraft, jak wejdę na serwer FPS są do 60, ale juz po 30 sekundach gry spadają do 15-20. Gra wtedy zaczyna lagować, ścinać się.. A parametry komputera mam bardzo dobre.

Parametry:

Procesor : 2 rdzeniowy 3.0 AMD

Karta Graficzna : 512 MB GEFORCE 9500 GT

Dysk 500 GB

Tak więc wszystko działało dobrze, tylko nie wiem co się stało.

Proszę o pomoc.

Opublikowano

cos mi sie wydaje ze za malo info dales. podaj ilosc ram i uzycie procesora w procentach podczas grania w mc (sprawdzisz to ctrl + alt + delete)

wqdz690429546a.GIFPiszę poprawnie po polsku

Opublikowano

1.Pobierz optifine http://optifined.net/adloadx.php?f=OptiFine_1.5.1_HD_C4.zip

2.Pobierz modloader http://adf.ly/1849S

3. Wpisz w uruchom %appdata% wejdź do folderu .minecraft następnie do folderu bin i otwórz w winraru plik minecraft.jar

4.Usuń folder meta-inf

5.I następnie wklej tam modloadera i optifina

6.Daj lajka

7.Jeśli nic z tego nie zrozumiałeś wejdź w to:

Opublikowano

@UP: Po co Modloader? o_O

OptiFine nie wymaga modloadera... -,-

Co do tematu: W ustawieniach graficznych zmień Perfomance na MAX FPS, na 100% pomoże ;)

Posty - 25, 50, 100, 150, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900, 1000, 1300, 1500, 2000.

Opublikowano

zmien ustawienia na takie :

-render distance: normal

-preformance : max fps

-viev bobbing: off

-open gl : off

-clouds : off

-smooth lighting: minimum

nie jestem pewien co do nazw opcji ale powinno ci podciagnąć i to w miare dużo fps ;)

#karaczanmoimbogiem

Opublikowano

Wiem w czym prawdopodobnie jest problem.

Sprawdz temperature każdego podzespołu programem SpeedFan: KLIK

Podaj Mi ją tutaj a Ja powiem Ci co i jak.

Opublikowano

Hah , teraz zacznie sie spam - ,,też tak mam ''. Tylko , ze jak mam byc prawdomówny ... toooo , tez tak mam ... zmienie wersję na starszą i git :3 . Wolę mieć płynniejszą rozgrywkę , kosztem mozliwosci , niz jezeli mialoby być na odwrót :) .

Opublikowano

Wejdz w : Kliknij prawym na pulpit , Panel sterowania NVIDiA , nastepnie w Ustawieniach globalnych zaznaczasz ,, Procesor NVIDIA o duzej wydajnosci ,, , zamykasz.. Klikasz Control + Alt + Delete , Menedzer zadan , zamykasz niepotrzebne procesy , a na javaw.exe klikasz prawym , ustaw priorytet , Wysoki lub b.wysoki:) Licze ze pomoglem , jesli tak , daj +

Dziekuje.

Shakes And Fidget

Opublikowano

Yyy masz słabe parametry dobre to minimum 3 rdzenie i grafika 1gb bo 500mb to się niedziw

kolejny specjalista. minecraft bazuje na ram'ie. nie potrzeba mu więcej niż 128 mb grafiki.

kompa masz dobrego ale zaktualizuj biblioteki JWLG (czy jak to tam się nazywało) znajdziesz w dziale tutoriale poradnik o tym.

Opublikowano

Aktualizuj sterowniki, aktualizuj jave, wyczyść system z nie potrzebnych plików (CCleaner)

bottom-separator.png

Pogadaj ze mną na...

blxoosm.png

bottom-separator.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Boże, co za ludzie. Nie znają się na rzeczy i pisza bzdety a twórca tematu nawet tu nie zagląda. Jodi dobrze myśli, tu chodzi o temperature

CPU, sam wiem bo jestem w takiej samej sytuacji ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...